Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha októberben a második...

Ha októberben a második hullám miatt megint otthon tanulás lenne, mit szólnátok?

Figyelt kérdés
2020. máj. 14. 20:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem lennék túl boldog! Van egy 4. - es egy 6.- os és egy óvodás gyerekem. Jó képességűek de én nem tudnám ezt huzamosabb ideig folytatni! A tanárok csak elküldik hogy hanyadik oldal hanyadik feladat... majd old meg ahogy tudod! Ja ha valami nem jó visszairnak hogy ez meg ez nem jó javítsd ki. Ez nem tanulás és tanítás ez hosszú távon nem megy! Viszont s gyerekek megtanultak e- mailt írni! :)
2020. máj. 15. 01:55
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Az időtartamtól függően szinte biztos évismétlést jelentene egy egész országnak. Vagy alapok nélküli továbbengedést. Most márciusra az új anyagok nagyobbik részén túl voltak legalább. Októberre a most elmaradtak normális bepótlása se lenne meg és akkor az az évi anyagot még el se kezdték. Megyeget persze ez a digitális csoda is, csak nagyon nem hatékony. Ráadásul nagyon szülőfüggő, hogy ki mennyit tud segíteni. Én a középiskolásnak pl. matekból semmit. Elmaradtabb térségekben már a szorzótábla megtanítása is gondokba ütközik. Szóval ez elég rossz vicc lenne. :(
2020. máj. 15. 01:59
 13/42 anonim ***** válasza:
36%
De itt nem a szabikrol beszélek. Hanem aki bejar dolgozni. Az hova teszi addig a gyereket? Ügyeletben van? Vagy erre az időre kilepett? Akinek megmaradt a mhe..
2020. máj. 15. 07:10
 14/42 anonim ***** válasza:
95%

Mit szólnék? Őszinte leszek, nagyon rosszul viselném. Itthon vagyok, tanulok 2 hónapja egy elsőssel, és hiába van nekem jogi diplomám, sajnos nem vagyok pedagógus, soha nem is akartam az lenni, nem véletlenül. Fáradt a gyerek, fáradt vagyok én, egyre nehezebben koncentrál szegény, nekem pedig egyre kevesebb a türelmem. Ez van most. Na és akkor mindezt megfejelnénk októberben egy kb. 1 hónapos újszülöttel, mert most leszek 24 hetes terhes.

Nagyon nem szeretném, senkinek sem lenne jó, arról nem beszélve, hogy ez a digitális oktatás egy vicc, sokat nem ér.

2020. máj. 15. 08:20
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

"De itt nem a szabikrol beszélek. Hanem aki bejar dolgozni. Az hova teszi addig a gyereket? Ügyeletben van? Vagy erre az időre kilepett? Akinek megmaradt a mhe.."

Akinek be kell járni dolgozni, az nagyrészt eddig meg tudta oldani felváltva másik szülővel (ha van), hogy szabin és táppénzen otthon legyenek. Kb mostanra fogyott el az időarányos szabadság és a türelem... meg az orvosok jóindulata is a gyerekmegőrzésre kiírt táppénzekkel.

Én is irodában ülök, és volt, hogy sógornál volt a gyerek átmenetileg 1--2 hetet. És az irodából messengeren vezényeltem le és magyaráztam a feladatokat, és vigasztaltam a zokogó gyereket, hogy ez így neki nem jó.

Persze, van ügyelet is, idegen iskolában idegen emberekkel... de ugye márciusban kezdődött ez az egész, hát 5 hónapra hogy lökjem be ügyeletbe??? Szóval ha megszakadunk is, de megoldjuk. Most pé még nem sikerült beszélni a főnökömmel, hogy jövő héten hogyan lesz, mehetek-e újra szabira. Szóval most a "majdleszvalahogy" fázisban vagyunk, és hétfőre csak lesz valahogy tényleg.

2020. máj. 15. 09:43
 16/42 anonim ***** válasza:
17%
Alapból magàntanuló a gyerekem, ùgyhogy az nem zavar, hogy itthon oktatom. Viszont a bezàrtsàg, hogy nem talàlkozhatunk baràtokkal, nem vihetem jàtszòtèrre, az nagyon zavar. Kifejezetten megviselne egy màsodik hullàm.
2020. máj. 15. 09:46
 17/42 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk ez a magántanulóság is egy érdekes dolog. Most, hogy lényegében el akarták lehetetleníteni ezt a rendszert, aztán pedig az ország összes iskolását lényegében belekényszerítették, mivel fogják később indokolni, hogy miért nem lehet valaki magántanuló? Miért nem lehet otthonoktatás?
2020. máj. 15. 09:56
 18/42 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon kiakadnék. Mindjárt elfogy az egész évi szabim. Bár a volt férjem besegít. Nagymamák már nem élnek, nagypapákat szinte sosem látjuk.

Valószínűleg fizetés nélküli szabit kellene kivenni.

Ez nem digitális oktatás, ez egy vicc. Elküldik a 2-os gyereknek melyik feladatot csinálja meg, talán 2x "felelt" chaten.

2020. máj. 15. 15:29
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Én kiborulnék először, aztán persze csinálnám.... jelenleg is 3gyerekkel tanulok itthon, és iszonyú nehéz... három különböző évfolyam, két alsós és egy 5-es.
2020. máj. 15. 19:58
 20/42 A kérdező kommentje:

Úgy látszik akkor egyedül maradtam azzal a nézetemmel, hogyha tömeges megbetegedések vannak, akkor ne legyen iskola. Szerintem az még mindig a kisebbik rossz, hogy a gyerekek lemaradnak az anyaggal, mintha kihal a fél család.

Márciusban azért hirdették ki, mert a többség akarta, most meg mindenki ellene van, szóval akkor ez már ellenállásba ütközne, gondolom nem lesz többet ilyen.

Pedig mi is szenvedünk rendesen, 2 sni-s gyerekkel. A kicsivel tanulok délelőtt, a nagynak néha segítek. Délután meg csinálom az én munkám. Az erőm végét járja, de max. akkor nem adja le a gyereka leckét, akkor mi van? Az a baj, hogy a tanárok is nagyon rugalmatlanok, ugyanazt szeretnék megkövetelni, amit akkor, amikor bejártak. Pedig szerintem nem fog senki meghalni, ha pl. a gyerek nem tudja, hogy most a kukoricának milyen a gyökérzete, vagy az angolperjének a virága.

2020. máj. 15. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!