Orrfolyás, vizes nátha, bedugult orr - viszed suliba a gyereket? Mi a protokoll? Semmi más tünet, se levertség, se hőemelkedés, se köhögés csak egy kis nátha, ami eltarthat ősztől tavaszig.
Mindenkinél mást jelent a kis nátha. Ha tüsszög, vagy azért elég gyakran fújja az orrát, szerintem vidd orvoshoz, én ezt tenném.
Nyilván ha napi 3-szor fújja, elvinném suliba.
Allergiás vagyok. A gyógyszeremet napi egy alkalommal kell szedni, mikor letelőben van a 24 óra, megjelennek a tüneteim Orrfolyás, tüsszentés, torokkaparás). Ugyanez van, ha a levegőben egy bizonyos fölé nő a pollenszám. A munkahelyemen nem örülnének, ha a fagyokig táppénzre vonulnék.
De a gyerekemnek (szintén allergiás) se tenne jót, ha 2 hónap hiányzással kezdené a 9.-et. Így ő is jár iskolába. Közben lehet, hogy koronavírusos (is), pont úgy, mint bárki, akinek semmi tünete nincs. Náluk legalább a maszkviselés kötelező, és be is tartják.
Kicsit náthás volt, elvittem. Nem rosszabbodott délutánra, az órákon ki se kellett fújnia az orrát.
A gyerekorvosi rendelőben azt mondták, hogy hazaküldik majd az iskolából náthásan, nem szabad vinni és 10 napig otthon kell tartani. Semmi egyéb baja nincs.
Az ofő azt mondta, hogy egy kis orrfolyással nem kellene itthon maradnia.
Hát ettől se lettem okosabb.
Nem, az enyém se nem allergiás, se nem asztmás, de ősztől tavaszig sokszor náthás. Ilyennel menni szokott simán. Van amikor rosszabbodik, akkor marad itthon..de van, hogy egyszercsak elmúlik.
Éjjel is ébredt dugult orral így ma már nem vittem, maszkban náthásan, vagy ha bedugul az orra nem túl komfortos érzés lehet, meg azért féltem nehogy valamelyik tanár majd elkülönítse, megijesszék, aztán minket meg lealázzanak, hogy betegen miért viszem. Így itthon marad 10 napot, bár a leckét és napi tananyagot nem tudom honnan kapjuk majd meg. Ez van. :-(
Van ismerősöm, akinek a gyerekét hazaküldték a suliból náthásan,három nap múlva meg kapott igazolást és mehetett a gyerkőc suliba.
Ezek szerint nem mindenhol alkalmazzák a 10 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!