Szülők/diákok! Örülnétek neki, ha kinyitnának az óvodák/iskolák még június 15 előtt?
Pl május 18.-ai kezdéshez mit szólnátok? (asszem az hétfő)
Szülőknek mennyire megterhelő ez az új rendszer?
Szimplán csak kíváncsi vagyok a többség véleményére azért kérdezem.
En annak örülnék ha minel kesobb nyitna, nincs kedvem visszamenni dolgozni🤷♀️😅 Ez van, legalisan nem kell meloba menni. Rossz ember vagyok? Lehet. De élvezem 😅
Nyilvan van nalunk egy dolgozó apuka..
Nem örülnék és nem engedném.
Nálunk még nem is volt igazi korlátozás, ha pár igazolt fertőzöttnél bezárták az iskolákat, ugyan miért nyitnák ki több ezer fertőzöttnél?
Nálunk is dolgozik az apuka, egy napot nem volt még karanténban. Féltjük őt is, félünk, hogy hazahozza. Elég ennyi kockázat. Hosszú lesz a nyár, nehéz lesz a négy fal között, de nem akarok beteg lenni, ki tudja milyen rejtett betegsége van az embernek és mi lesz akkor a gyerekkel? Senkire se számíthatunk, csak magunkra.
Szeptemberig talán lesz elég információ a vírusról,de legszívesebben akkor sem vinném suliba egyiket sem.Csak ha biztosan tudom,hogy átestünk mindannyian a családban és van elegendő védettségünk.Addig meg ahogyan lehet,védekezünk.
Elsős gyerekem krónikus beteg,én pm alulműködő+bétablokkolót szedek. Eleve itthon vagyok a gyerekekkel,nem gond,ha együtt kell mindent megoldanunk,nem tervezek visszamenni dolgozni,vidék,kertes ház.Nekem könnyű a helyzetem,de megértem,ha más,aki dolgozik,mennie kell és muszáj felügyelet a gyerekeknek.
# 33 "ha pár igazolt fertőzöttnél bezárták az iskolákat, ugyan miért nyitnák ki több ezer fertőzöttnél?"
Hát a kormányzati kommunikáció elég képlékeny. Először mindenki maradjon otthon, mert van pár fertőzött, amiből gyorsan sok lehet, és az egészségünk a legfontosabb, de maszk és teszt nem kell. De most, hogy tetőzik és már van elég ágy, enyhítsünk, mert a gazdaság fontosabb és nem lesz nyájimmunitás, viszont hordjunk maszkot és mégis teszteljünk. Az iskolák bezárását is csak két nappal előtte hozták meg, szóval bármit el tudok képzelni.
"Az iskolák bezárását is csak két nappal előtte hozták meg"
Simán lehet, hogy egyik szombat reggel arra ébredünk, hogy hétfőtől van iskola ismét.
Ez nem influenza. Az influenza halálozási rátája 0,1% - covid Mo-n most 11%. Jó ez majd változik, de ez akkor sem flu. Az influenzától tudtommal nem is kerül be a fertőzöttek 50%-a kórházba, nem kell szkafander és fertőtlenítés se a védekezéshez. És nem építenek az influenzásoknak járványkórházat se, pedig minden évben van járvány.
Az influenzától nem félek, de jan-márc hónapokban kerüljük a zsúfolt,zárt helyeket. Nem voltam influenzás 10 éve, habár oltást 2x adattam be eddig.
A covid esetén halnak meg teljesen egészséges emberek is, fiatalok is kerülnek lélegeztetőgépre, mégha itthon a kormánymédia nem is tájékoztat erről.
Krónikus betegségekkel pedig simán elélhetnek az emberek 80 éves korukig, szóval ez is egy parasztvakítás, hogy erre fogják.
Eddig nem azért kellett mindenkinek otthon maradnia mert rengeteg fertőzött volt Magyarországon, hanem azért, hogy ne kezdjen el robbanásszerűen terjedni úgy hogy mindenki felkészületlen. Eddig megpróbáltak modellezni, számításokat végezni és kidolgozni egy stratégiát arra, hogy hogyan lehet a vírust kordában tartani+ felkészíteni az egészségügyet.
Mivel ezzel már megvannak, illetve mert örökké nem lehet így élni, ezért most jön az enyhítés.
Azt lehetetlen megvárni, hogy 0 fertőzött legyen, remélem ezt senki nem gondolja, hogy majd csak akkor lesz újra iskola ha nem lesz már fertőzött, mert az még rengeteg idő, az oltásig is még hátra van legalább 1 év. Addig mi lesz? Mindenki otthon és 30 % munkanélküliség, plusz gyerekek is otthon?
Nem, most jön a nyitás amíg nem durvul el túlzottan a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!