Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Újra íratnátok az olvasónaplót...

Újra íratnátok az olvasónaplót amit a gyerek saját maga választhatott de a tanárnő szerint nem is igazi könyv?

Figyelt kérdés
Fiam egy fortnite nevű jàték könyvéről írt, amire egyest kapott mert ez nem igazi könyv. Ha újat ír akkor lehet érte maximum 3ast kapnia. De jobbat nem mivel elsőre nem jól csinálta meg a feladatott.
2020. ápr. 21. 14:59
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
72%
Lehet pontosabban kellett volna fogalmazni a tanárnak. Nálunk legalább szabadon választható regényt kell olvasni...
2020. ápr. 21. 20:51
 22/41 anonim ***** válasza:
44%
Igen, akkor is "kardosnék", ugyanis a tanár dolga lenne az, hogy pontosan és érthetően elmagyarázza a feladatot! Úgy, hogy az a gyerekek szintjén is kristálytiszta legyen. Szerintem ez azért nem egy agysebészet. Teljesen érthető és jogos, hogy a gyerek a szabadon választható bármelyik könyv fogalmába tartozónak gondolta a játékáról szóló KÖNYVET! Hihetetlen, hogy még a kérdezőt akarják néhányan szapulni, mert miért nem nézte át... Már elnézést, de a tanár feladata leadni érthető módon a leckét és a GYEREK dolga azt megírni, nem a szülőé és nem is várható el, hogy minden egyes leckét ellenőrizzen. Nekik is kell az önállóság, nem fogja mindig anyu vagy apu ellenőrizni a hazijat, ha nem érti, akkor persze kérdezzen, de ne akarjuk már áttolni a teljes felelősséget a szülőkre. Az meg totál nonszensz, hogy az inkompetens tanár egy sima feladatot képtelen leadni normálisan, de még ezekután van pofája csípőből egyest adni és közölni, hogyha újraírja is csak hármast kaphat. Milyen "tanár" az ilyen?! Ő nem volt egyértelmű és ahelyett, hogy elmagyarázta volna, hogy mi a probléma, rávágja az egyest és közli, hogy ez nem könyv és nem jól csinálta meg szerencsétlen. Elmegy az ilyen a fenébe. Elkapnám a tanárt, az biztos, ha már magyarázni nem tud érthetően és pontosan, akkor legalább ne a gyereken verje le!
2020. ápr. 21. 21:15
 23/41 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ, mi volt PONTOSAN a feladat. Ha nem "könyv", hanem pl regény, történet címen futott, akkor igen. (Én pedagógusként nem futnék bele egy ennyire triviális hibába, hogy nem jelölöm meg pontosan a feladatot, szóval ezen a részén csodálkozom.)

De ha tényleg ennyi volt, hogy könyv, akkor nem íratnám újra.

Bár tényleg érdemes lett volna a kezdetekkor megkérdezni, lehet-e ebből írni.

2020. ápr. 21. 21:41
 24/41 A kérdező kommentje:

9 éves gyerekről van szó aki harmadik osztályos, 2 hetük volt kiolvasni egy könyvet ami tényleg bármi lehetett ahogy a feladat leirásában volt. 2 füzet oldalnyit kellett írni, és egy oldalra rajzolni a történetről egy kis képregényt.

Sajnos a fiam nem szeretett olvasni, idáig semmit sem olvasott el. Oktber óta kezdett olvasni, hogy megkapta a fortnite es minecraftos könyveket. Most kezd nyitni a könyvek felé, egy ropi naplóját ma kapta meg.

Más könyvünk nem volt amit ő olvasott volna ki, hiába van rengeteg itthon. A harry pottert nem szereti filmben sem.

Végül nem írjuk újra, ez közös döntés volt vele. Nem olvasott ki még más könyvet, nincs miről írni.

2020. ápr. 21. 22:12
 25/41 anonim ***** válasza:
53%

23-as! Igen, egy gyereknek minden könyv, ami papírokból áll, és betűk vannak benne. Egy pedagógusnak ezt tudnia kell.

25-ös! Egy GYEREK nem ír diploma munkát semmiből!

Kérdező! Jól döntöttél. Örülj neki, hogy elkezdett olvasni. A tanító ezzel csak elveszi a kedvét. Ebben a korban még az olvasás megszerettetése a cél, nem kell rögtön a Háború és béke.

20-as voltam

2020. ápr. 21. 22:48
 26/41 anonim ***** válasza:
42%
Pedig lehet, hogy nem ártana meg neki, ha elolvasna egy könyvet. Úgy értem, egy igazit. Micimackón, Vackoron, Bambin, Két Lottin (ok. Lány vagyok, de akkor is), Kis hercegen (ok, ez korai volt, de kötelező volt) már túl voltam ennyi idősen bőven.
2020. ápr. 21. 22:49
 27/41 anonim ***** válasza:
31%

Szülö kapta az egyest mert nem figyelt oda hogy mi a házi feladat és nem szólt hogy kedves gyermekem ez nem könyv ezt nem fogja a tanító néni elfogadni .

Neked mint szülönek tudnod kéne hogy mit nevezünk könyvnek miböl szokás olvasó naplót készíteni.

Nekem is 3osztályos a gyerekem és rengeteg könyve van Geronimo stilton,idődetektivek,ezekböl plusz lehet olvasónaplót készíteni ,ropi naplojábol szint úgy lehetne ,de egy felhasználói kézikönyv szerüségbol nem .ilyen is van nekünk Lego Ninjago karakter könyv németül vagy angolul ,na az hiába könyvnek hívják még sem felelne meg egy olvasónapló követelményeinek.

És igen most szülönek oda kell figyelnie hogy gyerek megcsinálja a házit,érti e a házit stb .

2020. ápr. 22. 07:05
 28/41 anonim ***** válasza:
27%

28-as jó nagy butaságot írsz, nem szabad általánosítani. (a gyerek nem lát jó példát)

Öcsém sem szeretett olvasni ilyen idős korában, sőt később sem, holott anyánk ált.iskolai magyartanár... rengeteg könyvünk volt otthon és a szüleim sokszor ültek le egy-egy könyvvel. Tehát elméletileg láttuk a "jó példát". Öcsém szenvedett, ha el kell olvasni a kötelező olvasmányokat, legtöbbször anyám olvasta fel neki... sztem túl tolta de mindegy.

Meg kell találni, mi az, ami felkelti a gyerek érdeklődését, és elkezd nyitni az olvasás, a könyvek felé.

Nem kell mindjárt firkálni a Kérdezőt, nem ismerjük a hátteret, sem az életüket, és közünk sincs hozzá. Ne ítélkezzünk látatlanba, meg amúgy se. 🍀

2020. ápr. 22. 07:43
 29/41 anonim ***** válasza:
8%
Bocsi, nem neked szól 28-as. Már nem találom, kinek címeztem...🤔🤷
2020. ápr. 22. 07:50
 30/41 Andi80018 ***** válasza:
75%
Kb. kismillió könyvet lehet olvasni online is, én is már onnan olvasok a gyereknek esténként, mivel a könyvtár nincsen nyitva. Valami rövidet le lehetett volna neki tölteni. Mondjuk az tény, hogy dolgozott vele, szóval az egyes elég durva, de az is igaz, hogy lehetett volna valamilyen rövid mesét online is elolvasni. Nekünk az olvasó naplója sincs meg könyv formában, a laptopomról olvassa a fejezeteket, és úgy írja meg. Nem olyan bonyolult azért.. Illetve az Auchan-Tesco nyitva van, ott is árulnak gyerekkönyveket.
2020. ápr. 22. 08:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!