Ha elrendelik az iskola bezárásokat, akkor ki vigyáz a gyerekekre?
Az én munkahelyemből kiindulva ha ilyen válság helyzet lenne, akkor engednék az otthoni munkát. De én irodista vagyok, meg tudom ezt oldani.
Bolti eladók, mentősök, orvosok, stb. biztos nem.
Ez engem is érdekelne.
Egy ovisom van. Nagyszülők nincsenek.
Én is és a férjem is gyárban dolgozunk. Tehát otthonról nem végezhető.
Nincs az az orvos aki kiír 3 hét tpre.
És nyilván a munkáltatónk sem hülye. Tudná h kamu a betegség. Még ha felváltva is megyünk a férjemmel ( ő középvezető) akinél meg pláne díjaznák a betegállományt. És persze a többi műszak esznek is van kisgyerek stb.... Szóval megáll a fél gyár, mert sokan nem tudnák megoldani mással a gyerek elhelyezését
Első vagyok. Azért azt ne felejtsük el, hogy a munkahelyek többsége már gondolkodik a járvány ügyben és nem egy helyről hallom, hogy protokoll van arra is már, ha valaki utazni menne, 2 hétig otthon kell maradnia kötelező szabiként, stb.
Ha tényleg eljutnánk oda, hogy ovi meg iskola bezárás, akkor a munkahelyeknek is igazodniuk kell hozzá, azaz igen, akkor táppénz és majd kitalálják hogyan oldják meg ezt pénzügyileg. Az egyik függ a másiktól. Törvényileg nem lehet olyat tenni, hogy valaki gyereke otthon legyen amíg a munkahely nem tudja biztosítani a szülőnek az otthon maradást. Ilyen NINCS. Az más kérdés, hogy ha ilyen lesz, akkor melyik munkahely fogja felmondani a munkavállalónak a munkaviszonyát ha vége ennek a cirkusznak.
Szerencsére nálunk nincs ilyen probléma, de azt se felejtsük el h van akik nagyon is rá szorulnak h mind két szülő teljes fizetést kapjon. Mert a tp még a Jobbik eset, (bár az oep nem hinném h önként és dalolva szeretné fizetni a gyerekfelügyeletemet) de ha fizetetlenre küld a cég?
És valóban, benne van a pakliban h utána közli a munkáltató h le építés van gazdasági okok miatt. Gondolom első körben lesznek azok akik nem tudtak bemenni....
Érdekes és elgondolkodtató a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!