Mehet majd iskolába alig 6 évesen?
Sziasztok.
A kislányon október elején tölti a 6.évét , alig másfél hónappal fiatalabb mint a csoporttársai , ők majd mennek suliba mert Augusztus 31.ig betöltik a 6.ot.
Ez nálunk ,hogy lesz ? Mehet velük suliba ? Vagy ez iskola függő?
Koszonom.
Mint írják, nem mehet. Max külön kérvény alapján, de 6 éves kor előtt iskolába küldeni nem biztos, hogy jó ötlet. Illetve meg kellett volna már akkor neki is csinálni az iskolaérettségi vizsgálatát, ami (nagyon helyesen) szigorúbb, ha arról van szó, hogy korábban menne.
Az október eleje amúgy nem "éppencsak" kicsúszott az iskolaköteles korból. Még ha szeptember első fele lenne, akkor igen.
Köszönm a válaszokat ! :)
Nem idén , csak jövöre lenne ez aktuális - de szeretném ha maradna még , akkor nekem ezzel nincs teendőm.
A gyereked esetében további teendő nincs, mivel, ahogy írták, a gyerek akkor válik "iskolaéretté", ha az adott évben legkésőbb augusztus 31-én betölti a hatot.
Sok olyan esetet ismerek, hogy a gyerek szeptember elején-végén született és automatikusan maradt az oviban még egy évet. Hat évesen kezdte a suli és pár nap múlva betöltötte a hetet.
A többi rész már azokra vonatkozik, akik ilyen helyzetben vannak, de szeretnék, ha a gyerekük minél korábban megkezdené az iskolát.
Vannak, akiknek a gyereke szeptemberi születésű és kérvényezte, hogy elkezdhesse az iskolát öt évesen a gyerek (erről még kérdést is írtam ki anno csak kíváncsiságból). Tehát a gyerek szeptember elején ment iskolába öt évesen és pár nap múlva betöltötte a hatot.
Akkor érdemes ezt az alternatívát választani, ha a gyerek önmaga is AKAR iskolába menni.
Amúgy, tudom, hogy hat éves kortól mindenki mehet iskolába, de szerintem érdemes húzni minél tovább, ha a gyerek nem mutatja a jelét, hogy már tényleg iskolás szeretne lenni. Ismerek pár esetet, ahol a gyerek hat évesen nem volt érett az iskolához és ennek évismétlés lett a vége, ami azért jobban megviselte, mint, ha maradt volna még egy évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!