Ha októberben a második hullám miatt megint otthon tanulás lenne, mit szólnátok?
Mit szólnék? Őszinte leszek, nagyon rosszul viselném. Itthon vagyok, tanulok 2 hónapja egy elsőssel, és hiába van nekem jogi diplomám, sajnos nem vagyok pedagógus, soha nem is akartam az lenni, nem véletlenül. Fáradt a gyerek, fáradt vagyok én, egyre nehezebben koncentrál szegény, nekem pedig egyre kevesebb a türelmem. Ez van most. Na és akkor mindezt megfejelnénk októberben egy kb. 1 hónapos újszülöttel, mert most leszek 24 hetes terhes.
Nagyon nem szeretném, senkinek sem lenne jó, arról nem beszélve, hogy ez a digitális oktatás egy vicc, sokat nem ér.
"De itt nem a szabikrol beszélek. Hanem aki bejar dolgozni. Az hova teszi addig a gyereket? Ügyeletben van? Vagy erre az időre kilepett? Akinek megmaradt a mhe.."
Akinek be kell járni dolgozni, az nagyrészt eddig meg tudta oldani felváltva másik szülővel (ha van), hogy szabin és táppénzen otthon legyenek. Kb mostanra fogyott el az időarányos szabadság és a türelem... meg az orvosok jóindulata is a gyerekmegőrzésre kiírt táppénzekkel.
Én is irodában ülök, és volt, hogy sógornál volt a gyerek átmenetileg 1--2 hetet. És az irodából messengeren vezényeltem le és magyaráztam a feladatokat, és vigasztaltam a zokogó gyereket, hogy ez így neki nem jó.
Persze, van ügyelet is, idegen iskolában idegen emberekkel... de ugye márciusban kezdődött ez az egész, hát 5 hónapra hogy lökjem be ügyeletbe??? Szóval ha megszakadunk is, de megoldjuk. Most pé még nem sikerült beszélni a főnökömmel, hogy jövő héten hogyan lesz, mehetek-e újra szabira. Szóval most a "majdleszvalahogy" fázisban vagyunk, és hétfőre csak lesz valahogy tényleg.
Nagyon kiakadnék. Mindjárt elfogy az egész évi szabim. Bár a volt férjem besegít. Nagymamák már nem élnek, nagypapákat szinte sosem látjuk.
Valószínűleg fizetés nélküli szabit kellene kivenni.
Ez nem digitális oktatás, ez egy vicc. Elküldik a 2-os gyereknek melyik feladatot csinálja meg, talán 2x "felelt" chaten.
Úgy látszik akkor egyedül maradtam azzal a nézetemmel, hogyha tömeges megbetegedések vannak, akkor ne legyen iskola. Szerintem az még mindig a kisebbik rossz, hogy a gyerekek lemaradnak az anyaggal, mintha kihal a fél család.
Márciusban azért hirdették ki, mert a többség akarta, most meg mindenki ellene van, szóval akkor ez már ellenállásba ütközne, gondolom nem lesz többet ilyen.
Pedig mi is szenvedünk rendesen, 2 sni-s gyerekkel. A kicsivel tanulok délelőtt, a nagynak néha segítek. Délután meg csinálom az én munkám. Az erőm végét járja, de max. akkor nem adja le a gyereka leckét, akkor mi van? Az a baj, hogy a tanárok is nagyon rugalmatlanok, ugyanazt szeretnék megkövetelni, amit akkor, amikor bejártak. Pedig szerintem nem fog senki meghalni, ha pl. a gyerek nem tudja, hogy most a kukoricának milyen a gyökérzete, vagy az angolperjének a virága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!