Az új 6 évtől való kötelező beíratás másik oldala?
Az én kérdésem pont az ellenkezője annak, amik itt fel szoktak merülni. Lányom szeptember első hetében tölti a 6-ot (2022-ben). Kérhetem, hogy már attól az évtől járhasson suliba? Én nem szeretném, ha elvesztene emiatt a pár nap miatt egy évet. Értelmes gyerek, tudom, nem tudhatom milyen lesz 2 év múlva, csak a lehetőség érdekel, hogy van-e egyáltalán... ma mondta az óvónő, hogy most megint kiscsoportos... ez a 2. éve az oviban, előtte bölcsibe is járt. Akikkel együtt kezdett, majd elmennek suliba, aki 5 nappal előtte született barátnője, neki kötelező, ő meg marad ovis? Nagyon bugyuta ez a rendszer így... arról nem beszélve, hogy vegyescsoportok vannak, sokszor csak a középső és nagycsoportosokat viszik programokra. Eddig mondtuk neki, hogy majd jövőre mehet ő is, de most majd mindenkit elvisznek akikkel együtt kezdte az ovit és csak ő marad ott? Nagyon nem lennék boldog...
(lécci ne azt ecseteljétek, hogy sokkal jobb, ha marad még egy évet stb., mert a kérdésem most nem erre irányul. ha tud valaki vonatkozó jogszabályt mondani az is jöhet, mert mindenhol csak arról olvasok, hogy lehet kiküszöbölni, hogy lehet ott tartani még egy évet...)
Csak háttérinfónak mondom, hogy a 6 évesek iskolába íratásánál nem csak azt kell nézni, hogy agyilag értelmes, okos-e, meg h meg tud-e ülni egyhelyben, hanem azt is, hogy fizikailag bírni fogja-e! HOgy mennyire fáradékony.
Azért egy épphogy 6 éves még elég hamar elfárad, nem biztos h képes napi 6 órán keresztül hatékonyan koncentrálni, plusz közben fárasztó tesióra, amin van ahol sokat futtatják őket! Sok épphogy 6 évesnek ez még túl fárasztó. EGy majdnem 7 éves a biológiai adottságok miatt már azért sokkal jobban bírja a strapát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!