Hogyan zajlik a általános iskolás gyereketeknél az évnyitó?
Hiába már csak 3 hét (amiben van egy 4 napos ünnep), de a mi sulinkban még semmi hír erről.
Kolléganőméknél már kihirdették, hogy nem lesz "össznépi" gyülekezés, minden osztály a saját termében nyitja az évet. Így nem kell ünneplő sem.
Tudom, piti dolog, de most azon morfondírozom, vegyem meg a méretnek megfelelő ünneplőt, vagy sem?? :D Nem szeretnék utolsó héten kapkodni, amikor már egyébként sem lesz sehol.
Kíváncsi vagyok, az iskolákban kihirdették már az évnyitót? Vagy az 1. szülőit?
Szolnoki suliban nem lesz évnyitó, de ünneplő kell az első órában. Akkor kapják meg az évvégi jutalom könyvet meg mindent.
Maszkot kötelező használni, így nem tudom mi lesz vele. Asztmás de ez nem ok arra hogy ne legyen rajta a tanárnője szerint.
Nekünk 31-én lesz állítólag öt órakor. (Ennyit tudunk)
Eddig úgy volt, hogy a nyolcadikosok elmennek az ovihoz (falusi iskola) és az elsősőket kézen fogva az iskolába hozzák (ez kétlem, hogy most így lesz) aztán felsorakoznak az osztályok, az igazgató egy órás beszédet tart kb, aztán megyünk a szekrények elé állni, ahol vagy 50 csengőszó szólal meg. (ez valami hagyomány, de senki nem tudja minek, na mindegy ez általában öt percig süketít minket) Aztán bemegyünk a tankönyvekért az osztályokba. Ezután indulás haza beborítózni a könyveket.
Másnap szokásosan háromnegyed nyolcra be kell menni a suliba, ahol négy osztályfőnöki óránk lesz, amin megbeszéljük, mi volt a nyáron, leadja az ofő az órarendet, délben pedig megyünk haza.
Most nem tudom hogy lesz, de remélem nem kell végigállni az egy órás monoton beszédet, amin az igazgató kitűzőt ad az elsősöknek, amin a suli van nyomtatva. Ezt néhány nyolcadikos segítő tűzi ki rájuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!