Normális, hogy egy 6 éves gyerek egyedül jár iskolába?
Figyelt kérdés
Unokatesóm decemberben lesz 7 eves, es tudom nincs beleszolasom, de nem tudom, hogy normalis-e, hogy elsoskent egyedul jar iskolaba?
Budapest belvarosaban elnek es villamossal megy egyedul minden nap oda vissza 4-4 megallot. 2 lampas keresztezodesen megy at. Van valami buta telefonja, meg okosoraja. De szerintem ez eleg durva. Egyaltalan ezt az iskola hagyhatja?
En lassan 20 eve elsoben nem mehettem egyedul haza. Eloszor csak 3.os koromban, es mi a kulvarosban laktunk 10 percre gyalog a sulitol.
2020. nov. 5. 18:19
21/25 anonim válasza:
azért ez durva. Mo-n a kutyát nem érdekli, hogy egy kisgyereket reggel 7kor kicsapnak a város közepére. Angliában ez pl konkrétan illegális, az iskola felnyomná a szülőt a gyámügynél
22/25 anonim válasza:
Japánban pedig már óvodás kortól egyedül tömegközlekednek. Ahány ország, annyi szokás.
23/25 anonim válasza:
Jajy hagyjuk mar ezt a bezzeg Angliát, mert egyre kevesebben veszik be... Amikor mi Skóciában éltünk - majdnem Anglia - az iskolaigazgató becsengetés után az iskola melleti kiserdőből szedte össze az 5 éves elsősöket, mert a kedves szüleik nem kísérték el őket a suliig. 7-8 évesek vidáman grasszáltak tök egyedül az utcán iskolaidőben... Gyermekvédelem, persze. Majd pont erre lett volna energiájuk a sok drogos meg segélyre szülő család mellett.
24/25 anonim válasza:
"Amikor mi Skóciában éltünk - majdnem Anglia"
ha ott éltél volna akkor tudnád hogy nagyon nem anglia. lehet náluk ennyire nem veszik komolyan, itt ANGLIÁBAN igen. egyedül nem is engedik haza a gyerekeke, szülőnek kell hoznia, vinnie.
25/25 anonim válasza:
Hát pedig ott éltem. Hogy az iskola saját hatáskörben milyen szabályt hoz, az rajta múlik, de központilag előírt törvény nincs. Az van, hogy 12 eves korig nem lehet a gyereket elvileg otthon egyedül hagyni, de utcáb mászkálasról nincs szó. (Hogy ennek így mennyi értelme van, abba ne menjünk bele.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!