Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok elmutogatható egyszer...

Tudnátok elmutogatható egyszerű mondókákat írni ami könnyen megtanítható 1-1,5éves gyereknek?

Figyelt kérdés
A lányom 14hónapos lesz és már ezeket el tudja mutogatni: Ez elment vadászni.., csipp-csipp csóka..., kerekecske gombocska. Szeretnék még vele tanítani, de annyira nem tudok ilyen mutogatós mondókákat. Kerestem neten, de olyan bonyolultakat találtam, amit szerintem még nem igazán lenne egyszerű megtanítani vele.
2012. dec. 3. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Írj te :) írj a testrészekről, az ételekről, az öltözésről bármiről!
2012. dec. 3. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyet tudok, eleinte csak próbálgatta a én kisfiam is, aztán egyszercsak elmondta és elmutogatta.

Nyuszi fülét hegyezi (mutatni kell a nagy fülét)

Bajsza végét pödöri (meg kell pödörgetni, mintha tényleg hosszú bajuszunk lenne )

Répát eszik ropp-ropp-ropp(mintha ennénk a répát)

Nagyot ugrik hopp-hopp-hopp (ugrálni 3at)

Répát

2012. dec. 3. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt találsz sok-sok mondókát (görgesd kicsit le):

[link]

2012. dec. 4. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Vagy Ringato.hu

Amúgy amit az én kislányom szeret:

Nyuszi fülét hegyezi (két ujjal fület mutatsz magadnak)

Bajuszát pödöri (megpödröd a bajuszod)

Répát eszik rop-rop-rop (úgy csinálsz, mintha a kezedben tartanád a répát, és azt rágcsálnád)

Ugrándozik, hop-hop-hop (ugrálsz, a kezedet meg egymás mellett, lebiggyesztve tartod, mint egy dinoszaurusz)

Vagy amit még szeret:

cukor... kávé... tea... rum... BUMM (minden szónál megérinted az arcát: homlok - jobb arc - bal arc- áll - és a bummnál az orrát "megbokszolod")

És a legnagyobb kedvenc, amit elvileg Te csinálsz neki, de a lányom már magának is csinálja, illetve a babáján is eljátssza:

Kerekeset (kört rajzolsz a talpára)

Böködőset (megböködöd a talpát)

Simítósat (megsimítod)

CSattanósat (rápaskolsz a talpára)

Mindezt valahogy kellemesen ritmikusan kell mondani, de ezt nem lehet leírni. Én is ringatón tanultam

2012. dec. 4. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!