Felháborítónak tartanád,ha egy szülő ezért menne be az óvodába,iskolába panaszkodni?
Mostanában elég felkapott téma lett a Meseország mindenkié meseköny,amit óvodai és iskolai használatra is szántak (pedagógiai útmutató is készült hozzá).
T
együk fel,hogy óvodában, iskolában a tanárok ezt a könyvet használnák és szülő(k) be is mennének panaszkodni emiatt. Persze ezt kúlturáltan tennék meg
Mi a véleményed?
Én sosem tartom jónak, ha magán véleményt bevisznek az óvodába\iskolába.
És a politika, vallás, rasszizmus, homoszexualitás stb. mind olyan dolog, amit nem szabadna családon kívül megbeszélni. Ugyanis nehéz pártatlanul beszélni.
"Primitív intoleráns bunkónak tartanám őket. "
Miért? Mert nem egyezik az ő véleményük a tiéddel?
"Jézus tanítása nem a gyűlölködés volt."
Nem is gyűlölködnének. Nem tudom,hogy ezt te hoyg szűrted le. Mert ha úgy mennének be,hogy "Hülye bzik",akkor megértenélek,de nem.
KULTÚRÁLTAN mondanák el a véleményüket.
"KULTÚRÁLTAN mondanák el a véleményüket."
Konkrétan mi a kulturált vélemény erről?
Nem olvastam a könyvet, de szerintem nem kell ez a könyv ahhoz, hogy toleranciát, elfogadást, megértést tanítsanak a gyerekeknek.
Régen rossz, ha külön ki kell emelni dolgokat.
Nehéz kérdés. Mivel alapvetően elfogadó vagyok, nem zavarna a könyv, de előtte szóljanak nekem róla, hogy jövőhéttől ez lesz, mert azt szeretném, hogy a gyerekem az én véleményem hallja először, na meg megkérdezném a hivatalos állásfoglalásukat a témában, mert "a kisbabák testébe rossz lélek került, ezért érzi magát lánynak a fiú" nem hivatalos álláspont.
Viszont kirekesztés ellenes vagyok, tehát ha megtudnám pár szülőről, hogy homofób vagy lmbtq ellenes, tartanám a két lépés távolságot és nem hoznám fel a témát, de nyilván normálisan viselkednék velük, és a gyerekeink játszhatnának együtt..
Nehéz kérdés, mert lelkiismeretfurdalásom lenne, amiért nem ítélem el nyíltan a kirekesztést. Kicsit olyan, mintha nem fordulnék el, mint a 12 dühös emberben a rasszista tagtól az emberek, ott összetartottak a kirekesztő magatartás ellen, és szuper, megható jelenet volt.. Nem tudom.
Illetve tudom, mit csinálnék, amit leírtam, de rosszul érezném magam amiatt, hogy nem teszek többet az elfogadásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!