Szerintetek írassam át a másik iskolába?
Kislányom 7 éves,szeptemberben kezdi a sulit.
Felvették a város legjobb iskolájába,aminek nagyon örülünk, erős suli, sok jót hallottunk róla,és a nyíltnapon is meggyőzött minket.
Viszont,végre sikerült megtalálnunk álmaink családi házát (eddig panelban laktunk), de az egy kisvárossal odébb van, 20 km kb.
Ott is vannak jó iskolák, de közel se annyira,mint ez.
Ti hogy döntenétek? Behordanátok minden nap kocsival a szeretett iskolába,vagy inkább átíratnátok a helyi suliba?
Kiegészítésként hozzátenném,hogy mi is a városba dolgozunk,tehát be fogunk járni, de a munkahelyünk és a szeretett iskola a város két másik végébe van, tehát plusz idő lenne még oda elvinni.
Vélemények érdekelnének, hátha mondtok okosat!
Pontosan ugyan azokat írtátok le,amit mi is gondolunk, pro és kontra. Éppen ezért okosabb nem lettem. Kb. megoszlik 50-50%.
A gyermek egyébként ezt a sulit szeretné,ahová beírattuk, a városba.
Nah tanakodunk tovább. Köszönöm a válaszokat!
Én szülőként írnék. Nekünk a helyi iskolába jár, én 30 km-re járok dolgozni kocsival. Ez is szívás. Egyrészt én reggel 7 előtt indulok, kell valaki, aki reggel elviszi suliba, mert 7kor nyit, és bemehetnek a portáig. Mit csináljon ott 8ig? Csak 2-3 gyerek van a gyűjtőbe (az egész suliból). Fél 8 után szállingóznak a többiek. Másik, délután menni kell érte (én mondjuk tudok menni 4re, itt nem nagyon maradnak gyűjtőbe délután sem a gyerekek). Ahhoz, hogy ideérjek 4re, sehova nem tudok beszaladni vásárolni (ügyet intézni), csak a gyerekekkel a helyi kisboltba. Másik, hogy úsznak, ehhez hazajövök értük, aztán 10 perc otthon, és megyünk is vissza a városba. A kisebbik most lesz nagycsoportos, nagyon meggondolom, hova iratom majd. A nagy megy felsőbe, ő már önjáró helyben, vele már könnyebb, de az ovis miatt még nem egyszerű.
Egyszerűbb lenne reggel bepakolom a kocsiba őket, elviszem a városba, utána úszás, aztán haza. Apuka is van egyébként, de ő 7re jár és fixen 4ig dolgozik.
Egyértelmüen nem íratnám át mert nem fosztanám meg a jobb sulitól. Nem akarnék az utjába lenni ha ott jobb fejlődési lehetőséget akarnak és még ő is ez mellett van.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!