Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire lehet alapja annak...

Mennyire lehet alapja annak amit egy 6 éves mond a tanítóról? Most mindenért kérjek fogadóórákat?

Figyelt kérdés

Pl gyermekem kérdezi, miert mondja mindig a tanár azt, ha vmit nem tudott vki de ràjön, hogy jó reggelt!

(Nem mondom el neki hogy ez egy lekezelő hangnem dícsèret helyett hogy na làtod hogy tudod!..nem akarom összetörni)

Ez még hagyjàn.

De mindig mond ilyen apróságokat.

Pl a tolltartóját véletlen felsértik a ceruzák ahogy bepasszirozza a helyükre, így itt ott megragasztottam szépen, (erre is tanitom amugy a gyerekem ha vmi sérül szépen megjavitjuk pl zoknit bestoppolunk, ha kiöntötte a vizet feltakaritjuk, meg stb), erre azzal jön haza egyik nap hogy a taníto kritizálja a tolltartóját hogy hogy néz ki, szedett vedett meg hasonlók(a ceruzái mindog hegyezve es sorban)

Vagy. Amit megcsináltunk otthon matekházit, mesélte erröl hogy anya biztos nem jol csináltuk mert nem ugy lett felirva a tàblàra (valszeg nem 1+5, hanem 5+1 volt a tàblàn..)es csunyán nézett es nem tetszett a tanitonak a feladatmegoldàsa(de hogy miert azt nem mondta. Azaz ebböl sem tanult semmit. Csunya fej es a gyerek találja ki mit javitson ki. )

A mai legfrisebb pedig:

Anya x néni(a tanitoja), azt mondta hogy unom màr hogy mindig ugyanazt hozol reggelire.(altalaban kifli, felvágott, gyümölcs es ezek szinesitve ) de nem sunyin mondja, hanem teljes meggyözö erövel hogy tényleg tényleg ezt mondja, hogy unja!

Hogy szolhat meg egy gyereket egy tanito a reggelije miatt? Nem is èrtem.

Nos azokbol amiket mesél a gyerek én már komolyan kezdem azt hinni hogy egy áskálódó rosszindulatu banya a tanítója, komolyan kezdek aggódni.

Most mindezt megkérdezzem a tanitotol ill naponta kérjem számon azokrol amiket mond a gyermekem? A fülem kettéáll már komolyan.

Szinte napont "hoz haza" hasonlo "élményeket"

#gyerekszavak tanítókról otthon a szülőnek
2020. dec. 16. 08:36
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
És mit?
2020. dec. 16. 10:49
 22/36 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, 19-es, de attól még etikátlan, és nem is szép dolog besúgó üzemmódba állítani a gyereket.

A kedves kérdező, ha ennyi mindenre tudja tanítani a gyerekét, akkor a dolgok elrendezésében is járjon elő jó példával, és beszéljen a tanítóval, mert ennél nincs egyenesebb módszer.

Egy ekkora gyerek igazságérzetére nem lehet 100%-ig alapozni. Kérdező, honnan tudod, hogy sosem dicsérte meg a tanító a gyerekeket? Onnan, hogy ő azt mondta?

A lányom egy időben azt szajkózta, hogy az egyik fiú mindig bántja őt. A harmadik alkalom után megkérdeztem az óvónőt, mi a valóság, és kiderült, hogy az a kisfiú mindig az óvónők mellett van, mert nagyon félős, a lányom pedig összekeverte őt mással.

A lányom bölcsis gondozója egyszer azt mondta, hogy ha csak a felét hisszük el annak, amit a gyerek mond az oviról, akkor ők is csak félig hiszik el azt, amit a gyerek mond az otthoni dolgokról, és teljesen egyetértek. Nem lehet csak a gyerek véleménye alapján ítéletet hozni, adj lehetőséget a tanítónak is a saját nézőpontjának közlésére. Ha még mindig bizonytalan leszel ezután, felkeresheted a többi szülőt, és kérhetsz véleményt a tanítóról, ez még mindig etikusabb, mint suttyomban hangrögzítősdit játszani.

2020. dec. 16. 11:00
 23/36 A kérdező kommentje:

Persze egyenes lenne megbeszélni egyenes emberrel.

Ez csak egyeneskre érvényes. És én nem tudom a tanító az e.

2020. dec. 16. 11:05
 24/36 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell MINDIG fogadóórát kérni, de nekem nem úgy jött le, mintha egyszer is érdeklődtél volna a gyerekedről, úgy általában. Kérdezd meg EGYSZER, milyennek látja a gyereked, hogy tanul, sikerült-e beilleszkednie stb. Ne konkrét esetekkel támadd, így is sok minden ki fog derülni. Egyébként a tízórai kérdésen kívül mindegyikben igaza van. A "jó reggelt" teljesen általános, semmi durva nincs benne. A tolltartója napközben biztosan nem úgy néz ki, ahogy te láttad otthon, és a ragasztgatás is korai. Az 1+5, vagy 5+1 meg nagyon nem mindegy elsőben. Ha nem érti, hogy miért, tegye fel a kezét és kérdezze meg. Inkább erre tanítsd!

UI.: A Hupikékben nincs Morgó, az egy másik mese(Hófehérke) Ott Dulifulinak hívják. Ha ilyeneket mondasz neki, ezt se fogja érteni.

