Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy elsős gyereknek le kell...

Egy elsős gyereknek le kell tudni írni helyesen a teljes nevét?

Figyelt kérdés
Egy elsőt elvégzett gyerekről van szó.

2020. júl. 29. 12:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
30%
10-es Kiss Máté jó eséllyel legkésőbb a nagycsoportban már simán leírta a nevét.
2020. júl. 29. 13:11
 12/24 anonim ***** válasza:
20%
Igen, és egy ilyen névvel ami egyszerű mint a faék ez el is várható...
2020. júl. 29. 13:15
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Le tudta írni mindkettő, pedig nincs egyszerű dolguk.
2020. júl. 29. 13:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdezem, mert főnököm járatja minden hülyeségre szegény gyerekét, meg kéttannyelvűbe jár már most, és múltkor volt egy vicces helyzet, amikor behozta. Rajzolt az anyjának és ráírta a nevét, amiben nincs semmi extra csak a vezetékneve végén az "i"-t "y"-nal kell írni, és leírta sima "i"-vel, majd az anyja mondta neki, hogy az az "i" ott nem jó, kérdezte tőle, hogy milyen betű jön oda, erre a gyerek visszakérdez, hogy "í" (hosszú i)?

Szóval ezért se értem miért kell, minden plusz órára járatni még ilyen korán...

2020. júl. 29. 13:38
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom, hogy közöm van hozzá, hogy más mire járatja és mennyit a gyermekét. Le kellene tudnia írni, de ha egyébként meg elmondja angolul elsősen a napirendjét, azért az sem rossz. Talán felesleges - de, ha szereti, hajrá! Egy gyermek, ha lehet, tegye, amit szeret!
2020. júl. 29. 13:42
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem az jó jel, ha kiejtés szerint írja, azt jelenti, hogy képes a hallott szavakat hangokra bontani. Ez egy fontos nyelvi képesség. Hogy most pont a saját nevét nem jegyezte meg, hogy az kivételes, hát annyi baj legyen. Mire fontos lesz, majd fogja tudni. Amúgy is, egy alkalomból nem vonnék le következtetést.

A túl sok különórával az a baj, hogy nem marad szabadideje szegény gyereknek, nem tud játszani, esetleg stresszes is lesz stb.

De neked úgysincs közöd az egészhez.

2020. júl. 29. 13:51
 17/24 anonim ***** válasza:
71%

16-ossal egyetértek, azzal a megjegyzéssel, hogy azért egy év alatt lett volna alkalma a szüleinek elmagyarázniuk, hogy az ő nevének utolsó betűjét kivételesen nem úgy kell írni, ahogyan mondjuk.

De lehet, hogy nem volt idejük rá, mert a gyerek folyton különórán volt. És amikorra hazaért, már képtelen volt figyelni bárkire és bármire is, olyan fáradt volt.

Szóval szerintem is nagyon ártanak a gyereküknek ezzel a sok különórával.

2020. júl. 29. 14:01
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem a különóráktól függ. Az intenzíven sportoló mellette két különórára járó gyerekem is le tudta írni a hosszú, ritka sváb nevét, amit aztán tényleg betűzni kellett neki az elején.
2020. júl. 29. 14:07
 19/24 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nincs jogom bele szólni, de nem is szólok bele, csak véleményem van, de azt se mondtam senkinek csak itt leírtam. Ezt azért lehet, nem?

Amúgy én úgy látom nem mindegyikre szeret járni a gyerek, és nagyon elfárad nap végére és még akkor se tudnak haza menni, mert az anyjuk karrierista, és behozza őket a munkahelyre, de ez is csak az én véleményem...

2020. júl. 29. 14:11
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Tudnia kell leírni, de nem elvárt, hogy írott betűket használjon (csak). Sok helyen 2. osztályra marad az írott nagybetűk egy része és azok kapcsolása. Nyelvtanból meg még messze van az, hogy a tulajdonnevek helyesírását tanulják.

Szóval abszolút rendben van, ha kisbetűkkel, nyomtatott betűkkel, vagy ezek bmilyen kombinációjával írja. És első év végére még az is rendben van, ha némely betűelem nincs a helyén (pl o-a hurkok), elmarad az ékezet vagy kimarad egy betű. Ezek nem azt jelentik, hogy nem tudja leírni, hanem azt, hogy még nim helyes az írástechnikája.

2020. júl. 29. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!