Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tennél, ha elsős gyermeked...

Mit tennél, ha elsős gyermeked tanára közölné, hogy még egy évet oviban kellett volna maradnia a gyereknek?

Figyelt kérdés

Az indok: túl lassú a kislány, túl csendes és elábrándozik órán. Egyébként okos, aranyos. Nem tudom hogy segíthetnék neki. :-( Hogy lehet ezen javítani?

6 éves múlt júniusban.

2020. okt. 6. 08:20
1 2 3
 11/26 Derjaderja ***** válasza:
80%
Amúgy kivagyok ezen, hogy az elsősök oktoberben már matekdolgozatot írnak.
2020. okt. 6. 09:27
 12/26 anonim ***** válasza:
31%

Egy elsős gyerekkel egy hónap után miféle matekdolgozatot iratnak? Még a számokat se tudják leírni.

Szerintem az a tanítónő (de lehet, hogy az egész iskola) nagyon meg van buggyanva.

2020. okt. 6. 09:29
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Én megköszönném a pedagógusnak és megkérném, hogy segítsen.

Valljuk be rengeteg szülő höbörög, hogy de hát az ő Pircsikéje milyen okos szép és lehetetlen, amit a pedagógus, szakember mond.. Mert hát az ő gyereke tökéletes.. A tanár hülye.

Rengeteg az önámító szülő aki hárít, tagad, és ellenséget lát mindenkiben.

Én örülnék ha időben jeleznék ha van valami. Sőt inkább futnék 3 felesleges kört is a gyerekkel ha a tanár tévedett is. Mert az is benne van a pakliban.

Van ovi ahol szeretik meneszteni a gyerekeket iskolába még akkor is mikor az nem érett rá.

2020. okt. 6. 09:30
 14/26 A kérdező kommentje:

A dolgozat arról szólt, hogy kisebb, nagyobb, egyenlő.. beírni a jeleket vagy annyi virágot stb. írni hogy igaz legyen h melyik kisebb, nagyobb...

Én tisztában vagyok vele hogy lassú a gyerek meg ábrándozó... de a tanító semmi javaslatot nem mondott, az oviba meg már nyilván nem tudom visszavinni a gyereket... Eddig nem nagyon hallottunk rosszat a gyerekről, oviban sem, és az iskolaelőkészítőn sem, amire márciusig tudott járni csak.. nyilván eddig se volt nagyszájú, de nem is lehet mindenki az.

Akkor majd megpróbálok még beszélni a tanárral, hogy akkor legalább segítsen valami ötletet adni...

2020. okt. 6. 09:36
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

Lehet csak attól valaki nem iskolaérett, hogy szociálisan van "lemaradva", tehát hiába szuperül ír és olvas már, de túlzottan szorongó vagy nem bír megülni a fenekén. De még tényleg csak október van, ráadásul ugye a tavaly megváltozott szabályozás miatt, arányaiban sokkal több kell legyen a 6 éves most egy osztályban, mint egy évvel ezelőtt, úgyhogy nem hiszem, hogy a lányod kirívó lenne.

Az én egyik gyerekem 6 éves augusztusiként ment suliba (azon is mennyit izgultunk és ugye akkor még több 8 éves elsős is volt), és az első 3 hónapba (és később a karácsonyi szünet után) szinte visszament 3 éves dackorszakosba. Fáradt volt, extra hisztis, hazafelé rendszeresen úgy viselkedett, mint totyogóként. Aztán mégis "beszokott", végig kitűnő volt, s most egy tök nyugis, kiegyensúlyozott kiskamasz (már amennyire a korosztálya az:)). Most kezdett egy erős 8 osztályos gimiben és megállja ott is helyét. Szóval ne ijedj meg szerintem ettől, de ugyanakkor fura, hogy a tanítónéni meg így fogalmazott ahelyett, hogy valami megoldási javaslattal állt volna elő, hogy most ezzel mihez kezdjél. Kérdezz rá, van-e ezzel tennivalód, vidd-e valahová vizsgálatra, fejlesztésre... bár szerintem az ő kompetenciája kellene legyen, hogy tudjon bánni az álmodozósabb gyerekekkel is és hát ennyi még nem is feltétlenül éretlenséget jelent, lehet egy személyiségjegy, azt meg nem fogja kinőni.

