Normális, hogy egy 6 éves gyerek egyedül jár iskolába?
Figyelt kérdés
Unokatesóm decemberben lesz 7 eves, es tudom nincs beleszolasom, de nem tudom, hogy normalis-e, hogy elsoskent egyedul jar iskolaba?
Budapest belvarosaban elnek es villamossal megy egyedul minden nap oda vissza 4-4 megallot. 2 lampas keresztezodesen megy at. Van valami buta telefonja, meg okosoraja. De szerintem ez eleg durva. Egyaltalan ezt az iskola hagyhatja?
En lassan 20 eve elsoben nem mehettem egyedul haza. Eloszor csak 3.os koromban, es mi a kulvarosban laktunk 10 percre gyalog a sulitol.
Mi egy kisebb városban lakunk, óvodába is egyedül járt. Nálunk szépen meg van szervezve, minden kereszteződésben áll egy polgárőr, aki átmegy reggel a gyerekekkel, mindneki ismer mindenkit, így tudják, ha valaki elkallódott. Városban, Budapesten én se engedném egyedül el.
2020. nov. 6. 06:33
12/25 anonim válasza:
Manapság nagyon nem szokás. Ilyet már nekem sem engedtek volna, ötödikben kezdtem egyedül tömegközlekedni a 90-es években, én sem tenném ezt a gyerekeimmel.
Bár lehet, hogy ez a gyerek sokkal talpraesettebb lesz, mint azok a kortársai, akiket a mai divatnak megfelelően 10-12 éves korukig az utcasarokig sem engednek el egyedül.
2020. nov. 6. 06:39
13/25 anonim válasza:
Egy óvodást egyedul elengedni?
Es te így nyugodtan tudsz lenni?
2020. nov. 6. 07:23
14/25 anonim válasza:
Ha ez nekem szól (11), akkor igen, teljesen, hiszen mint írtam, mindehol polgárőrök vannak és mindneki ismer mindnekit. Többek közt, ezért is költöztünk ide nagyvárosból, mert hiszem, hogy a gyerekeknek csak jó, ha hamar önállóságot tanulnak. És nekem sem kell nonstop taxit játszanom.
2020. nov. 6. 07:57
15/25 anonim válasza:
Hogy a bánatba jut MINDEN sarokra polgárőr? Mekkora az a város? Mi egy 20ezresben lakunk, innen az óvodáig van 5 kereszteződés, de mi közel lakunk. El nem tudom képzelni, hogy a település összes óvodását, bárhonnan is indul, minden egyes kereszteződésen átsegítsen valaki. Nonszensz.
2020. nov. 6. 08:01
16/25 anonim válasza:
Háromezres KISváros, mint írtam. Reggel és este is jut MINDEN sarokra polgárőr. Nálunk így működik, ez van, akkor is ha szerinted nonszensz :) Én örülök neki.
2020. nov. 6. 08:48
17/25 anonim válasza:
Ahha. Az akkor inkább egy falu. Zsákfaluban hallottam már hasonló "lazaságról" nagycsoportosok esetén. De én ott is elkísérném, egy ovis kicsi ehhez és kész. Pláne, hogy nálunk az óvoda maga nem engedte, hogy egyedül menjenek be, ragaszkodtak a szülő jelenlétéhez az öltözőig.
2020. nov. 6. 08:54
18/25 anonim válasza:
Város a státusza, elég fejlett, minden meg van szervezve. Ahogy ez is. A óvoda is azt szorgalmazta, hogy a kicsik tanuljanak meg egyedül közlekedni. De már a legkisebb sem óvodás, és életben van mindegyik. :) Az pedig a te dolgod, hogy mit tennél, mit nem, ahogy az is az enyém, hogy mit teszek. A kérdés pedig nem az volt, hogy szörnyűlködjünk mások nevelési módszerein. Ha mégis ez volt a cél, akkor én kérek elnézést.
2020. nov. 6. 09:03
19/25 anonim válasza:
Az én nagycsoportosom majdnem kiszaladt az útra, hogy elkapjon a fáról lehulló egyetlen piros levelet. Elkaptam.
Nálunk kisváros, 4es korig nem engedik ki a gyereket suli után felnőtt felügyelet nélkül. Jól teszik!
2020. nov. 6. 16:38
20/25 anonim válasza:
Nálunk szintén kisváros, a harmadikos lányom osztályánam kb.fele egyedül jár haza, a negyedikes fiaméknál pedig talán egy-két gyerekért járnak. 30 méterre van a suli, agybajt is kapnék, ha kísérgetnem kéne a 10 évest.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!