Szerintetek a tanároknak és tanítóknak a "digitális oktatás" alatt könnyebb vagy nehezebb dolguk van?
Néhány tantárgynál volt olyan hogy én kerestem ki videót stb mert az tanár teljesítménye 0 volt ,volt olyan tantárgy amihez tanár videót is mellékelt hogy nézzük
Meg .tananyagot stb.
A lelkiismeretes tanároknak nehezebb, a lustábbaknak könnyebb.
A matektanárunk minden napra feladatokat állított össze, amikor van óránk, a leadás utáni pár órával válaszolt is, hogy hogy sikerült. A némettanárunk szintén. Illetve az előbbi még online órákat is tartott.
A nyelvtantanárunk csak pár hetente adott feladatot, az is inkább random helyesírás dolgozat, nem a tankönyvi dolog. A feladatokat nem ő állította össze, hanem a felesége és ez full egyértelmű volt több okból is, amit nem fejtenék ki. Ja és úgy volt hogy a dogákat be kell jelenteni a digitális oktatás alatt, de ő még erre se volt képes.
Na és a többi tanárunk eközött a két véglet között volt.
(17l, megyeszékhelyi "elit" gimi)
Nehezebb. Szr motiváció nélkül dolgozni, és nálunk egyöntetű vélemény volt, hogy a munkájukból így pont az a rész hiányzik, amiért még érdemes csinálni: a gyerek.
Nem beszélve arról, hogy a munkaidejük így nem 8-16 között volt, mert sok gyerek csak a szülő munkaideje után tudott leülni tanulni, így akár még este 10kor is folyt a diskurzus adott anyagokról.
Szerintem könyebb. Ott küldik, ahol akarják, és az küldenek amit akarnak.
Pl mi érettségi tételt kapunk leginkább. (Nem a tanár állította össze, hanem csak elküldte, s várta Messengeren kidolgozva) Ezt meg úgy, hogy nekem pl volt hogy 8 napig meg se nézte, hogy mit küldtem. A rekortosztályszintenmeg2 hét.
De olyan is volt, hogy csak egy PPT-t kért a tanárnő, megadott témákkal.
A vallás tanárt élveztem a leginkább: elküldött nekünk 3 YouTube videó címet (összbe 3 óra volt), azzal a szöveggel, hogy foglaljuk össze 1-1 oldalba a videókat. Ezt viszont senki se küldte el, nehogy már 12. végén ilyenekkel foglalkozzunk...
Meg olyan is volt, hogy a határidő április 3.-a volt valamiből, a tanár meg 30.-a körül perelt, hogy "A határidő lejárt", s hiába írtuk neki, hogy március 25.-e az az időpont, amikor feltette a feladatot, de ő inkább még égette magát. (Az OK, hogy 2 iskolában tanít, minimum 12 osztályt, de ha én beírom a telefonom naptárába, hogy mi mikorra kell, akkor ő is beírhatná... Classroom-ban ráadásul direkt írja a határidőket...)
Online órán volt heti 2. De a biológia olyan volt, hogy legelső alkalommal, a tanárnő az osztálychatbe beírta, hogy másnap (szerda) 11-től órát tart Zoomban. Végül tartotta 12-től. Következő szerdán semmi figyelmeztetés nélkül 9:56-kor küldte a linket, hogy vár órára. Az utáni héten vártuk szerdán, de nem volt óra, mert azon a héten pénteken kelt úgy, hogy órát tartana... Majd megint szerdán, stb...
Sajnos a kérdésre nincs jó válasz, mert tanárfüggő
Elsős fiam két tanítónénije nagyon odatette magát, de a fiammal mi nekünk kellett tanulni, mert ilyen szinten még nem önálló.
Kilencedikes lányom (Apáczaiba jár) nagyon élvezte a fizikatanárja óráit, viszont voltak olyan órák amik nem nagyon voltak megtartva.
Én gimnáziumi tanárként az összes órámat meeten tartottam (az én sulimban ez elvárás volt). Egy nagy táblán magyaráztam a laptop előtt. Próbáltam feldobni a tanórákat.
A számonkérések sajnos nem a valós tudást adták vissza, mert egy redmentás időkorlátos dolgozatnál nem láttam, hogy ki oldotta meg valójában a feladatokat. A beadandókkal ugyanez volt a helyzet. Többen csak a google első találatát küldték be.
Idén senki sem bukott a csoportjaimban. Nem tudom mi lesz ha visszaáll a rendes tanítás. A megfelelő alapok hiánya miatt félek, hogy sok diákom rontani/bukni fog.
Kérdező! Szerinted a digitális oktatás alatt a diákoknak könnyebb vagy nehezebb volt a dolguk, mint tavaly?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!