Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Másodikos fiam helyesírásával...

Másodikos fiam helyesírásával vannak gondok, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Fiam az iskolában 4-5-ös tanuló. Az olvasás és írás jelentette a legnagyobb kihívást. Az olvasást mostanra kb megszerette, és szerintem másodikos színvonalon jól olvas, viszonylag kevés hibával, jól tudja ellenőrizni magát, és a hangsúlyozás is elég jól megy már.

A helyesírására nem jellemező a betűcsere, rövidebb szavakat hibátlanul ír le, néha lemarad egy-egy ékezet. Inkább hosszabb szavaknál veszem észre, hogy kihagy egy-egy betűt, vagy a kettőzött betűknél csak egyet ír le, pedig ha megkérdezem tőle, hogy hány L hangot hall, akkor végiggondolja és mondja, hogy kettőt.

Az írásképe rendezett, fiúhoz képest szépen ír szerintem, bár nagyon csúnya volt az is még egy éve, de mostanra sokat javult.

Egyedül a helyesírásán nem veszem észre, hogy javulna.

Milyen feladatokkal, gyakorlatokkal segíthetnék neki? Nyáron szeretnék majd vele kicsit gyakorolgatni, hogy őszre szinten maradjon a tudománya.

Ha lenne jó ötletetek, szívesen venném.

Köszönöm előre is!

2020. máj. 26. 07:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

van egy rossz hírem, en rengeteget olvastam gyerekkoromban

semmit nem javított a helyesírásomon

egyszerűen azért mert nem olvasok el minden betűt egy szóban, hanem az agyam kiegészíti azt

éppen ezért a saját helyesírási hibáimat sem veszem észre, mert az agyam javít, nem is lennék alkalmas lektornak

ellenben van olyan jóbarátom aki meg a hibákat veszi azonnal észre egy szövegben

szóval alkat kérdése is

2020. máj. 26. 18:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Bárki meg tud tanulni rendesen írni, csak rengeteg gyakorlás kell hozzá. Nekem konkrétan papírom van róla, hogy diszlexiás vagyok. Általános iskolában még borzalmas volt a helyesírásom, kihagytam betűket a szavakból, egyes betűket felcseréltem egymással, nem tudtam rendesen tagolni a mondatokat stb. Utáltam olvasni is, mert az is nagyon rosszul ment. A szüleim éveken keresztül minden egyes nap leültek velem gyakorolni az írást és az olvasást. Merem állítani, hogy bár nem tökéletes, de jobb a helyesírásom, mint itt ezen az oldalon a felhasználók többségének. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az édesanyám tanítónő, tehát ért hozzá, hogyan kell egy gyereket írni és olvasni tanítani. Egy olyan szülő esetében, aki ilyesmihez nem ért, lehet, hogy nem sikerült volna.
2020. máj. 26. 21:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Kb mindenki úgy olvas, hogy nem olvas el minden betűt. Ebben semmi különleges nincs. És köze sincs a helyesíráshoz.
2020. máj. 26. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!