Elsős fiamat bántják az iskolában, de a tanítónénije nem segít ebben, ilyenkor hová forduljak segítségért?
Fiam sajnos a legkisebb az osztályban, 5 évesen 11 hónaposan kezdte. Saját kérésünkre mert értelmileg jóval fejletebb a kortársainál. Ez az oviban látszott legjobban meg. Iskolaérettnek nyilvánították. Erősebb alapítványi suliba jár, de majdnem mindenki 7-8 és már 9 éves is az osztályban. Testileg kisebb mindenkitől, ami miatt folyamatosan ütik verik, csúfolják. Kék zöld a háta és a karjai.
A tanárjuk nem látja, hogy bántanák. De hát minden nap sírva jön haza, ma elszakították a tolltartóját, több ceruzát eltörtek. Nem hiszem el ezt nem látja senki sem.
"5, én októberi vagyok, mentem hat éves korom előtt. A legjobb ötlet volt a szüleimtől. Úgyhogy ne általánosíts."
A kérdező részéről pedig h..lyeség volt, ahogy mindenki részéről is, aki így határozott. Te vagy az egyedüli ellenpélda. A 8-9 éves elsős is röhejes (nem is értem, hogy lehet ilyet).
6 éves kor előtt iskolába adni egy pici gyereket, szerintem valami szülői zizi eredménye lehet. Gondolom a gyereken keresztül akar kompenzálni.
Érdekes. Fiam a mai napig a legkisebb az osztályban.(nyolcadikos) Elsős korában nem volt 20 kg, és kb 115 cm volt...
Sose bántották.
Amúgy 6és fél évesen kezdte.
16
Ez erősen személyiségfüggő is. Általában a legkisebbre, leggyengébbre legvisszahúzódóbbra legkülöncebbre szállnak rá. Akiben ezekből több faktor is együtt áll azok vannak "veszélyben". Egy 5 éves antiszoc okostojás nyilván céltábla lesz. Ezt előre tudni lehetett.
Milyen iskola ez egyáltalán? Csak mert, ha igaz amit írsz akkor koránt sem normális az osztály összetétele. Normális gyerekek legkésőbb 7 évesen mennek elsőbe. Ha ott 8-9 évesek vannak azok valamiért visszamaradottak és ez az ok kihathat a viselkedésükre is.
Azt mondom amit már többen irány az orvos, látlelet és azzal az igazgatóhoz. Elvileg ettől már megijednek annyira, hogy tegyenek is valamit, ha nem akkor feljelentheted, de inkább erősen gondolkozz el az iskolaváltáson.
Sokféle alapítványi suli van, némelyik álom mások a marha nagy öntudattal rendelkező szülők antiszoc, neveletlen gyerekeinek gyűjtőhelyei. (tipikusan sérül a pici lelke, ha rászólok hozzáállás aminek ekkorra már nyilván vannak következményei.) Más alapítványi sulik problémásabb gyerekeknek egyéni bánásmódot és hasonlókat biztosítanak jó pénzért ami nagyon jó dolog, csak sajnos oda vezethet, hogy egy csomó problémás gyerek van az iskolában, arányaiban sokkal több mint egy nem körzetes állami vagy egyházi suliban. Ha a ti sulitok az utóbbiak egyike akkor meg jó lenne váltani, mert ennél egy állami/egyházi iskola is különb lehet és az ingyen van.
Már megint ez a normális gyerek korán kezd..
Normális gyerek is lehet szeptemberben 8 éves, akkor is csak egy db évet maradt vissza!
Az én gyerekem most iskolaelőkészítős, 7 évesen lehet, hogy logopédiai suliba fog menni, ott 2 év alatt veszik át az elsős anyagot, aztán átíratnám rendes osztályba, akkor olyan lenne, mintha 8 évesen kezdett volna..
Egyébként az oké, hogy kiemelkedően intelligens, az én gyerekem is az, ismerős kisfiú is az, 5 éves és 100as számkörben számol, olvas már 1-2 éve, de pl a kudarctűrése és a rugalmassága, barátkozása semmi, az én gyerekem meg nagyon könnyen frusztrálódik.
Nálatok minden téren megfelelt a gyerek az iskolai követelményeknek vagy valamiben gyengébb, mondjuk haverkodás/társas kapcsolatok terén?
Alapítványi sulikkal Bpn képben vagyok, mindbe olyan gyerek jár, aki nem tud beilleszkedni valamiért a rendes iskolai rendszerbe(viselkedés), szóval nálatok mi a hiányosság?
Magánsulikba vagy elit állami(sokszor vallásos) sulikba járnak a kiemelkedően tehetséges és semmiben sem lemaradt gyerekek, amennyiben csak eltévedtetek(amit kétlek), váltsatok ilyenbe!
A problémamentes, kiemelten tehetséges gyerekek részére nem létezik alapítványi suli, mert nem szorulnak rá, két kézzel kapkodnak utánuk akár magániskolák ösztöndíjjal!
Esetleg ha megírod a suli nevét(amennyiben bpi), tudok róla mondani pár szót, de látatlanba is megmondom, hogy adhds, viselkedésproblémás, ép értelmű autista, szociális vagy érzelmi zavaros, ocds vagy bármilyen viselkedést nehezítő mássággal élő gyerekek járnak oda, nem csoda, hogy sokkal több a konfrontáció!
Ha hivatalosan nem is szegregált, alapítványi suliba megy mindenki, aki meg akarja úszni a “papírt”, hogy kiderüljön a diagnózisa.
Vidd rendes iskolába(lehetőleg keresztény szellemű suliba), vagy ha fizetni szeretnétek a magasabb színvonalú oktatás reményében, vidd magánba!
Orvos, látlelet, rendőrség, igazgató! Szerintem mindenképp váltsatok iskolát, bár nem tudom, mennyire lesz megoldás. Mennyire nyitott, barátkozós típus? Miért kellett mindenképp iskolába küldeni ilyen piciként?
Fogalmam sincs, miért kell leszólni azt, aki közel 8 évesen kezdte az iskolát. Eleve decemberi, így évvesztes a lányom, plusz mivel nehezen szólal meg, így kértük, hogy maradjon még egy évet. Egyik óvónő ( aki nem ismerte túl rég), ő mondta h maradhat, a régebbi, aki végig vele volt, ő küldte volna. Nevtanban is küldeni akarták, de rábízták a gyerekre, mit szeretne. Na, a lányom közel 10 percig ült némán, és meg sem szólalt, így maradt. Majd, mikor behúzták, hogy ovis marad, kinyögte, hogy suliba menne. Neki pl nagyon kellett, de semmiben nem volt lemaradva, de csak akkor beszél, ha kedve van. 5 évesen kár rövidebb mondatokat olvasott, úgy ment oviba, h rengeteg betűt ismert, 2 nyelven ( magyaron kívül) számolt, kifejezéseket mondott, köszönt, valamint 3. nyelven énekelt (persze, csak ha kedve volt). Viszont válaszolni nem akart.. Most harmadikos, kitűnő tanuló, imád suliba járni..
Ezt csak azért írtam le, hogy éreztessem, nem biztos, hogy annyira nagy gond van a gyerekkel, csak, mert 8 évesen kezdett. Ja, egyébként majdnem a legkisebb az osztályban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!