Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az iskola tényleg megtilthatja...

Az iskola tényleg megtilthatja, hogy év közben kiíratkozzon valaki egy szabadon választható tantárgyról, ami a rendes órarenden felül van?

Figyelt kérdés

Elsős kislányomról van szó. Az iskola azt mondja csak év végén lehet kiiratkozni,de én látom h a kislányomnak ez a tantárgy már sok, nem tud odafigyelni rá, jobb lenne ha nem járna és annyival kevesebb órája lenne. Idegen nyelv egyébként. A szükséges létszám nélküle is bőven meg van.

A kiíratkozásról egyébként egyáltalán nem kaptunk eddig semmilyen tájékoztatást, hogy mikor lehet és mi a módja... mivel tavasszal szülői sem volt.

2020. okt. 10. 21:51
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Van erre valami jogszabály h az iskola kötelezhet arra h a gyerek a szülő akarata ellenére egész évben járjon egy nem kötelező órára?
2020. okt. 11. 04:01
 12/28 anonim ***** válasza:
26%
Nem lehet évközben variálni és ez teljesen jogos is. Nem volt kötelező jelentkezni, mégis megtette. Egye meg, amit főzött. Több okból is. Nyelvet igazán jól megtanulni, úgy értem akcentus nélkül kb. 12 éves korig lehet. Talán a japán és török kivétel egy magyar anyanyelvű számára. A másik dolog pedig, hogy igenis tanulja meg vállalni a felelősséget a döntéseiért. Tanuljon meg keményebben dolgozni. Az élet is ilyen lesz, nemcsak az iskola. Más gyereknek miért nem sok a szakkörrel együtt a tanulnivaló ? Nem szabad mindent ráhagyni.
2020. okt. 11. 04:14
 13/28 anonim ***** válasza:
25%
Majd megszokja a terhelést. Munkahelyen sem mondhatja az ember, hogy ez meg az sok. Pont azzal ártasz neki, ha nem hagyod, hogy küszködjön. Nem hagysz időt neki, nem bízol neki, hogy meg tudja csinálni.
2020. okt. 11. 04:17
 14/28 anonim ***** válasza:
21%
*bízol benne
2020. okt. 11. 04:17
 15/28 A kérdező kommentje:
Utolsó! 6 éves a gyerek! Nyilván nem ő töltötte ki a jelentkezési lapot, hanem én! És én vagyok az, aki úgy látja, hogy sok neki, illetve a tanár is egyetért ebben.
2020. okt. 11. 05:21
 16/28 anonim ***** válasza:
91%
Elso korben osztalyfonok, masodik korben igazgato. Leirod neki, hogy nem volt megfelelo tajekoztatas, rosszul merted fel a helyzetet, tulterhelt a gyerek stb. Aztan meglatod hogyan dont. Mast nem tehetsz, felesleges osszerugni a port mar most.
2020. okt. 11. 07:30
 17/28 anonim ***** válasza:
43%
Nem Magyarorszagon élünk és a ygerekem se elsős, de nálunk is ez a rendszer. Sőt. Középiskolás, másodikban küldtek körbe egy levelet, hogy a jó angolosoknak lehet jelentkezni egy speciális, 2 éves nyelvtanfolyamra, ami teljesen ingyenes, csupán majd a ~100euro koruli vizsgadijat kell majd fizetni a végén. Mondjuk nalunk világosan le volt írva az is, hogy miután a férőhelyek száma korlátozott -10 gyerek- így a jelentkezés leadása után nincs lemondás.
2020. okt. 11. 07:39
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

Ha a tanár is egyetért abban, hogy sok a gyereknek a plusz óra, akkor nem lehetne vele megbeszélni, hogy a te gyerekedet ne szólítsa fel órán? Akkor nem kell neki figyelnie, beülhet a hátsó padba, és tanulhat addig a többi órájára, írhat házifeladatot, ha van neki (nem tudom, hogy elsősöknél ez hogy van). Vagy simán rajzolgathat, olvasgathat vagy bármivel eltöltheti az időt. Így a tanárnak nincs vele gondja, hogy hiányzik valaki, mert fizikailag ott van a gyerek, de a gyereknek sincs vele gondja, hogy odafigyeljen plusz egy órán, mert nem kérik tőle számon az anyagot.

Inkább annak kéne utána nézni, hogy megbuktathatják-e szabadon választott tantárgyból illetve ennek van-e következménye, ha igen? Mert ha nincs, akkor simán járjon be a gyerek, foglalja el magát mással csendben, és bukjon meg belőle év végén. Jövőre meg ne vegye fel megint.

2020. okt. 11. 09:49
 19/28 Andi80018 ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, milyen óra van még pluszban?

Nekem ez furcsa, nálunk ilyen nem nincsen, csak szabadon választott óra, szakkör délután. Sőt, volt olyan elsős tanár, aki nem is nézte jó szemmel, ha az kisgyerek az órákon felül pl. sakkra járt, mert hogy inkább mozogjon, játsszon, ha vége az óráknak.

2020. okt. 11. 10:11
 20/28 anonim ***** válasza:
23%
Amikor beiratkozol év elején egy ilyenre, általában el szokták mondani, hogy akkor végig is kell csinálni. Néha engednek kivételt, de ahogy már korábban is leírták, ha egy elmegy, lehet, hogy megy több is, s akkor megszűnik az óra, a tanárnak meg akkor nem fizetik ki az órabérét. Ha nem kötelező, nyilván jegyet sem kap rá, szerintem hagyd. Majd belejön.
2020. okt. 11. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!