Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha októberben a második...

Ha októberben a második hullám miatt megint otthon tanulás lenne, mit szólnátok?

Figyelt kérdés
2020. máj. 14. 20:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, ha nem biztonságos, akkor ne legyen iskola. Csakhogy a vezír megfeledkezik azokról, akik nem tudnak home office-ban dolgozni, akiket nem tart el a férje, akik nem rendelkeznek milliós megtakarítással... és akiknek így választaniuk kell, hogy fizetés nélkül éhen döglenek, vagy a gyereket beadja ügyeletbe, közösségbe... és reméli, hogy nem hoz onnan haza semmi pestist.
2020. máj. 15. 21:43
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Remélem úgy lesz második hullám mint most május 3-án járványtetőzés!
2020. máj. 16. 18:08
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Az egy katasztrófa lenne ha ősszel ismét itthon tanulás lenne. Így még megoldhatóbb volt hogy márciusban kezdődött a dolog, hiszen már mindenki ismerte a tanárait/osztálytársait, könyveit, stb, de ősszel a sok elsős mit csinálna?
2020. máj. 16. 18:26
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Első körben sokkot kapnék!!! Második körben a sokkos férjemet kéne fellocsolni a padlóról, mert ő "nyerte" meg ezt a tanári állást.

És ne érts félre, nem megbántani akarlak, de azt nem értik a hozzád hasonlók és te is, hogy egyszerűen vannak emberek, akiknek NEM MEGY AZ OTTHON TANÍTÁS. Lehet ragozni, lehet vádaskodni, de a többség nem ért hozzá, fogalma sincs róla, hogyan kell olyan tudást átadni, amiről gőze sincs, eleve a tananyagot nem értik sokan képzettségtől függetlenül.

Az a helyzet, kedves kérdező, hogy vannak családok, ahol tényleg az éhenhalás szélére kerültek, mert mondjuk mindkét szülő a vendéglátásban dolgozott. És ez nem az a kategória, hogy vagy elkapom a "vírust", vagy nem.

Elképesztő mennyiségben lettek munkanélküliek emberek. Csak az én közvetlen családomban 6 kereső felnőttből 3 fő munka nélkül maradt ki tudja, meddig. Hosszú távon nem az a kérdés, hogy TALÁN elkapom ezt a fene nagy nyavalyát, vagy sem. Ami teljesen biztos, hogy kőkemény gazdasági válság kapujában vagyunk!!!!

Ez szerinted hány ember életét fogja követelni? Biztosíthatlak, többet, mint aki a "járvány" miatt meghalt.

Tudod, te hány magatehetetlen beteget küldtek haza a családtagoknak? Mindegy volt, hogy demens, 0-24-ben felügyelendő, frissen műtött, sőt, itt, a megyeszékhelyen a komplett gyermekrehabilitációs osztályt is kiürítették.

Szerinted hányan haltak meg közülük a megfelelő, szakszerű ellátás hiányában?

Remélem, minél hamarabb visszaáll a régi kerékvágáshoz hasonló életmenet.

2020. máj. 18. 11:27
 25/42 anonim ***** válasza:
68%

Az az elképzelésem-hangsúlyozom, ez fikció,- hogy ha lesz második hullám, azt legfeljebb kis csoportos megbetegedések felfedezésekor követi karantén. De nem ilyen korlátozások, mint márciustól, hanem komoly, kijárási tilalom-szerű történet, mint Vuhanban. Egy 40-50 fős megbetegedés észlelésekor lokális karantént vezetnének be, az adott településen, esetleg környékbeli településeken rendkívüli tanítási szünetet rendelnének el. Ez alatt pedig rendszeres tesztelésen esnének át az emberek, dolgozni negatív teszttel lehetne.

Ahol nincs megbetegedés, ott nem lennének különösebb korlátozások, viszont rendszeres tesztelés igen. Tehát rendszeres, komolyan vett tesztelés mellett működhetne a tanítás is.

A tanítás jelenlegi formája viszont egy szükségmegoldás. A családok digitális eszköztára és képességei nem adottak. A pedagógusoké sem. Szerintem egy második hullám esetén valószínűbb egy heti rendszerben megvalósuló projekt-jellegű oktatás a felső tagozaton. Sokkal, de sokkal kevesebb tananyaggal, mint az élő oktatásban.

Alsóban, első osztályban viszont egyfajta interaktív videó tanítást tudok elképzelni. Akár mobiltelefonon keresztül. Ehhez viszont eszközt kell biztosítani a szülők részére. Lehet, hogy egész évben a kisbetűket fogják írni, de még az is több, mint ami a mostani módszerekkel elérhető.

