Tudnátok elmutogatható egyszerű mondókákat írni ami könnyen megtanítható 1-1,5éves gyereknek?
Egyet tudok, eleinte csak próbálgatta a én kisfiam is, aztán egyszercsak elmondta és elmutogatta.
Nyuszi fülét hegyezi (mutatni kell a nagy fülét)
Bajsza végét pödöri (meg kell pödörgetni, mintha tényleg hosszú bajuszunk lenne )
Répát eszik ropp-ropp-ropp(mintha ennénk a répát)
Nagyot ugrik hopp-hopp-hopp (ugrálni 3at)
Répát
Vagy Ringato.hu
Amúgy amit az én kislányom szeret:
Nyuszi fülét hegyezi (két ujjal fület mutatsz magadnak)
Bajuszát pödöri (megpödröd a bajuszod)
Répát eszik rop-rop-rop (úgy csinálsz, mintha a kezedben tartanád a répát, és azt rágcsálnád)
Ugrándozik, hop-hop-hop (ugrálsz, a kezedet meg egymás mellett, lebiggyesztve tartod, mint egy dinoszaurusz)
Vagy amit még szeret:
cukor... kávé... tea... rum... BUMM (minden szónál megérinted az arcát: homlok - jobb arc - bal arc- áll - és a bummnál az orrát "megbokszolod")
És a legnagyobb kedvenc, amit elvileg Te csinálsz neki, de a lányom már magának is csinálja, illetve a babáján is eljátssza:
Kerekeset (kört rajzolsz a talpára)
Böködőset (megböködöd a talpát)
Simítósat (megsimítod)
CSattanósat (rápaskolsz a talpára)
Mindezt valahogy kellemesen ritmikusan kell mondani, de ezt nem lehet leírni. Én is ringatón tanultam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!