Másodikos fiam helyesírásával vannak gondok, mit tehetek?
Fiam az iskolában 4-5-ös tanuló. Az olvasás és írás jelentette a legnagyobb kihívást. Az olvasást mostanra kb megszerette, és szerintem másodikos színvonalon jól olvas, viszonylag kevés hibával, jól tudja ellenőrizni magát, és a hangsúlyozás is elég jól megy már.
A helyesírására nem jellemező a betűcsere, rövidebb szavakat hibátlanul ír le, néha lemarad egy-egy ékezet. Inkább hosszabb szavaknál veszem észre, hogy kihagy egy-egy betűt, vagy a kettőzött betűknél csak egyet ír le, pedig ha megkérdezem tőle, hogy hány L hangot hall, akkor végiggondolja és mondja, hogy kettőt.
Az írásképe rendezett, fiúhoz képest szépen ír szerintem, bár nagyon csúnya volt az is még egy éve, de mostanra sokat javult.
Egyedül a helyesírásán nem veszem észre, hogy javulna.
Milyen feladatokkal, gyakorlatokkal segíthetnék neki? Nyáron szeretnék majd vele kicsit gyakorolgatni, hogy őszre szinten maradjon a tudománya.
Ha lenne jó ötletetek, szívesen venném.
Köszönöm előre is!
utolsó vagyok
van egy rossz hírem, en rengeteget olvastam gyerekkoromban
semmit nem javított a helyesírásomon
egyszerűen azért mert nem olvasok el minden betűt egy szóban, hanem az agyam kiegészíti azt
éppen ezért a saját helyesírási hibáimat sem veszem észre, mert az agyam javít, nem is lennék alkalmas lektornak
ellenben van olyan jóbarátom aki meg a hibákat veszi azonnal észre egy szövegben
szóval alkat kérdése is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!