Tudnátok írni nekem mesét egész pici gyereknek?
Figyelt kérdés
Pl. hogy mondtok neki mesét a mai napjáról. Szóval a gyereknek még csak fejből lehet mesélni, a könyv szerint. De nekem nem jön meg az ihlet. Valahogy rá kéne hangolódnom a stílusra.2013. júl. 20. 17:01
1/12 anonim válasza:
A gyerek legyen herceg, a lakás legyen kastély, a játszótér legyen elvarázsolt kert, és csak meséld el a napot. Anna és Peti című könyv pont erről szól, hogy anyuka meséket írt hétköznapi eseményekről a gyerekeinek.
2/12 anonim válasza:
Én sem tudok magamtól mesélni, viszont van 3-4 mese amit tudok fejből és elalvás előtt azokat mesélem. Nem mindenkinél jön az ihlet.
3/12 anonim válasza:
Holle anyó, Vuk, 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Mézga család
4/12 anonim válasza:
3.vagyok, Magyar népmesék jók, meg van az, amikor a Nyúl meg a Teknős meg a Nyúl meg a sün versenyeznek,
meg hát a BabszemJankó/Hüvelykmatyi/Hüvelykpanna, Pán Péter is mesélhető:)
5/12 anonim válasza:
Jaj, és Piroska és a farkas, Hófehérke, 7 kecskegida, Jancsi és Juliska, János vitéz:) (3.vok megin:D)
6/12 anonim válasza:
*Csizmáskandúr még kimaradt és Lúdas Matyi is:)
7/12 anonim válasza:
1 vagyok: Mondjuk arról nem írtál mennyire picike a gyerek. Elmész egy könyvesboltba ott is találsz piciknek való mesekönyveket, vagy könyvtárból is kölcsönözhettek. Ha viszont még annyira picike én inkább mondókás könyvet ajánlok. Deák B. Katalin: Értelmes mondókák, Szabó Borbála: Mozdulj rá!, Cinege, cinege, kismadár... Ahogy már írtam elég ha csak át nevezed a helyeket valami "varázslatosra", de az is jó ha csak elkezded neki mondani, ahogy éppen eszedbe jut, piciknél még "mindegy" a mese sokkal fontosabb, hogy beszélj hozzá, hogy meghitt legyen az együtt lét, hogy lássa a szádat hogyan is kell a hangokat képezni. Ne félj a meséléstől csak kezd el és majd úgy is látod mi az ami tetszik az aprótalpúdnak és mi az amihez még valóban picike.
8/12 A kérdező kommentje:
Én nem ezekre a mesékre gondoltam. Egész pici gyereknek kell mesét mondanom. De nekik még a napjukat kell elmesélni, a Mesepszichológia könyv szerint. Most ezt reklámozzák ezt a könyvet és nagyon jónak tartom. Leírja, hogy mikor milyen mesét kell olvasni amit fel tud dolgozni a gyerek, amitől nem rémül meg és a legeslegelején csak a napját kell elmesélni.
2013. júl. 21. 09:20
9/12 A kérdező kommentje:
Megkerestem a könyvben, azt írja a szerző Kádár Annamária, hogy beszélni nem tudó gyereknek még a napját kell elmesélni. Oké, de ezt is dallamosan, ritmusosan, kedvesen. Tehát rá kell érezni a stílusra.
2013. júl. 21. 09:25
10/12 anonim válasza:
Pl: "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy baba - úgy hívták, hogy ... legyen Kata -, aki reggel nagyon nyűgösen ébredt. De az anyukája máris ott termett és hozta a tejecskéjét. Mmmm... de finom volt tejecske volt! A baba megörült és addig itta, míg mind egy cseppig el nem fogyott. Tele is lett a pocakja, jó is lett a kedve! Anyukája ölbe kapta, puszilgatta. Hát amint puszilgatja, érzi ám, hogy itt bizony, kaki lett a pelusban. "Ejnye, pici Kata baba, mit raktál te a nadrágba?" Ha fölkapta, meg is nézte, az asztalra lefektette. Levette a büdös gatyát, megtörölte szép finoman a popóját, s új pelenkát adott rája. És hogy ilyen illatos lett, mind két talpát megpuszilta. Utána meg felöltöztek. Mit kapott a baba? Két szép zoknit, meg egy pólót és egy lila kisnadrágot. Anyukája be is kente arcocskáját, kezecskéjét, ne süsse őt meg a nap. A kobakjára pedig került: egy szép kis kalap. Utána még pakolásztak, a lakásban erre-arra rohangáltak, de egyszer mégiscsak felkerekedtek, s a telerámolt kiskocsival messzi-messzi útra keltek. Hová mentek? Hát a boltba..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!