Mikor nyitnak újra az iskolák? Ha már csak szeptemberben, ki felügyel arra a rengeteg gyerekre a 11 hetes nyári szünetben?
Mi a véleményetek?
Annyira bizonytalan a jövő, hogy nekem még tippem sincs.
Vélhetően nyári táborok sem lesznek.
Én nem bánnám utolsó, ha májusban újra kinyitnának a sulik.
Ez a helyzet egyre rosszabb, és egyre komolyabb következményekre számolhatunk a növekvő munkanélküliség és a tömegesen hazaküldött krónikus, sok esetben magatehetetlen betegek miatt. Óriási terhet rónak a családokra. 😪
Aki szerint hamarosan kinyitnak az iskolák az nézze meg Orbán ma reggeli nyilatkozatát - arra számítanak h lassan tömeges megbetegedések lesznek, tehát nyilván nem nyitnak iskolákat. Plusz Ausztria mintáját követik, azokat az intézkedéseket amik ott beválnak, ott május közepén nyitnak legkorábban, ennek a hatása minimum 2-3 hét, az pedig már június, tehát addig biztos h nem fognak itt kinyitni Mo-on, főleg ha tovább nő az új megbetegedések száma.
A többi országban ahol nyitnak már vagy csökken az új esetszám, vagy többen gyógyulnak meg mint ahány új fertőzött van.
Én megértem mindkét oldalt. Baromi nehéz otthon lenni több akár iskolás korú gyerekkel és vagy otthonról dolgozni közben vagy fizetés nélküli szabin lenni. Ez nem mehet így szerintem hosszú távon.
Viszont ha például megnézzük hogy hogyan bonyolítják le az érettségiket, amik május 21-ig tartanak? 1,5 méterre kell egymástól lennie mindenkinek, max 10 ember egy légtérben - tehát minimum május 21-ig ez lesz, az általános iskolákban ilyen létszám nyilván nem megvalósítható ahol 30 fős osztályok vannak, nincs erre elég tanító sem és terem sem.
Május 21 után konkrétan 3 hét van még hátra a suliból, nem valószínű sajnos hogy utána azt mondják h oké jövő héttől pedig mindenki járhat suliba, 30-an egy kis terembe...
Sajnos én már csak egyben bízok: hogy hamar találnak gyógyszert, ellenszert ez ellen a betegség ellen és akkor végre vége lehet ennek az egésznek.
Eddig még vírusra nem találtak soha ellenszert.
2-3 hétre én sem látom értelmét visszamenni a suliba.
A dolgozó szülőknek én csak annyit mondanék, hogy lazíts. Ha a gyerek nem lesz kitűnő tanuló, hát nem lesz. Semmi olyat nem tanulnak az iskolában, aminek felnőtt korában hátrányát látná, hogy 2,5 hónap kimaradt. A lányomék pl. most veszik a Toldit, most őszintén, belehal, ha esetleg nem fogja tudni kívülről?
Mindenki csinálja a saját dolgát, a gyerekek amennyire ők tudják, a felnőttek meg segítsenek, amennyire tudnak, de nem kell emiatt annyit stresszelni.
2 gyerekem van, az elmúlt 1 hónapban csak ötösöket kaptak, a beküldött házi feladatokra. Tudom, azért elég nagy mázlink van, mert a tanárok elég lazán veszik (1-2 kivételtől eltekintve). Abban segítek, a többit csinálják, ahogy tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!