Ha elrendelik az iskola bezárásokat, akkor ki vigyáz a
gyerekekre?
Figyelt kérdés
Mert a munkahelybezárásokat ugye nem rendelik el. Magában otthon nem lehet, nem mindenkinek van nagyszülő, aki vigyáz rá. Azt várják majd, hogy vegyen ki szabadságot az ember akár hetekig (ugye pl. olasz példa, hogy folyton hosszabbítják, hogy még 1-2 hét még 1..? Az idősebbje miatt ugye minek, de azok meg -majd mint Ázsiában- csoportosan lógnak a plázákban vagy akárhol, szóval majd csoportosulnak, csak máshol.
Táppénzen kívül ezt nem lehet sztem máshogy megoldani - nem tudom van-e erre valami jogi megoldás stb. Elbocsátástól emiatt én nem félnék első körben, mivel ez nem egyedi eset lesz, hanem az összes céget érinteni fogja. Aki nem tudja megoldani a gyerekfelügyeletet az nyilván máskor sem tudta, és a vírus lecsengése után erre biztos figyelni fognak h a cégek ne állhassanak így bosszút a munkavállalókon.
Az más kérdés h a gazdasági visszaesés miatt mennyi elbocsátás lesz később...
2020. márc. 11. 13:34
13/23 anonim válasza:
Nálunk sem lesz hétfőtől, Veszprémben lakunk. 8 és 13 évesek a lányaim. Ők mondjuk ellesznek itthon ketten is, de pár éve eléggé pánikba estem volna..
2020. márc. 11. 13:39
14/23 anonim válasza:
10-es vagyok, Debrecen
2020. márc. 11. 13:46
15/23 anonim válasza:
Szerintem olyan magyarosan lesz megoldva. Lesz egy-két nap, amíg bezárnak aztán a többit megoldják a gyerektelenekkel, meg azokkal, akik be tudnak menni.mondjuk rövid napokra vagy ilyesmi csak úgy fél gázzal.
2020. márc. 11. 14:18
16/23 anonim válasza:
10-es: de mért, ez hogy lehet? ki rendelte el? a hírportálokon nincs ezzel kapcsolatban semmi.
És mondtak valamit arról h ilyen esetben mit tehet a szülő? Vagy ezt tényleg totál egyénileg kell megoldani? Van aki még nyári szünetben is behordja a gyereket... Vagy megbeszéli más szülőkkel h egyszer ez vigyáz a gyerekekre, másszor az.
2020. márc. 11. 14:50
17/23 anonim válasza:
Szerintem.pont azért nem fogják elrendelni mert ezt nem tudják megoldani...ingyen szabit meg ebben az országban senkinek nem fognak ajánlani...
2020. márc. 11. 15:30
18/23 anonim válasza:
A munkavállaló a szabadnapjai egy részével szabadon rendelkezik. Azt hiszem talán 5 nap/év, egy elvileg, ahol két szülő van, megoldható 2 hét. Kérdés, hogy mi van akkor, ha tovább tart a zárás. Persze van ahol van nagyszülő, nagyobb testvér, egyéb családtag, home office, ott tovább is működhet a dolog. Akinek nincs ilyen lehetősége, hmmm, jó kérdés, esetleg köteles kiadni a munkáltató az összes szabit? És mi a helyzet at eü dolgozok gyerekeivel?
2020. márc. 11. 15:52
19/23 anonim válasza:
És persze ne feledjük h a szabadság időarányosan vehető/adható ki.
2020. márc. 11. 16:55
20/23 anonim válasza:
Ezt csak a legvégső esetben lépik meg, mert komoly gazdasági válságot okozna.
És pl a kereskedelmi láncoknak sokkal nagyobb hatalmuk van az országban, minthogy csak úgy bezárják őket ☹
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!