Hogy oldjátok meg ha megint digitális oktatás lesz és még nem olyan nagy a gyerek, hogy magába legyen otthon?
2. osztályos a lányom,őt egyedül lehet hagyni...
Pont ahogy minket 20-30 évvel ezelőtt.
egyedül hagysz egy másodikos gyereket? Hát gratulálok!
Nem tudom, hol nőttél fel, hogy téged is egyedül hagytak ennyi idősen, de láthatóan öröklődik a családi minta.
12 éves kortól nem jár a szülőnek táppénz a gyermek betegsége esetén. Tehát a jogalkotó szerint is kb ez az a kor, amikortól egyedül hagyható egy gyermek napközben akár 8 órára is (mondjuk nem tudom, hogy a beteg gyerekemmel képes lennék-e megtenni, amíg mondjuk lázasan vagy 2 hányás között fekszik otthon).
Amúgy szimplán kiskorú veszélyeztetése. És nem kell túlgondolni, elég ha elejt egy poharat és a szilánkokat összeszedve megvágja magát, amitől pánikba esik...
Én nem vittem ügyeletbe a gyereket, mert végül családi tragédia miatt úgy alakult, hogy sajnos lett, aki vigyáz rá... de megérdeklődtem. A városban (kisváros) egy iskola tartott ügyeletet, ott "gyűjtötték" a gyerekeket össze, és elvben csak felügyelet volt. Ismerőst kérdeztem, aki ott dolgozik, azt mondta, ha visz a gyerek eszközt, akkor a felügyelő kolléga leül vele tanulni, hiszen kiscsoportos volt a szervezés, ami max 5 főt jelentett pedagógusonként.
Ha most lesz ügyelet, akkor vélhetően a tankerület már minden iskolában megszervezi, hiszen jelentősen nőni fog az igény rá. Elvben tanítás nincs ott, de ha van eszköz, akkor egészen biztosan segítenek. Kérdés az, hogy ha 15 gyerekből (mert ANNYIRA kiscsoportos már tuti nem lesz) 13 rohangál meg játszik, akkor 2 hogy tanulna? Sehogy. Szervezett tanítás nincs, hiszen az folyik digitálisan.
A férjem lesz vele otthon, mert neki pont olyan a munkája, hogy a karantén alatt nem tudott dolgozni, vagyis munkanélkülire küldte a főnöke. (kereskedelem)
Egyébként olyan könnyen dobálóztok az ügyelettel.
Nálunk a suliban csak azok a gyerekek mehettek ügyeletbe, akik szülei kiemelt fontosságú helyen dolgoztak: ápolónő, tűzoltó, rendőr.... Megyeszékhely pedig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!