Engeditek holnap iskolába a gyereketeket?
Én itthonról dolgozom részmunkaidőben, megtehetném, hogy ne vigyem őket, mégis viszem. A tavalyi távoktatást nagyon megszenvedtük - igaz, akkor még máshol dolgoztam, és teljes munkaidőben, a járvány miatt a főnök 200 százalékot várt -, én nem tudom őket normálisan tanítani itthon, ők pedig megkattantak a bezártságtól a panelban. A távoktatás nálunk egy nagy nulla volt, a tanítók elküldték a feladatot, mi meg vissza, online órát semmit nem tartottak.
Értem a PDSZ problémáját, de akkor ők meg értsék meg a szülőkét. A gyereknek iskolában a helye, és pont. És nem azérty mert az iskola gyerekmegőrző, hanem mert amit ott tanul, akár ismeretek, képességek terén, akár szociálisan, azt a négy fal között nem tudja elsajátítani.
"jóformán csak akkor csukják be ha már nagyon hideg van a terembe"
Nem telik el 5 perc, máris jajgat 1-2, hogy hideg van, ő megfazik...
29-esről látszik h életében nem járt modern irodában. Egyébként hülyeség erről vitatkozni, mert nyilván az irodista és a tanár sincs kevésbé kitéve a fertőzésnek.
A gyerekek kevésbé terjesztik a covidot, ez bizonyított tény, mint a felnőttek!
A felnőttek ugyanúgy nem tartják a távolságot az ebédlőben sorbanálláskor, ez tapasztalat!
A szellőztetésben sincs igazad. Én dolgoztam olyan irodában, ahol 400 fő volt egy légtérben, és igaz, hogy nagy volt az a légtér, de ablaknyitási lehetőség egyáltalán nem volt, tehát fizikailag nem volt nyitható ablak (teljesen tükörfalú irodaház, az egész fix ablakból áll), hanem csak és kizárólag a légkondi volt, ami mint tudjuk friss levegő helyett ilyen helyzetben inkább magát a vírust keringeti és hordja szét mindenfelé...
Engedni?? Törvény írja elő a tankötelezettséget ma Magyarországon.
Egyébként végtelenül sajnálom, aki ennyire fél. De csak egy kérdésem van: életed végéig bezárva maszkban akarod leélni az életet a családoddal együtt? Mert hogy sosem lesz vírusmentesség, ha elmúlik a covid őrület, lesz helyette másik. És nem, nem megoldás a MEGFELELŐEN TESZTELT oltóanyag, mert egyszerűen nem olthatjuk be magunkat minden ellen IS.
Bármibe bele lehet halni sajnos, nézz csak meg tavalyi, vagy tavaly előtti statisztikákat, például a sima influenzába hányan haltak bele korosztályra tekintet nélkül.
De elvihet egy bélhurut is, vagy egy súlyos középfül gyulladás. Ugyanannyi esélyed van elkapni a herpeszvírust is, aminek súlyos szövődménye az övsömör. Rendkívül fertőző. Rámehet a szívre is.
Az immunrendszered a kulcs. Semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!