Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire lehet alapja annak...

Mennyire lehet alapja annak amit egy 6 éves mond a tanítóról? Most mindenért kérjek fogadóórákat?

Figyelt kérdés

Pl gyermekem kérdezi, miert mondja mindig a tanár azt, ha vmit nem tudott vki de ràjön, hogy jó reggelt!

(Nem mondom el neki hogy ez egy lekezelő hangnem dícsèret helyett hogy na làtod hogy tudod!..nem akarom összetörni)

Ez még hagyjàn.

De mindig mond ilyen apróságokat.

Pl a tolltartóját véletlen felsértik a ceruzák ahogy bepasszirozza a helyükre, így itt ott megragasztottam szépen, (erre is tanitom amugy a gyerekem ha vmi sérül szépen megjavitjuk pl zoknit bestoppolunk, ha kiöntötte a vizet feltakaritjuk, meg stb), erre azzal jön haza egyik nap hogy a taníto kritizálja a tolltartóját hogy hogy néz ki, szedett vedett meg hasonlók(a ceruzái mindog hegyezve es sorban)

Vagy. Amit megcsináltunk otthon matekházit, mesélte erröl hogy anya biztos nem jol csináltuk mert nem ugy lett felirva a tàblàra (valszeg nem 1+5, hanem 5+1 volt a tàblàn..)es csunyán nézett es nem tetszett a tanitonak a feladatmegoldàsa(de hogy miert azt nem mondta. Azaz ebböl sem tanult semmit. Csunya fej es a gyerek találja ki mit javitson ki. )

A mai legfrisebb pedig:

Anya x néni(a tanitoja), azt mondta hogy unom màr hogy mindig ugyanazt hozol reggelire.(altalaban kifli, felvágott, gyümölcs es ezek szinesitve ) de nem sunyin mondja, hanem teljes meggyözö erövel hogy tényleg tényleg ezt mondja, hogy unja!

Hogy szolhat meg egy gyereket egy tanito a reggelije miatt? Nem is èrtem.

Nos azokbol amiket mesél a gyerek én már komolyan kezdem azt hinni hogy egy áskálódó rosszindulatu banya a tanítója, komolyan kezdek aggódni.

Most mindezt megkérdezzem a tanitotol ill naponta kérjem számon azokrol amiket mond a gyermekem? A fülem kettéáll már komolyan.

Szinte napont "hoz haza" hasonlo "élményeket"

#gyerekszavak tanítókról otthon a szülőnek
2020. dec. 16. 08:36
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
79%
A diktafon bűncselekmény, csak szólok. Ha rajtakapja a tanító, fel is jelenthet. Csak szólok.
2020. dec. 16. 09:51
 12/36 anonim ***** válasza:
88%

Lehet csak füllent a gyerek, de lehet igaza van.. alaposabban ki kell ezt vele beszélni.

Én abból indulok ki, hogy anno a 4 évesen a hugom mindig panaszkodott az óvó nénire, aki látszatra egy fiatal, jó kedvű, aranyos nő volt. Eleinte anyum is azt hitte, csak hülyéskedik a hugom, mert elég hisztis és rossz volt amugy :D De amikor már sokadjára mondta, hogy az óvónő bántja (torkát fogja, hajánál húzza, megszorítja a kezét), persze a óvónő azt mondta hogy ő ilyet nem tesz, hazudik a gyerek... Anyum kiíratta s vitte másik oviba. Annál boldogabb gyereket nem nagyon láttam :) Onnastól kezdve imádott oviba járni, imádta az új óvó néniket is.

Szóval, én elgondolkoznák azon, hogy valóban csak kitalája e ezeket, vagy tényleg őt piszkálja e a tanárnő.

