Mikor nyitnak újra az iskolák? Ha már csak szeptemberben, ki felügyel arra a rengeteg gyerekre a 11 hetes nyári szünetben?
Mi a véleményetek?
Annyira bizonytalan a jövő, hogy nekem még tippem sincs.
Vélhetően nyári táborok sem lesznek.
Hát, sajnálom, hogy ki lettem moderálva, pedig igaz, hogy a dolgozó szülők, akik nem tudják home office-ban megoldni, teljesen magukra lettek hagyva ebben. Őket nem segíti semmilyen kormányzati intézkedés. Így marad vagy a fizetés nélküli szabadság/munkanélküliség, vagy pedig az iskolai ügyelet. Utóbbiról azt gondolom, kegyetlenség 5 hónapra ügyeletbe tolni a gyereket. Márpedig ha nyáron is tart a járvány, nagyszülők kilőve... de 65 év feletti nagyszülőkhöz jó érzésű ember amúgy sem löki oda hetekre a gyereket, hiszen megterhelő (még ha az idősek nem is mondják).
Nálunk amúgy is nyári ügyeletbe jár a gyerek, most nehezebb lesz, mert vsz nyárra is kiscsoportos marad a dolog és vsz továbbra sem a megszokott helyen lesz, így kilőve, hiszen mentális problémákkal küzdő gyereket nem nagyon tudok idegen helyre vinni.
Majd megoldja az ember. Legfeljebb nem eszik.
Mégis miből gondolod, hogy májusban iskola? Teljesen kizárt.
Egyébként még csak most kezd terjedni a vírus, még igencsak messze van az, hogy az utolsó ember is felépül.
Sőt, tekintve, hogy a spanyolnátha is 4 évig visszatért, elképzelhető, hogy jövő télen megint itthon oktatás lesz. Az más kérdés, hogy most kifejezetten kérték az emberek, bár a Kormány eleinte nem akarta. Szerintem legközelebb a kutya sem kéri, inkább beledöglenek a szülők, most hogy látták, mivel jár.
Kizárt h májusban kinyitnának az iskolák. Magyarországon még csak felfutóban van a vírus, a kormánynak nincs is kommunikált hosszabb távú stratégiája erre az egészre. Ha kinyitnák, egyből tömeges megbetegedések lennének szóval nincs értelme,főleg amíg a környező országokban sem jó a helyzet.
Még Vuhanban sem nyitották ki az iskolákat január közepe óta. Ausztriában, ahol a legjobb,javuló a helyzet Európában, azt nyilatkozták h legkorábban május közepén nyitnak, de az se biztos, és ott jelenleg jóval szigorúbbak a kijárási korlátozások mint Magyarországon és előbb kezdődött a járvány, plusz többet is tesztelnek.
Ez a helyzet rossz mindenkinek, de a szülők 95 %a meg tudja oldani az otthoni gyerekfelügyeletet.
Sajnos be kell látni h amíg nem lesz gyógyszer/oltás, ami 2020 év vége kb, addig az élet nem térhet vissza teljesen a régi kerékvágásba. Vagy amíg a lakosság 60 %a àt nem esik a víruson - jelenleg ez az arány 1% sincs.
Sajnos most csak rossz lehetőségek közül lehet választani: vagy kinyitnak mindent és emiatt meghal kb 120 ezer ember Mo-on ,vagy pedig padlóra küldjük a gazdaságot,ami hosszabb távú tömeges munkanélküliséget és gazdasági válságot eredményez, de sokkal többen életben maradnak.
#14-es vagyok.
Nem, nem fognak kinyitni az iskolák. lehet, hogy némileg enyhül a szigor és több iskolában kicsit nagyobb (mint a jelenlegi max 5 fő) csoportlétszámmal engedélyeznek majd felügyeletet, hogy a szülők dolgozni tudjanak.
Én nem tudok. Ha elfogy a szabadságom, fizetés nélkülire kell jönnöm.
Komolyan azt hiszem, az lenne a legjobb, ha elkapnánk ezt a szart. Azért, mert akkor újabb 2-3-6 hétre meg lenne oldva a gyerek felügyelete, illetve ha biztosan túlesünk rajta, kockázat nélkül mehet nagyszülőkhöz, hogy azok vigyázzanak rá, hiszen védett lesz, nem tudja összefertőzni őket.
Inkább erre kellene figyelni, hogy a betegek környezetében szűrni, azt nézni, hogy ki ESETT MÁR ÁT a betegségen, hogy ők visszatérhessenek a normál életbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!