Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy elsős gyereknek le kell...

Egy elsős gyereknek le kell tudni írni helyesen a teljes nevét?

Figyelt kérdés
Egy elsőt elvégzett gyerekről van szó.

2020. júl. 29. 12:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
77%

"csak véleményem van, de azt se mondtam senkinek csak itt leírtam"

A te szempontodból mindeképpen egészségtelen azon rugózni, hogy mások milyen hülyék hogy ezt-azt így meg úgy és szerinted rosszul csinálnak. Hiába hogy nekik nem mondod, mert ugyan az ő részükre nem ártalmas, de neked akkor is.

2020. júl. 29. 18:31
 22/24 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként mi közöd neked ahhoz, hogy az ő gyereküket mire járatják meg hogyan nevelik!? :o

A példád amúgy messze nem olyan durva, mint amit először a kérdésből hittem. A gyerek egy elsőshöz (vagy elsőt épp elvégzetthez) képest egyáltalán nem buta kérdést tett fel. Ha kéttannyelvűbe jár, jó eséllyel máris két nyelven tanul írni. Azért az más. Én is egyszerre tanultam németül és magyarul, és bizony az elején még 7 évesen néha nem volt egyértelmű, hogy most akkor a magyarban sima s, ami a németben sch? Igen, ilyen még előfordul és előfordulhat.

Ellenben nagyon fura, hogy te egy kisgyereken köszörülöd a nyelved.

2020. júl. 29. 18:35
 23/24 anonim ***** válasza:
81%
Pont azért tart itt az oktatási rendszerünk, mert így gondolkodunk, hogy mit KELL tudni első osztály végére.
2020. júl. 29. 20:19
 24/24 anonim ***** válasza:
77%
Elsőben végigveszik az ABC-t. De egyébként 3.-ban jött hozzánk egy gyerek, egy csomó ideig, még talán 4. elején is y-nal volt a vezetékneve vége a füzetein; és akkor 4. osztályban már benne voltunk, tehát talán ilyen október is volt már; amikor mondta neki a magyaros tanítónéni, hogy akkor most már le kéne tisztázni, hogy i-vel van a neve a végén, vagy y-nal. És azóta tehát kiderült , hogy i-vel.
2020. júl. 29. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!