Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire lehet alapja annak...

Mennyire lehet alapja annak amit egy 6 éves mond a tanítóról? Most mindenért kérjek fogadóórákat?

Figyelt kérdés

Pl gyermekem kérdezi, miert mondja mindig a tanár azt, ha vmit nem tudott vki de ràjön, hogy jó reggelt!

(Nem mondom el neki hogy ez egy lekezelő hangnem dícsèret helyett hogy na làtod hogy tudod!..nem akarom összetörni)

Ez még hagyjàn.

De mindig mond ilyen apróságokat.

Pl a tolltartóját véletlen felsértik a ceruzák ahogy bepasszirozza a helyükre, így itt ott megragasztottam szépen, (erre is tanitom amugy a gyerekem ha vmi sérül szépen megjavitjuk pl zoknit bestoppolunk, ha kiöntötte a vizet feltakaritjuk, meg stb), erre azzal jön haza egyik nap hogy a taníto kritizálja a tolltartóját hogy hogy néz ki, szedett vedett meg hasonlók(a ceruzái mindog hegyezve es sorban)

Vagy. Amit megcsináltunk otthon matekházit, mesélte erröl hogy anya biztos nem jol csináltuk mert nem ugy lett felirva a tàblàra (valszeg nem 1+5, hanem 5+1 volt a tàblàn..)es csunyán nézett es nem tetszett a tanitonak a feladatmegoldàsa(de hogy miert azt nem mondta. Azaz ebböl sem tanult semmit. Csunya fej es a gyerek találja ki mit javitson ki. )

A mai legfrisebb pedig:

Anya x néni(a tanitoja), azt mondta hogy unom màr hogy mindig ugyanazt hozol reggelire.(altalaban kifli, felvágott, gyümölcs es ezek szinesitve ) de nem sunyin mondja, hanem teljes meggyözö erövel hogy tényleg tényleg ezt mondja, hogy unja!

Hogy szolhat meg egy gyereket egy tanito a reggelije miatt? Nem is èrtem.

Nos azokbol amiket mesél a gyerek én már komolyan kezdem azt hinni hogy egy áskálódó rosszindulatu banya a tanítója, komolyan kezdek aggódni.

Most mindezt megkérdezzem a tanitotol ill naponta kérjem számon azokrol amiket mond a gyermekem? A fülem kettéáll már komolyan.

Szinte napont "hoz haza" hasonlo "élményeket"

#gyerekszavak tanítókról otthon a szülőnek
2020. dec. 16. 08:36
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
15%

"Ez a szülőnek kell azért, hogy hitelesen tudjon a gyerek mögött állni."

Ennek azért sok más módja is van, ami nem jogsértő. Ez a sunyi módja egy probléma megoldásának. Én biztos nem erre tanítanám a gyerekem.

Többre megy azzal, ha felkeresi az igazgatót és tanácsot kér tőle a gyerek. Persze szépen a maga "gyermeki ártatlanságával". Vagyis nem vádaskodva és nem úgy, hogy a szájába adtad a szavakat.

Akkor jön igazán zavarba a tanár, ha látja, hogy a gyerek a szülők nélkül is megoldja. És az igazgatónak is a fülébe jut a dolog.

2020. dec. 16. 15:07
 32/36 anonim ***** válasza:
65%

Jézusom utolsó, te mit gondolsz a 7 évesekről??

Sok a tanár szemébe sem mer nézni, az iskolákban az igazgató a mumus, hát hogy gondolod, hogy egy kisgyerek szót mer emelni a rettegett igazgatónál, akit nem is ismer, a szent ostálfőnöke ellen, akinek a szidalmait egy egész osztály végignézi és szó nélkül tűri?? Ezt még egy felnőtt sem tudná egyedül megoldani, nemhogy egy kisgyerek!

2020. dec. 16. 15:14
 33/36 anonim ***** válasza:
15%

#32 erre kell bíztatni, hogy ne féljen, menjen be. Nyilván nem magától fog, hanem biztatásra.

És már nem a 90-es években élünk, ahol nem mer a gyerek a tanár szemébe sem nézni.

És pont ezzel lehet kizökkenteni a tanárt.

2020. dec. 16. 16:03
 34/36 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem érdemes lenne tisztázni. A kisebbik fiam 5 évesen tudott hasonlókat az oviban. A fényképész goromba volt, kiabált. Közben nézem a képeket és teli szájjal vigyorog rajtuk, tudom, hohy nem mosolygott volna, ha tényleg kiabált volna a fotós. Volt még pár ilyen apróbb dolog, aztán belendűlt. A végén már az óvnő sorba állította őket és lerugta a fejüket, szóval inkább beszélj vele.
2020. dec. 16. 19:46
 35/36 anonim ***** válasza:
46%

#23: Kérdező, te úgy írattad be az iskolába a gyereket, hogy még soha nem találkoztál és nem beszéltél a tanítóval? Na, nekem ez nagyon fura!

"Persze egyenes lenne megbeszélni egyenes emberrel.

Ez csak egyeneskre érvényes. És én nem tudom a tanító az e." - ha valaha legalább egyszer már szóba álltál volna vele, akkor azért erről lenne fogalmad. Szülői értekezlet is biztosan volt, azért ott is sok minden megtudható egy tanítóról - már persze, ha valaki ott van és érdeklődik a gyerek iskolai élete iránt.

2020. dec. 16. 20:40
 36/36 anonim ***** válasza:
40%
A hangfelvétel illegális, de... Lehet kapni megfizethető áron gyerekeknek nyomkövető okosórát. Ennek van olyan funkciója, hogy titokban belehallgathatsz a környezetébe. Így megbizonyosodhatsz, hogy mi a helyzet, de felvétel ugye nem készül.
2020. dec. 16. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!