Engeditek holnap iskolába a gyereketeket?
Teljesen félreértettél (38-as vagyok) Egyáltalán nem iróniának szántam a mondandómat. Most írhatnám másként, de úgysem értenéd.
De szerdától újabb intézkedések lépnek életbe, a "fél világot" bezárják, úgyhogy örülhetsz!
"Örülhetsz?" Szerintem a normális járványügyi intézkedések nem azért vannak, hogy annak "örülni lehessen". Azt gondolom, próbálják lefékezni a vírus terjedését és ez a jelen helyzetben ésszerű döntés.
Nyugodtan írhatod másként, hidd el, van esélye, hogy felfogom. ;) (4 évig tanultam biológiát a főiskolán, tudom, nem egyetemen, de adhatsz egy esélyt nyugodtan, azzal, hogy felvilágosítasz, mit nem tudok jól.)
"29-esről látszik h életében nem járt modern irodában."
😵 Ha már csak olyanok léteznek, akkor tényleg lemaradtam valamiről...
"A gyerekek kevésbé terjesztik a covidot, ez bizonyított tény, mint a felnőttek!"
Mindenki esetében cseppfertozessel terjed.
A gyerekeket kevésbé dönti le, tehát náluk kevésbé okoz tüneteket, márpedig a tünetes emberek (tusszenteskor, kohogeskor, stb) jobban terjesztik, mint a tünetmentesek.
De ha csak a tünetmentes felnőtteket meg a tünetmentes gyerekeket hasonlítjuk össze egymással (hiszen csak az ilyenek mehetnek közösségbe), akkor mégiscsak a gyerekek fertőznek jobban, mivel ők kevésbé teszik a kezüket a szájuk elé egy "ártatlan" tusszenteskor/kohogeskor (felrenyeleskor, vagy ilyesmi), kevésbé alaposan tudnak és hajlandóak kezet mosni, kevésbé vannak tudatában annak, hogy mennyire hajolnak közel másokhoz játék közben, stb.
Nem olvastam végig minden kommentet, szóval bocs, ha ismétlek valakit.
Én már hetek óta gondolkodom ezen, de sajnos a gyerek tanköteles. Itthon tarthatom 1-2 hétre, de többre nem. Csak ha kiiratom neki a magántanulói státuszt. A jelen helyzetben lehet, hogy meg is engedné az iskolaigazgató. De ez nem olyan lenne, mint a digitális oktatás! A gyereknek egyedül kéne itthon felkészülni, amire nyilván általánosban nem képes, szóval marad a szülő. Ha minden nap küldik az anyagot, megteszem, de ha csak közlik velem, hogy 3 hónap múlva vizsgázz a féléves anyagból, azért az kicsit más. Ahhoz már tényleg tanári diploma kéne, nekem meg nincs 12 tantárgyból. Szóval ez nem igazán megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!