Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Újra íratnátok az olvasónaplót...

Újra íratnátok az olvasónaplót amit a gyerek saját maga választhatott de a tanárnő szerint nem is igazi könyv?

Figyelt kérdés
Fiam egy fortnite nevű jàték könyvéről írt, amire egyest kapott mert ez nem igazi könyv. Ha újat ír akkor lehet érte maximum 3ast kapnia. De jobbat nem mivel elsőre nem jól csinálta meg a feladatott.
2020. ápr. 21. 14:59
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
De vannak itthon könyvek, pl a Geronimo teljes sorozata is megvan. De hiaba ha ki sem nyitja. Micimackót probaltám olvasni neki, együtt is de szerinte dedós, nem érdekelte.
2020. ápr. 22. 08:55
 32/41 Andi80018 ***** válasza:
95%

Iskolában viszont kell olvasniuk általuk választott könyvből, ott miket szokott? Legalábbis nekünk kell másodikban. A fiam szereti az Alsógatyás kapitányt, Rosszcsont Petit, bár mondjuk ezt sem tenném be olvasó naplónak:-D

Könyvtárból szoktam neki hozni mindenféle könyvet,amik kisfiúsak, nem hosszúak, azokat olvassa. A Micimackó nálunk se jött be egyébként, én elkezdtem neki olvasni esténként, viszont olyan részletes leírások voltak benne minden kis dologról, hogy nem is figyelt oda.

Még nagyon jók az Így neveld a sárkányodat sorozat, a Fikarc sorozatok. El is lehetne vinni őt könyvtárba, hogy válasszon könyvet, de azt el is kell olvasnia.

2020. ápr. 22. 09:21
 33/41 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem elég az egyes, kénytelen lesz újraírni, bár azért én elbeszélgetnék a pedagógussal érdeklődően, kedvesen arról, hogy olvasta-e azt a könyvet, amiről úgy nyilatkozik, hogy nem is könyv.

Ha viszont te úgy érzed, hogy tényleg dolgozott vele a gyerek és tartalmilag is rendben van, ebben az esetben megengedhető lenne akár az is, hogy a netről kinéztek, lemásoltok egyet. Én legalábbis biztosan engedném a fiamnak. Bár nyilván kérdés az is, mennyi idős.

2020. ápr. 22. 09:21
 34/41 anonim ***** válasza:
67%
Annyira bírom az ilyen nagy megmondó embereket, akik totál ismeretlenül, pontos ismeretek és lényeges információk tudatának hiányában, nagy mellénnyel fikázzák a másikat.... Pusztán ebből a kérdésből nem lehet megállapítani a kérdező szülői milyenségét és elég szánalmas, hogy egyből vagdalkozni kell, hogy milyen szarszülő, mert a gyereket le sem tojja, az egész nap csak videójátékozik. Mégis mi a búbánatból sikerült mindezt levonni?? Abból, hogy a tanár nem tud értelmesen, 9 évesek számára érthető módon leadni egy faladatot? No komment.
2020. ápr. 22. 12:02
 35/41 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen idős korban sok gyereknél örülni kell, hogy egyáltalán könyvet vesz a kezébe. Ha ez egy fortnite kézikönyv, akkor annak örülünk, és elfogadjuk, ha azt olvasta el és arról ír.

Továbbra is azt mondom, ha (amennyiben szabadon választható volt a könyv) tartalmilag jó az olvasónapló, akkor el kellene fogadni. Olvasott, odafigyelt, dogozott vele.

És igenis ilyenkor legyen a szülő annyiban cinkos, hogy egy akármilyen másik könyvről ő megfogalmazza és lediktálja a gyereknek az újat.

Mondjuk lehet, még odaszúrnék valami ismét "szabadon választott" könyvet... mondjuk egy Wayward Pines vagy Outlander 2 oldalas olvasónaplót, esetleg egy The little white bird-öt. Aztán osztályozza a tanerő nyugodtan.

