Szerintetek a tanároknak és tanítóknak a "digitális oktatás" alatt könnyebb vagy nehezebb dolguk van?
Könnyebb. Csak elküldik emailben, hogy mi a házi.
Az a fő baj, hogy nincs online óra tartva, kimarad a tanári magyarázat.
1, nálunk is ez van.
A gyerek másolja le a füzetbe és tanulja meg.
És aztán online kikérdezi. Ezzel az erővel már el is magyarázhatná előtte online a dolgokat, de csak kikérdezés megy. Meg feladat kiosztás.
Könnyebb. Csak feladatokat, házit küldenek. Ráadásul mindenki másik felületen küldi.
Tanítani nem tanítanak.
Látszik, hogy a kommentelő és a kérdező nem ért a témához.
Én igen, van itthon két tanár szülőm. Sokat dolgoznak és nem csak kiírni kell a feladatokat.
Változó. Az alsósom tanítónénije olyan pöpec diavetítéseket küld, negyed órás videós magyarázatokkal, ami valszeg napi több óráját elviszi.
A felsősnek van olyan tanára, aki küld normális anyagokat, meg tart órát, meg összerak értelmes teszteket, az sem 5 perc, aztán van, amelyik bekapcsolni is alig tudja a gépet, és a túlélésre játszik.
Nincs tanár a családban, de eszem ágában sincs szidni a tanárokat, a többség odateszi magát.
Ez iskolafüggő. Nálunk kiírták, hogy milyen feladatokat kell megcsinálni, a kész feladatokat pedig fényképezd le és küld el a tanárnak. Nem voltak online órák, semmi. Viszont ismerek olyat, ahol rendes online órák voltak, a tanárok leadták az anyagot.
Úgyhogy nyilván nálunk jóval könnyebb volt a tanároknak. Mi szülők szívtuk meg, de nagyon, mivel speciel én ezt a saját munkám mellett csináltam sok más szülővel együtt. Természetesen lehetett kérdezni a tanároktól, ha valamit nem tudtál, de azért talán még az általános alsóhoz mindenki ért annyira, hogy nem nagyon volt szükség a tanárok bevonására. Viszont te magad több órát foglalkoztál a gyerekeddel. Ami a te idődet vette el, nem a tanáért. És mondom, mellette tartsd rendbe a házad, főzzél enni, és még végezd el a saját munkát, amivel a pénzt keresed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!