Nem értek egyet azzal a demagógiával, hogy sokkal több halottja lesz egy karantén okozta gazdasági válságnak, mint egy elszabadult korona-járványnak. Téves elképzelés, hogy a vírus csak beteg, vagy idős emberekre veszélyes. Van fiatalból, idősből aki lábon kihordja, és van fiatal is, idős is, akit elvisz. Csak sejtések vannak, mi az oka. Úgy gondolom, hogy az, hogy a felszabadított ágyak kb. üresen maradtak, annak köszönhető, hogy az illetékesek meg merték hozni a korlátozó intézkedéseket, köztük az iskolák, óvodák bezárását. Lehet vitatkozni a mikénteken, hogy miért ennyit, és miért így, de egy "átfertőztetéssel" nem biztos, hogy nem a járványkórház ágyán zihálna az, aki most munkanélküli segélyből, de egészségesen tengődik.

2020. máj. 19. 22:15
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ehhez viszont eszközt kell biztosítani a szülők részére"

Én inkább azt mondanám, hogy ehhez viszont szülőt kell biztosítani, aki otthon tud maradni fizetés nélkül, mert az állam megfelelő mértékben honorálja a szülő "tanító" munkáját.

2020. máj. 19. 22:34
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen- a fő probléma a legtöbb helyen, hogy hogy maradjon otthon az anyuka vagy apuka - aki tudna tanulni a gyerekekkel?

Mi is felváltva vagyunk szabin a férjemmel és tanulunk otthon 3gyerekkel...

Ha ősztől is ez lesz- hát nem tudom- komolyan fogalmam nincs hogy fogjuk tudni megoldani....

2020. máj. 19. 22:42
 28/42 A kérdező kommentje:

Feltettem egy ilyen kérdés, és egyesek a torkomnak ugranak.

Nem értem, hogy miért kellene egy 8-9 esetleg még idősebb gyerekkel otthon maradni? Én már rég egyedül voltam otthon szünetekben ennyi idősen.

Nyilván akinek dolgozni kell, az menjen, de attól még az iskolás gyerekek itthon maradhatnának, ha baj van. Ügyelet most is van, aki végképp fél, hogy meghal a gyereke otthon egyedül, beviheti. Az meg, hogy megtanulja-e az anyagot 5-re vagy csak 2-esre szerintem egy ilyen helyzetben teljesen mellékes. Szóval én még mindig nem értem, akik azt mondják, hogy hiába a járvány, menjenek a gyerekek, mert nincs több szabim, és nincs aki elmagyarázza a gyereknek a tananyagot.

Az más kérdés, hogy ahogy jelenleg megoldják az online oktatást, az igencsak hagy némi kivánnóvalót maga után. Inkább a tanároknak kéne kicsit újragondolni a dolgot.

Én is szenvedek a két gyerekkel, mert nem akarnak tanulni. De ha nem tudnék nekik segíteni, a kettes akkor is meglenne.

A gazdasági válságban azért annyian nem szoktak meghalni, igen, lesznek szegények, meg lejjebb kell adni az igényeket.

25-ös tetszik a válaszod, de sajnos az eddigi tapasztalatok szerint nem lesz itt tesztelés.

2020. máj. 19. 22:53
 29/42 anonim ***** válasza:
25%

Nem lesz itt semmiféle második hullám!

Egy eü.-ben dolgozó ismerős mondta, Kína kísérletezett egy vegyifegyverrel, csak sajnos rosszul sült el a dolog, mert a pokol elszabadult.Nos, hogy ez egy tévképzet-e vagy sem, nem tudjuk. Annyi viszont biztos, hogy Kína 50 évre (!) titkosított mindent a tavalyi kísérletezéssel kapcsolatban.

Írtam, fogalmam nincs, hogy a felsős tananyagot hogy tudnám elkezdeni a lányommal. De azt sem tudom elképzelni, hogy szeptembertől ne tudjak menni dolgozni. Itt nincs ügyelet, táborok nem indulnak el, azaz nyáron maradok itthon.

Sajnos nagyon sokan nem tudják, hogy hogyan tovább, főleg akik elveszítették a munkájukat.

2020. máj. 19. 23:19
 30/42 anonim ***** válasza:
85%
Nem érted miért kell a 8-9 évessel otthon maradni? mert egy ekkora gyereket nem lehet egész napra egyedül hagyni. Konkrétan bűncselekmény még akkor is, ha a gyerek amúgy képes ellátni minimális elfogadható szinten magát.
2020. máj. 20. 07:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!