Dietetikai oktatás iskolában?
Szerintetek lenne érdemi változás, ha volna ilyen tantárgy? Akár már általános iskolában.
Ezzel meg lehetne gátolni a sok elhízás miatt kialakult betegségeket (cukor, PCOS, stb.)?
Megismernének több alternatívát a táplálkozásban. Megtanulnák melyiknek mi az előnye és a hátránya. Mire kell figyelni, milyen vitamin mire való és mikor kell pótolni stb.
Már most is sok információhoz lehet hozzájutni, mégis sokan "lecarják". A betegségek miatt gondolják az elhízást és nem az elhízás számlájára írják a sok betegséget. Ha az orvos szóvá teszi, akkor ő a hülye.
Elsősorban nem a fogyás a cél, hanem az egészség megőrzése.
Sok értelme nem lenne.
Anyám 56 éves 150 cm alig van, de kb 70 kg. Tudja, hogy nem kelle ennyit egyen, stb, de mégis eszik.
Így meg mit vársz egy 12 évestől, aki nem magára főz, és jóformán csak az édességet választhatja ki magának. (Hogy Minkát, Kindert, Layst, egyebet akar) Én gyerekként még azt se dönthettem el, hogy akadok-e enni levest. Amit anyám főzött, belém nyomták, s kész...
Nem egy 12 évestől várnám el. De amint elköltözik lehet jól jön az a tudás.
Én is akkor kezdtem más ételeket kipróbálni, amikor saját magamnak kellett főznöm. Én személy szerint örültem volna, ha nem kell estenként megnézni mi mire való és milyen lehetőségek vannak még.
Azért szomorú, hogy ennyire nincs igény a változásra.
Mondjuk, ha már az ovis étkezést nézzük, ott is cukros főzelék van és (nálunk) nagyon egyhangú az étkezés.
A környezet és biológia órák anyagában minden évben benne van az egészséges táplálkozás, tehát tanulnak róla. Ahogy sokan leírták a tudás és a gyakorlat nem feltétlenül fedi egymást.
A mi sulinkban tilos csipszet vagy édességet behozni. Mikor ezt bevezették jónéhány szülő felháborodott, hogy milyen alapon korlátozzák őket. Pedig a gyerek egészséges táplálkozása sokkal inkább az ő felelősségük mint a sulié.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!