2020. okt. 6. 09:44
 16/26 anonim ***** válasza:
21%

14-re:

Nálunk az ilyet föladják házi feladatnak, de nem dolgozatot csinálnak belőle. Komolyan stresszelni kell már ilyenkor a gyerekeket? Tanult ez a nő valaha gyerekpszichológiát? Vagy az ecseri piacon vette a tanítói diplomáját?

És igen, a lassú gyerek otthon lassabban meg tudja csinálni, de a dolgozatnál szabott idő van. Megcsinálja felét, a tanítónő ezt értékeli, holott a gyerek esetleg mindet meg tudta volna jól csinálni. Gratulálok, így kell kudarcélményt okozni és megutáltatni az iskolát!

2020. okt. 6. 09:47
 17/26 anonim ***** válasza:
88%

Próbálj utána járni hogyan fejleszthető a gyerek koncentráció képessége és gyakoroljatok otthon. Szerintem semmi baj nincs azzal, ha alapvetően lassabb és elkalandozik. Gyerek és most beültették egy olyan közegbe, ahol 5-7 órát kisebb nagyobb megszakításokkal figyelnie, tanulnia kell. Alig 4 hét alatt ezt nem biztos, hogy meg lehet szokni, ráadásul szembesülnek vele a gyerekek, hogy itt már elvárások is vannak.

Beszélgethetsz is a gyerkőccel nagyon sokat pl. arról, hogy milyen volt a napja, melyik órán mi történt, mit tanultak, mit játszottak, stb. Mi mennyire érdekelte, mit mennyire szeret. Melyik tanító néni milyen? Ezekből azért lehet fogsz tudni következtetni arra idővel (nyilván még nem most), hogy pl. a matek órát nagyon élvezi, de mondjuk a magyar halálosan untatja. Az hogy miért, több összetevős.

A pedagógia és a gyermekpszichológia marha összetett dolog. A szülőknek és a pedagógusnak szorosan együtt kéne működni, hogy a gyerek képességeit fejlesszék számára észrevehetetlenül, akár játékos formában.

Az nem megoldás, ha a pedagógus lehúz, a szülő meg felveszi a sündisznó állást. :) Nyugodtan kérdezz rá nap végén te is, hogy aznap hogy viselkedett a gyermeked és kérdezz rá akár, hogy hogyan tudsz segíteni neki.

Én pl. évet ismételtem még oviban, de utána is csendes gyerek voltam és nehezen koncentráltam. Otthon nagyon sokat gyakoroltak és tanultak velem, de egy idő után kiderült, hogy szimplán csak szelektív az agyam. Magyarul nem vagyok én hülye, csak egyszerűen vannak dolgok, amik egyáltalán nem kötnek le. Ez a mai napig így van. Most sem tudok olyanokra igazán odafigyelni, ami nem érdekel, pedig már bőven felnőtt vagyok. :)

2020. okt. 6. 10:18
 18/26 anonim ***** válasza:
34%

Széttárnám a kezem és azt mondanám, hogy oldja meg, én már mindent megtettem.

Jövőre ugyanis pont ez vár ránk, ha nem kapjuk meg a halasztást egy 4,5 éve fejlesztett gyerekkel, akinek egyértelműen oviban lenne helye, de kikerült az óvoda és a szülő kezéből a döntés.

Tavalyi tapasztalat alapján olyat is tovább küldtek, aki abszolút éretlen volt.

2020. okt. 6. 10:41
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy én sem tudom mit várnak ezektől a kis gyerekektől 1 hónap alatt a tanárok? Az én fiamat vizsgáltatni küldte a magyar tanár, mert karácsonyra nem írt, olvasott. Az olyan gyerekekhez hasonlitgatta aki már oviban írt és olvasott.

Év végére gyönyörűen behozta a lemaradását. Úgy volt kicsit gyengébb a társainál, hogy a fiam a legidősebb az osztályban, mert év vesztes volt. Most harmadikos, matekból kitűnő, magyarból 4es. Külalakja az írásának pocsék az tény, de legalább egész helyesen ír.

2020. okt. 6. 11:48
 20/26 anonim ***** válasza:
79%
Tsmt torna, alapozó torna tudnak segíteni neki.
2020. okt. 6. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!