Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyereket elengednétek...

Elsős gyereket elengednétek ottalvós táborba (5 nap)?

Figyelt kérdés

2020. máj. 25. 09:44
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Egyedül jár iskolába az elsős gyereked?
2020. jún. 7. 11:07
 22/29 anonim ***** válasza:
Igen, busszal :-)
2020. jún. 7. 11:18
 23/29 A kérdező kommentje:
Nem félted?
2020. jún. 7. 12:50
 24/29 anonim ***** válasza:
Nem. Vannak, akik kettesével járnak gyalog :-)
2020. jún. 7. 13:20
 25/29 A kérdező kommentje:
Te tudod. Én ezt el nem tudnám képzelni. Nem is ismerek ilyet, aki ezt engedi.
2020. jún. 7. 13:57
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Én gyalog nem engedném el, kettesével sem. De busszal gyakorlatilag az iskola előtt száll ki, reggel ott nyüzsög a sok felnőtt és gyerek a megálló környékén. A buszon is ül sok iskolásgyerek, akik ugyanabba az iskolába mennek, már ismerik őt. Egyébként ő akart egyedül menni, az első két alkalommal kisértem csak el. Van nála okosóra is, bármikor tud szólni, ha pl. lerobbana a busz. Míg beér az iskolába, addig még én is otthon vagyok.
2020. jún. 7. 14:47
 27/29 A kérdező kommentje:
Szerintem iszonyú felelőtlenség, de a te dolgod.
2020. jún. 7. 16:00
 28/29 anonim ***** válasza:
82%
Haza is egyedül szokott jönni :-) Büszke magára, jót tesz az önbizalmának. De mint írtam, ő ragaszkodott hozzá, egyedül akart bemenni az iskolába, mint a nagyok. Gyalog nem engedném még más gyerekekkel sem. A buszban teljes biztonságban van. 6 évesen kezdte, most 7 éves, jövőre 8 lesz. Én anno 8 évesen a lakótelepen szabadon jártam-keltem lányként. Hol a játszótéren játszottam, hol babáztam egy ház mögött, hol meglátogattam valamelyik ismerős gyereket. Na ez a szabadon bóklászás az, amit manapság egy ilyen kicsi gyereknek sajnos nem lehet megengedni. A mai gyerekekre túlságosan rátelepednek a szülők, mindenhová kísérik, minden tüsszentéséről tudni akarnak stb, érthető, amilyen világot élünk, de ez rossz hatással van a gyerekekre. Én próbálok, ahol lehet kellő szabadságot és önállóságot biztosítani a gyerekeimnek. Szó sincs felelőtlenségről, megnyugtatlak. Tisztában vagyok vele, hogy milyen a gyerekem, mit lehet rábízni. És hiába akarja majd 10 évesen, hogy egyedül menjen az iskolába például gyalog, nem fogom neki engedni, mert akkor nagyobb baj érheti, mint egy buszon csúcsidőben. Az egy éves önálló utazásnak egyébként az egyik kedvező mellékhatása, hogy simán kiismeri magát egy menetrendben, múltkor kiszámolta magától egy busz késését, hogy hány óra hány perckor kell majd odaérnie hozzánk. Akkor együtt voltunk ;-). Csak a suliba jár egyedül. Tudja, hogyan kell egy buszon viselkedni, másokat előre engedni, átengedni, kiengedni, előre tervez, hová áll vagy ül. Tudja, hogy időben kell jeleznie, bámészkodik, gondolkodik, nézi az embereket, hogyan viselkednek, stb. Bő 15 perc alatt ér be az iskolába.
2020. jún. 8. 16:18
 29/29 anonim ***** válasza:
Nem. Lehet engem támadni,bár nincs gyermekem,de nem engedném el.1-2 naposra mehetne,de 5 nap az tényleg sok. Mikor ény gyerek voltam,nagyon sokat jártam ottalvós táborba, ált.harmadikba voltunk 1 hetes ottalvós táborba,volt aki sírt
2021. júl. 13. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!