2020. ápr. 22. 12:15
 36/41 anonim ***** válasza:
96%

Itt szerintem az a lényeg, hogy az a Fortnite-os könyvnek milyen a tartalma. Nem mindegy, hogy arról szól a könyv, hogy valakit kidobtak egy szigeten más emberekkel együtt, s tulajdonképp egy akciófilm csak könyvben, vagy valami útmutató féleség magához a játékhoz.

Úgy értem nem mindegy, hogy ezt:

[link]

Vagy ezt olvasta:

[link]

Előző esetében nagy szemét tanára van. Utóbbi esetben azért gondolhatta volna, hogy nem olyan könyveket szoktak az iskolában olvasni...

2020. ápr. 22. 16:29
 37/41 anonim ***** válasza:
74%

Miért "nem igazi könyv"? Van szerzője, kiadója? Lektorálta, fordította valaki? Kinyomtatták, bekötötték? Ott van jópár könyáruházban? Ha igen, akkor mi a kérdés?

Ez kb olyan hozzáállás, mintha azt mondta volna a tanító, hogy holnapra hozzon mindenki egy labdát, s fennakadt volna azon, hogy az egyik gyerek teniszlabdát vitt foci/kosár/kézilabda helyett.

Mikor nekünk volt szabadon olvasható valami adva feladatnak, akkor ki volt kötve, hogy népmese vagy legenda vagy akármi... Ha a tanár ezt nem tette meg, akkor magára vessen.

2020. ápr. 23. 09:59
 38/41 anonim ***** válasza:
82%
#38 Te nem tudsz leakadni a nyamvadt szakácskönyvről??! Melyik része nem érthető annak, hogy SZABADON VÁLASZTHATÓ?! A tanár utasítása ez volt, márpedig ebbe tökéletesen beletartozik az a KÖNYV, amiről a kérdező fia írt. Ennyi. A tanár dolga pontosan fogalmazni, ha magyar tanár létére ez nem megy, azert ne a gyerekét büntesse, ilyen egyszerű. Ebbe is ugyanúgy időt és energiát fordított a kissrác, maximálisan a feladatot teljesítette. Ennyi.
2020. ápr. 23. 10:56
 39/41 Andi80018 ***** válasza:
90%

Lehet, hogy igazatok van azzal kapcsolatban, hogy inkorrekt volt a tanár, csak azzal kell számolni, hogy ő ezt nem fogja belátni, és jövőre is ez lesz a hozzáállása, és jövőre is egyest fog adni, ha nem tetszik neki valami. Nekem az a véleményem, hogy bár igazat adnék gyereknek, ha azt mondja, ebből írjunk, viszont, mivel nem akarom megszívatni se magamat, se a gyereket, mondanám neki, hogy ez nem lesz jó, mert ismervén a tanárt, nem fogja jó szemmel nézni.

Nálunk is sokszor van olyan megoldás, amit én is, meg a gyerek is úgy gondol, hogy jó, de a tanár lehúzza. De ha hőbörgök, önérzeteskedek, akkor is ő adja a gyerek jegyét. :-) Szóval nem érdemes széllel szemben pisálni, nekem ez a véleményem.

2020. ápr. 23. 14:49
 40/41 anonim ***** válasza:
83%

wow, micsoda pedagógiai érzék, ahelyett hogy örülne, hogy a gyerek túljutott, vagy legalábbis kezd túljutni az olvasással, a könyvekkel kapcsolatos minden frusztrációján, amit az iskola okoz, inkább lecseszi, hogy úúúúr isten, hogy képzeled hogy nem a háború és békét olvasod el? most ilyen felvezetés után mért várja bárki, hogy megszereti az olvasást? kérdező, hagyd rá, egy egyes nem a világ, csak magayrázd el a fiadnak is, hogy tanítónéni kicsit le van maradva a világtól, ez az egyes most nem számít.

a mérleg egyik oldalán egy rosszabb jegy a harmadkos bizonyítványban, a másikon az, hogy talán nem nyit ki még egyszer egy könyvet. te döntesz.

2020. ápr. 24. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!