Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Orrfolyás, vizes nátha,...

Orrfolyás, vizes nátha, bedugult orr - viszed suliba a gyereket? Mi a protokoll? Semmi más tünet, se levertség, se hőemelkedés, se köhögés csak egy kis nátha, ami eltarthat ősztől tavaszig.

Figyelt kérdés

2020. szept. 8. 10:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
61%
Én pici orrfolyással itthon tartottam, de csak 3 napra kapott igazolást, azt mondta az orvos ezzel ne maradjon tovább otthon.
2020. szept. 8. 15:32
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Mindenkinél mást jelent a kis nátha. Ha tüsszög, vagy azért elég gyakran fújja az orrát, szerintem vidd orvoshoz, én ezt tenném.

Nyilván ha napi 3-szor fújja, elvinném suliba.

2020. szept. 8. 18:56
 13/28 anonim ***** válasza:
74%

Allergiás vagyok. A gyógyszeremet napi egy alkalommal kell szedni, mikor letelőben van a 24 óra, megjelennek a tüneteim Orrfolyás, tüsszentés, torokkaparás). Ugyanez van, ha a levegőben egy bizonyos fölé nő a pollenszám. A munkahelyemen nem örülnének, ha a fagyokig táppénzre vonulnék.

De a gyerekemnek (szintén allergiás) se tenne jót, ha 2 hónap hiányzással kezdené a 9.-et. Így ő is jár iskolába. Közben lehet, hogy koronavírusos (is), pont úgy, mint bárki, akinek semmi tünete nincs. Náluk legalább a maszkviselés kötelező, és be is tartják.

2020. szept. 8. 20:14
 14/28 A kérdező kommentje:

Kicsit náthás volt, elvittem. Nem rosszabbodott délutánra, az órákon ki se kellett fújnia az orrát.

A gyerekorvosi rendelőben azt mondták, hogy hazaküldik majd az iskolából náthásan, nem szabad vinni és 10 napig otthon kell tartani. Semmi egyéb baja nincs.

Az ofő azt mondta, hogy egy kis orrfolyással nem kellene itthon maradnia.

Hát ettől se lettem okosabb.

2020. szept. 8. 21:07
 15/28 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk suli kezdés óta tök sok gyereket haza küldtek náthával és ki is írta a suli, hogy tartsuk már be a szabályokat (beteg gyereket ne vigyünk). Hát köszi... a fiam aki asztmás (elvileg nem allergiás de produkál tüneteket) ma reggel úgy kelt fel, hogy tökre be volt dugulva az orra. Adtam neki orrsprayt és elirányítottam a suliba. Mondtam neki, hogy ha kötekednek vele akkor említse meg, hogy asztmás (ofő tudja), ha ez sem segít akkor küldjék haza. Magamtól nem fogom addig otthon tartani amíg rendes baja nem lesz.
2020. szept. 9. 15:43
 16/28 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy ezt az asztmás, allergiás a gyerek válaszokat nem értem.A fent említett gyerekeknek erről van papírja,be lehet mutatni máris nem kuldozgetik haza őket.De a kérdező nem írta hogy az övé bármilyiktol szenvedne...
2020. szept. 9. 15:52
 17/28 A kérdező kommentje:

Nem, az enyém se nem allergiás, se nem asztmás, de ősztől tavaszig sokszor náthás. Ilyennel menni szokott simán. Van amikor rosszabbodik, akkor marad itthon..de van, hogy egyszercsak elmúlik.

Éjjel is ébredt dugult orral így ma már nem vittem, maszkban náthásan, vagy ha bedugul az orra nem túl komfortos érzés lehet, meg azért féltem nehogy valamelyik tanár majd elkülönítse, megijesszék, aztán minket meg lealázzanak, hogy betegen miért viszem. Így itthon marad 10 napot, bár a leckét és napi tananyagot nem tudom honnan kapjuk majd meg. Ez van. :-(

2020. szept. 9. 16:40
 18/28 anonim ***** válasza:
Fb.-on zárt csoport gondolom van. Ha nincs, kérd el e-mailben.
2020. szept. 10. 09:49
 19/28 anonim ***** válasza:
Elvileg most nem veszik be.
2020. szept. 14. 16:36
 20/28 A kérdező kommentje:

Van ismerősöm, akinek a gyerekét hazaküldték a suliból náthásan,három nap múlva meg kapott igazolást és mehetett a gyerkőc suliba.

Ezek szerint nem mindenhol alkalmazzák a 10 napot.

2020. szept. 14. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!