2020. dec. 16. 10:01
 13/36 anonim ***** válasza:
26%
A gyerekemért mindent megtennék, leszarom, hogy mi bűncselekmény, csak szólok. Ha egy pötsköszörű tanár rászáll, akkor bizonyítékot szerzek és kérdőre vonom. Csak szólok. A sok pitsogó, személyiségi jogok mögé bújó fhasztarisznya meg bekaphatja. Csak szólok.
2020. dec. 16. 10:02
 14/36 anonim ***** válasza:
78%
12-es vagyok, azt hozzáteszem, az új oviba utazni kellett, a régi ovi az utcában volt.. s inkább kelt sokkal korábban.
2020. dec. 16. 10:02
 15/36 anonim ***** válasza:
60%
Figyi #13-as és ha a gyerek hazudik, vagy felnagyít valamit? Megéri ezért veszélybe sodorni magad?
2020. dec. 16. 10:07
 16/36 anonim ***** válasza:
53%

A gyerekemnek hiszek elsősorban.

Nincs veszély, mert senki nem fog kutakodni a gyerekem zsebében.

Ezen kívül más módszerek is vannak, pl pár ideiglenes öltéssel bevarrom a mini diktafont a ruhájába és máris képtelenség megtalálni.

Tudom, hogy azt szokás megfélemlíteni, aki az igazát keresi, ezért kell nagy ívben leszarni az egészet és kerülőutat találni.

Mindig a gyerekem lesz az első, aki mellett kiállok.

2020. dec. 16. 10:12
 17/36 anonim ***** válasza:
51%

.. Hú, hát ilyenkor megingok kicsit, hogy tanítói pályára lépjek - e..

Egy "jó reggelt", vagy egy tolltartó miatti megszólítás esetleg egy "nem unod még ezt a reggelit" kérdés miatt már a szülők, akiknek mindent szabad ugye, a helyzet kétoldali ismerése nélkül is, már jogsértéssel, önálló igazságszolgáltatással fenyegetőznek.

Az senkinek nem jut eszébe, hogy a tanítóval megbeszélni egy időpontot kettesben, sőt inkább a gyerekkel hármasban és ott tájékoztatni arról, amit a gyerek mond és meghallgatni a másik oldalt is? Lehet a gyerek értette félre. Ott szemtől szemben lehetne látni mindkettejükön, hogy mi a helyzet. Szerintem.

De a gyerek ne legyen már mimóza, hogy egy jó reggelt, végre neked is leesett a megoldás célzástól traumatizálva legyen. Plusz ez olyanárulkodós, anyám asszony katonája hozzáállásnak tűnik, de ez már csak szubjektív vélemény.

Amikor én voltam iskolás és nem ertettem valamit, kérdeztem. Addig amig nem kaptam számomra érthető választ.

Engem erre tanitottak, nem besúgásra, nyámnyilaságra, a szemtől szemben gerinces hyzetek elkerülésére.

2020. dec. 16. 10:21
 18/36 A kérdező kommentje:

A jo reggelt-tel az a bajom csak, hogy egyszer màr hisztizett ilyenen itthon hogy x néninek semmi nem elég. Hiàba javítja ki ha valamit elrontott, arra is csak olyanokat kap hogy na végre. És hasonlók.

A gyerekem úgy érezte hogy soha nem tud megfelelni.

De ezt betudtam pillanatnyi hisztinek. Ez a "soha" azért nekem erős volt.

Szóval a jó reggelt és végre már, meg hasonlók mellett azért szívesen vennék néha egyenes színtiszta pozitív visszajelzést is. Nah ez sikerült és pont.És ilyeneket viszont nem "hoz haza".

Meg lehet csak nagyít, rosszul fókuszál és csak ezeket panaszolja nekem vagy csak ezeket veszi észre. Ez is megeshet. Talàn.

2020. dec. 16. 10:33
 19/36 anonim ***** válasza:
29%
Akinek nincs takargatnivalója, az nem fél a hangfelvételtől. Mégis mindig azok ágálnak ellene, akiknek vaj van a fején. A jogaik! (és a lehetőség, hogy lebuktatják őket)
2020. dec. 16. 10:40
 20/36 A kérdező kommentje:

Ezt kifejtenéd bővebben? Ez nekem most rébusz volt.

Szoval a gyerekem takargatna valamit?

2020. dec. 16. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!