Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit szólnál ahhoz,ha az...

Mit szólnál ahhoz,ha az iskolában a gyerekednek kötelező olvasmány lenne a Meseország mindenkié?

Figyelt kérdés
2020. nov. 8. 08:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

#10 egyetértek, annyit modosítva, hogy nem adott szerzőtől engednék a gimiseknek. Választhatnak amit akarnak, de egyeztessék a tanárral, ha ő úgy látja, hogy értelmes könyv, elfogadhatja.

A nehezen választó embereknek pedig listát írhat.

Utáltam mindig a kötelezőket, pedig könyvmoly voltam.

Ráerőltetik a gyerekekre őket akik megutálják az olvasást.

Kérdésre válaszolva: nem valószínű, hogy a keresztény, konzervatívizmusáról, (meg a stadionokról) híres Naccságos Orbán Viktor kötelezővé tenne egy elfogadásról szóló könyvet. Szembe menne azzal amit képvisel.

2020. nov. 8. 13:10
 12/27 anonim ***** válasza:
40%

Hagyjuk már ezt az elfogadás dolgot. Semmi bajom a b.uzikkal addig, amíg nem dörgölik az orrom alá. A gyerekek szexuális nevelésébe pedig nem tartozik bele az, hogy valaki lehet, hogy a saját neméhez vonzódik. Már lassan szégyellnem kell magam, hogy nem vagyok leszbi.

Kezeljék a helyén ezeket a dolgokat. Mert ha tetszik, ha nem, ez egy deviancia. Én nem bántom őket, mert az ő bajuk, de hagyjanak ezzel békén nekem és a gyerekemnek is.

Ha kötelező olvasmány lenne, elbeszélgetnék a tanárával. A gyereknek meg elmondanám, hogy erről szól, de el ne olvasd, és megmagyaráznám, hogy hogy kell értelmezni.

2020. nov. 8. 15:48
 13/27 anonim ***** válasza:
42%

Miért kell erőltetni (itt a fórumon is)?

Ezért az aktivisták pénzt kapnak?

Nem tudok másra gondolni...

Nyilván nem örülnék neki. Elolvasná,de "segítenék" neki értelmezni.

2020. nov. 8. 16:44
 14/27 anonim ***** válasza:
73%
Az adott könyv nem önálló olvasásra és feldolgozásra lett "kitalálva". Nyilván felolvasnám neki, ha kötelező lenne (de nem lesz pont az előbbiek miatt) és megbeszélnénk, miről is szól.
2020. nov. 8. 19:57
 15/27 anonim ***** válasza:
92%
Ez inkább a feldolgozás módjától függ. Ha a könyv kapcsán elindul egy beszélgetés a gyerekek között, amit a tanár koordinál, akkor az nagyon jó. Szerintem nagyon fontos, hogy megtanuljanak a gyerekek vitázni, érveket megfogalmazni, és meghallgatni a másik véleményét. És egy ilyen megosztó mű jó lehet arra, hogy a fiatalok megtanuljanak kulturáltan véleményeket, nézőpontokat ütköztetni. Az nyilván nem jó, ha magukra hagyják a gyerekeket az olvasmány kapcsán felmerült kérdésekkel. Az sem a legjobb, ha a tanár a katedráról megmondja a tutit, mit kell gondolni. Nekünk nagyon sokszor volt olyan, hogy beszélgettünk a kötelező olvasmányról. Azért volt kötelető az adott mű, hogy legyen egy közös tudásalap, amivel tovább tudunk dolgozni. A tanár meg korrdinálta a beszélgetést. Én élveztem az ilyen órákat, még akkor is, ha maga a könyv nem tetszett.
2020. nov. 8. 20:56
 16/27 Elemér10 ***** válasza:
11%
Kár hogy kitörlik az ide illő válaszokat
2020. nov. 9. 08:53
 17/27 anonim ***** válasza:
45%
Biztosan kiverném a hisztit. A gyerek szexuális nevelése az én dolgom, nekem ne akarjon egy intézmény beleszólni a magánügyünkbe. Én sem teszem más gyerekével.
2020. nov. 9. 10:29
 18/27 anonim ***** válasza:
37%
Aki ellenzi, mind le lett pontozva. Tehát ez azt jelenti, hogy a kérdést kiíró LMBTQ és kötelezővé tenné az összes kisgyermek ilyen irányú nevelését? Szerintem inkább csak a saját gyereked nevelgesd.
2020. nov. 9. 21:52
 19/27 A kérdező kommentje:
Utolsó,nem tudom miről beszélsz. Én téged biztos nem pinztoztalak le.
2020. nov. 9. 22:12
 20/27 anonim válasza:
61%

Én minden kötelező olvasmány ellen vagyok!!! Még soha egyet sem olvastam el. Magyar tanárom ezzel kötelezősdivel meg is utáltatta velem az egészet. Nevetségesek ezek a bölcsész beálítottságú emberek. Minden humán tárgynak még a fele annyi óra/tananyag is sok lenne mint ami most van. Erősen túl vannak értékelve a hasznosságuk.

Azt hiszik hogy jó dolog ráelőtetni a gyerekekre meg hogy majd megszeretik vagy lesz haszna az életben. És még középsuliban meg is akart buktatni... Erre meg toltam 3 emelt érettségit meg mérnök lettem egyetemen...

2020. nov. 12. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!