Az iskola tényleg megtilthatja, hogy év közben kiíratkozzon valaki egy szabadon választható tantárgyról, ami a rendes órarenden felül van?
Elsős kislányomról van szó. Az iskola azt mondja csak év végén lehet kiiratkozni,de én látom h a kislányomnak ez a tantárgy már sok, nem tud odafigyelni rá, jobb lenne ha nem járna és annyival kevesebb órája lenne. Idegen nyelv egyébként. A szükséges létszám nélküle is bőven meg van.
A kiíratkozásról egyébként egyáltalán nem kaptunk eddig semmilyen tájékoztatást, hogy mikor lehet és mi a módja... mivel tavasszal szülői sem volt.
Ha a tanár is egyetért abban, hogy sok a gyereknek a plusz óra, akkor nem lehetne vele megbeszélni, hogy a te gyerekedet ne szólítsa fel órán? Akkor nem kell neki figyelnie, beülhet a hátsó padba, és tanulhat addig a többi órájára, írhat házifeladatot, ha van neki (nem tudom, hogy elsősöknél ez hogy van). Vagy simán rajzolgathat, olvasgathat vagy bármivel eltöltheti az időt. Így a tanárnak nincs vele gondja, hogy hiányzik valaki, mert fizikailag ott van a gyerek, de a gyereknek sincs vele gondja, hogy odafigyeljen plusz egy órán, mert nem kérik tőle számon az anyagot.
Inkább annak kéne utána nézni, hogy megbuktathatják-e szabadon választott tantárgyból illetve ennek van-e következménye, ha igen? Mert ha nincs, akkor simán járjon be a gyerek, foglalja el magát mással csendben, és bukjon meg belőle év végén. Jövőre meg ne vegye fel megint.
Megkérdezhetem, milyen óra van még pluszban?
Nekem ez furcsa, nálunk ilyen nem nincsen, csak szabadon választott óra, szakkör délután. Sőt, volt olyan elsős tanár, aki nem is nézte jó szemmel, ha az kisgyerek az órákon felül pl. sakkra járt, mert hogy inkább mozogjon, játsszon, ha vége az óráknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!