2020. dec. 16. 11:15
 25/36 anonim ***** válasza:
72%

A hangrögzítést én is nagyon rossz ötletnek tartom. Nem titkosügynöknek készül a gyereked. :-)))

Beszélj a tanítóval. Pl. a matekpélda kapcsán mondd el neki, hogy ha nem tudod, miért volt rossz a feladata, akkor azt sem tudod, mit kéne gyakorolnotok vagy másképp csinálnotok.

A tolltartó mondjuk valószínűleg nagyon gagyi, ha pár hónap alatt a hegyes ceruzák felsértik. De a tanítónak akkor sincs joga rá megjegyzést tenni. Sem ő, sem mi nem látunk bele a zsebedbe. Elég, ha az egyik szülő munkanélküli és nem talál állást fél-egy éve (ami most így járvány idején nem lenne nagy csoda), és máris szükséghelyzet van. Igen, van akinek csak a legolcsóbbra telik, és azt ragasztgatja. Erre megjegyzést tenni, az a gyerek és a szülő megalázása. Kerek-perec megkérdezném, neki mint nőnek, hogyan esne, ha egy kőgazdag anyuka az öltözködését kritizálná.

A tízóraira tett megjegyzésére is rákérdeznék. Elmondanám, hogy a lányom mit mondott, és megkérdezném, ez valóban így hangzott-e el. Ha letagadja, azt látni fogod a tekintetén.

Talán a "jó reggelt" megjegyzése lehet leginkább kimagyarázható. Arra lehet, hogy nem érdemes szót vesztegetni.

Annyi hatása mindenképp lehet a beszélgetésnek, hogy látni fogja, hogy a gyerekedet nem tudja pofozógépnek használni, mert te nem hagyod annyiban. Majd keres másik kisgyereket, akivel nem törődnek ennyire a szülei. :-(

Azzal egyetértek, hogy ne legyél támadó, inkább érdeklődő, aki ki akarja deríteni, mi, hogyan hangzott el ezekben a helyzetekben.

Elvileg lehetséges, hogy a gyereked félreérti, túloz stb., de .... őszinte legyek? .... nem valószínű. Nekem is elsős a kisfiam. Először is elmondja a dicséretet is, miért ne mondaná el. Tehát ha a te lányod nem mondja, akkor szinte biztos, hogy nem is kap. Másodszor: nálunk semmi efféle megjegyzés nem jön vissza hozzánk (fiam biztos elmondaná). Ne gondold, hogy szükségszerű, amiket a lányod hall ettől a tanítónőtől.

2020. dec. 16. 11:26
 26/36 anonim ***** válasza:
74%
Hangfelvétel készítése a másik tudtán kívül illegális. Lehet nem csinálnám a helyedben...
2020. dec. 16. 12:45
 27/36 anonim ***** válasza:
76%

Azzal a hangrögzítéssel megütheted a bokádat, a másik tudta nélkül illegális, fel is jelenthet a tanítónő, aztán a gyerek még jobban ki lesz pécézve.

Jézusom, titkosügynököt csinálsz szerencsétlenből?

Másrészt, túl van reagálva az egész.

2020. dec. 16. 12:50
 28/36 anonim ***** válasza:
1%
Nem kell a gyereknek tudnia, kb gombnyi, belevarrod a gumis derekába és kész, sosem tűnik fel neki, nincs zsinórja meg ilyenek.
2020. dec. 16. 13:41
 29/36 anonim ***** válasza:
76%

És mit csinálsz a hangfelvétellel? Ugyanis nem használhatod fel ellene. Az igazgató meg sem fogja hallgatni, mivel nem járult hozzá a tanár. A rendőrség szintén nem fogja erre az idejét pocsékolni.

Ha a tanár rájön, a személyiségi jogok megsértése miatt feljelenthet.

Sőt, az igazgató dönthet úgy, hogy a gyerekedet elküldi másik suliba, ahol szintén nem fognak örülni, mert tudni fogják mit tettél. És ki fogja elhinni, hogy a gyereked nem tudott róla?

Ne viccelj már, azért nem a maffiát akarjátok elkapni.

Először másik szülőktől informálódj, ha valóban így beszél a gyerekeddel, akkor a többiek is hallják.

Nekem anyám egyszer ment be egy tanárhoz és semmi sem változott, sőt még jobban beszólogatott. Szerencsére év végén elment a suliból.

Tanár hiány van. Úgysem fogják elküldeni és ha olyan, akkor méginkább vérszemet kap.

Inkább a gyerekedet kell megedzeni, mert az élet sajnos ilyen. Egy két beszólás miatt nem kezdhet hisztizni.

Arról nem írtál, hogy milyen tanuló? Ha az eredményei nem tükrözik a valóságot, akkor ne késlekedj menj az igazgatóhoz és a tanárhoz, együtt nézzétek meg miért rosszak a jegyei. De ilyen csipcsup dolgokkal csak rontasz a helyzeten.

2020. dec. 16. 14:10
 30/36 anonim ***** válasza:
32%

?? Kinek kell? Nekem!

Ha tudom, hogy a tanár szemét, és szórakozásból piszkálja a gyerekem, úgy otthagyom a sulit, hogy csak na, meg is mondom a többi szülőnek és a tanárnak is, hogy biztos vagyok benne(nem kell mondani miért), csak hogy érezze, hogy nem tehet meg bármit, és esetleg szó szerint idézem, hátha megzavarodik, de bizonyítani úgy sem fogja tudni, hogy felvettem, mit mondott!:)

Ez a szülőnek kell azért, hogy hitelesen tudjon a gyerek mögött állni.

2020. dec. 16. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!