Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnöknek van az...

Az osztályfőnöknek van az osztályával plussz feladata, mint pl. ügyintézés, kapcsolattartás szülőkkel?

Figyelt kérdés
2021. jan. 20. 18:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10 így van. De nem vasárnap. Ez már a férjedtől is extra szolgáltatás.
2021. jan. 20. 21:13
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy. Nem is értem, ki lehet akkora paraszt, hogy vasárnap hívogasson bárkit munkaügyben, akinek az nem munkaideje. Basszus. Azért ez nagyon durva. Nem véletlen nem lettem tanár. Tuti elküldeném a francba a túlpörgött anyukákat. Azért mindennek van egy egészséges határa. A tanár nem babysitter azért.
2021. jan. 20. 21:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok. Mint említettem nagyon jó a viszony a szülőkkel és mivel kicsi falu, kevés a tanult ember, így itt a tanár úrnak még nagyobb tekintélye van. Mindent megvitatnak vele, minden gyerekről/családról tudunk mindent, néha a férjem vígasztalja a szülőt és ha kell, akkor ez vasárnap délelőtt történik. Mi ezt már megszoktuk.

Cserébe bármi kellene nekünk azonnal ugranak. Pl egyik télen az iskolai műsor után férjem későn indult volna haza (mi a közeli nagyvárosban lakunk), de lerobbant az autója. Ott bosszankodott az út mellett, hogy hideg van és sötét, ki tudja mikorra ér ki az autómentő. Ezt meglátta az egyik ismerős. 10 percen belül 10 ember ugrott, elvontatták a kocsit, felhajtottak egy szerelőt és azonnal meg is javították autót. Még egy rendes köszönömöt se fogadtak el. Szóval ez ilyen adok-kapok viszony.

2021. jan. 20. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
#11/12 ezek szerint én is paraszt vagyok, mert bár város, de simán írok vasárnap este is, akár azért is, hogy egy receptet elkérjek... cserébe az osztályfőnök is tök simán rámír éjfélkor, ha akkor jut eszébe valami, és látja, hogy online vagyok.
2021. jan. 20. 21:58
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
14 ha recepteket cserelgettek, nyilván nem átlagos szülő-tanár viszony van. Kollégáimmal en is cserelgetek receptet hétvégén, de a legritkább esetben állok neki költségszámításnak. Egyszer volt ilyen, mikor égett a ház. De nem irogatunk egymásnak munkaügy en. Egyértelmű.
2021. jan. 20. 22:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó osztályfönök aranyat ér.találkoztam ilyenel szerencsére nem is egyel.

Mint 10 ,13 hozzászóló férje,csak nők voltak.

2021. jan. 21. 06:17
 17/18 anonim ***** válasza:
89%

Amiket leírtál azok szerintem nem alap feladatai az osztályfőnöknek.

Ha egy tanárral valamit még szeretne beszélni a szülő akkor keresse meg a fogadó óráján és ne az osztályfőnökkel üzengessen, nem posta galamb.

A Gézuka tortájáhpz szintén nincs semmi köze ha nem ő kéri hogy hozzon Gézuka tortát. Ha Gézuka egy csomag chipset kínál körbe szünetben, amkor azt is meg kell akadályozni, hogy előbb szólhasson a glutén érzékeny icuka szüleinek hogy hozzanak holnap glutén mentes chipset, és csak akkor kínálhatja meg a többieket? Ezekhez semmi köze egy tanárnak,akkor sem ha osztályfőnök.

Neki az a feladata hogy tanítson, az osztályfőnöké pluszban hogy az ehhez szükséges szervezési feladatokat ellássa. Amit ezen kívül csinál azt maximum jófejségből csinálja, de elvárás nem lehet.

(nem vagyok tanár)

2021. jan. 21. 10:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Amit leírtál annak jó része pont nem feladata

Kontaktot adni a kollégához. - más személyes adatainak megosztása sérti az adatvédelmi törvényt, nem is teheti. Elvileg viszont minden tanár megad valami elérhetőséget magáról és mindnek van nyilvános fogadóórája, keresd ott az illető tanárt.

Cukorbetegséggel kapcsolatban tájékoztathatja a kollégákat, de célszerűbb volna a szülő részéről valami anyagot összeállítani ehhez és ezt körbeküldeni e-mail-ben. Ő van benne, ő ért hozzá jobban.

Az allergiás gyerek szüleinek szólás már megint túlzott elvárás. Az se biztos, hogy tudja az ofő, hogy melyik nap hozzák, azt meg miért kellene tudni, hogy pont torta lesz? Nálunk mindenfélét szoktak hozni. Gézuka meg elég nagy hozzá, hogy ne kelljen minden egyes szülinap előtt lelkileg trenírozni, hogy másnap nem fog tortát enni.

Nekem ez az egész egy túlbuzgó szülő irreális elváráshalmaza. Nem csoda, ha az ofő lerázta.

2021. jan. 25. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!