Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanácsoltál már valaha is...

Tanácsoltál már valaha is szabályszegést a gyerekednek?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy az utána járó büntetést felvállalva kövesse el.

Néha ki tudnak találni olyanokat a tanítók, hogy lehet jobban megéri a gyereknek elfogadni egy kisebb büntetést mint betartani egy vállalhatatlan szabályt. Amúgy néha maguktól is rájönnek erre a gyerekek, de jó az ha kapnak egy kis bíztatást?

2020. jan. 31. 11:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
89%

„Mindig olyan tanart valasztunk, akinek a nevelesi elve megegyezik a mienkkel, max. ritkan lehet elteres, azt esetileg atbeszeljuk.”

Melyik univerzumban lehet így válogatni a tanárok között? Persze, szabad iskolaválasztás van, és az ember igyekszik a legszimpibb helyre vinni a gyerekét, de azért a nyílt napokon, nyílt órákon mutatott arca a tanerőknek sokszor közelébe nem ér a valóságnak, és sajnos igen sok szülőtárstól halottam már, hogy ezekkel megvezették őket.

2020. jan. 31. 16:24
 22/31 anonim ***** válasza:
11%
Nem nyiltnap alapjan, hanem ismerosok, baratok, volt ovistarsak tapasztalatai, elmondasai, benyomasai alapjan valasztottunk. De ha 1 evben, egyszer akar kimenni a gyerek wcre es nem engedik, akkor tenyleg a tanarral van a baj. De hangsulyozom ez a legritkabb esetben tortenik, inkabb az a jellemzo, hogy valaki allandoan oran akar pisilni jarni, persze, h megelegeli a tanar es nem engedi es igaza is van. Petofi kotet meg egyeni ertekrend kerdese, ha a tanarnak az a heppje, h kell a kotet, en nem akadok fenn ilyesmin, nem sajnalnek egy verses kotetert par ezret, de antikvarium par forintert szerintem lehet kapni ha valakinek nem tellik ra, de ez is mint a feher zokni, csak akaras es lelemenyesseg kerdese.
2020. jan. 31. 17:04
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem pontoztalak le, de szerintem nincs azzal baj ha a gyerek bekap egy darab kekszet, és itt most nem arról van szó, hogy csörömpölve beszélgetve előveszik az uzsis táskát. Én pl emlékszem, néha olyan éhes voltam órán, hogy hangosan korgott a gyomrom, és nem tudtam koncentrálni, mert próbáltam elnyomni a dolgot, meg jajj meg ne hallja senki.
2020. jan. 31. 19:08
 24/31 anonim ***** válasza:
90%

Én vagyok a fehér zoknis :D

Igen, tudom, milyen módon tudtam volna jobban utána járni, használom a netet is. Csakhogy a gyerek lába pont ugyanúgy izzad egy fehér, mint egy szürke zokniban, épp ugyanannyira fog tudni benne ugrálni, futni, kötelet mászni, és pont ugyanúgy koszolódik, mint bármely más színben.

2020. jan. 31. 19:47
 25/31 anonim ***** válasza:
40%
Csak ismételni tudom magam, a te gyerekedből lesz az összeférhetetlen, aki mindig mindent tud, aki nem követi a tanárai, a főnökei utasításait, mert neki más lesz a véleménye, ő aztán jobban tudja. Ezt látja kiskorától, ezt nevelted belé. Vannak dolgok amiket nem kell megérteni, nem kell benne értelmet, logikát keresni, elég elfogadni, h úgy kéri a tanár és pont. Ha fehér zokni kell, az kell, ennyi.Ennyi erővel miért kell fekete nadrág és fehér póló? Mert csak. És miért kell köpeny?Miért nem megyünk ki húszan pisilni matek óra alatt? Miért nem állunk neki csörögni, zörögni, enni, inni, mialatt a tanár éppen próbálja fenntartani a fegyelmet, az érdeklődést és próbál észt önteni a gyerekeitek fejébe? Ha nektek ez nem evidens és magyarázni kell, ott kezdődnek a bajok.
2020. jan. 31. 21:39
 26/31 anonim ***** válasza:
90%

"Ha éhes vagyok eszem, ha szomjas vagyok..."

Azért ez eléggé megnehezíti az együttműködést egy csoportban. Meg talán a vágyak késleltetése, a kitartás, az erőfeszítés a siker érdekében még a mai gyerekeknek is szükséges képesség lenne. De nem rendelkeznek vele, sokan a legkisebb dologban is képtelenek magukat fegyelmezni. Amint éhesek, enniük kell, ha játszani támad kedvük, egy percet se tudnak várni, és így tovább.

Fejlesztőpedagógus vagyok egy iskolában. Az elsőseink egy része 8 óra előtt pár perccel sétál be a terembe, és persze nem reggeliztek otthon. Tehát kipakolják az elemózsiát, és falatozni kezdenek. Reggelizni lehet az iskolában, ebben az osztályban háromnegyed nyolctól van erre idő. Nyolckor az olvasás- vagy matekóra kezdődik.

A szülő viszont nem érti (tisztelet a kivételnek), miért probléma, hogy Zsuzsika nyolckor vagy még később érkezik. A tanító jelzésére, hogy változtatni kéne, magától értetődő magyarázatként adja elő, hogy neki még két kisebb gyereke is van, először azokat kell elvinniük az óvodába, és nem készülnek el korábban. Az hogy este időben le kéne fektetni a gyereket és reggel időben felkelteni, az eszébe se jut. Este nyilván "nincs kedvük" lefeküdni, reggel viszont van, aludni. A szülőnek meg sokkal egyszerűbb nem megvívni ezeket a mindennapi csatákat.

2020. jan. 31. 21:52
 27/31 anonim ***** válasza:
39%

Ne vicceljetek már..

Milyen felnőtt lesz az ilyen gyerekekből? Ezt most az órán evésre írom.. 45 percet birjon már ki.... Az egyetemen, főiskolán 90 percesek az órák általában.. Bár érdekes én ott is megoldottam, hogy szünetben ettem. M

2020. jan. 31. 22:22
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"Petofi kotet: vehettel volna nyugodtan, szepen elolvashattad volna te is es a gyerek is. Nem egy nagy osszeg, artani nem art."

A szüleimnek akkor nem volt rá pénze, bár egyébként volt több verses kötetünk is, csak kifejezetten Petőfi gyűjtemény nem volt. Azért sem vettek, mert egy utcára volt tőlünk a könyvtár, ha bármi kellett, kölcsönöztünk. De itt kifejezetten az otthon tulajdonban lévő könyv volt a lényeg, nem a könyvtári.

2020. febr. 1. 11:20
 29/31 anonim ***** válasza:
16%
Ez a Petofi kotet csak egy pelda a sok kozul, nem ezen van a hangsuly. Ha valamit ker a tanar, azt illik teljesiteni, ennyi.
2020. febr. 1. 12:13
 30/31 anonim ***** válasza:
35%

A szabályok azért vannak, hogy megkönnyítsék a munkát és megtanítsák az alkalmazkodást.

A fehér zokni pl pont egy nagyon jó példa erre. Neked azt jelenti, a tanár kötözködésből akar pont fehér zoknit, hát ki nem xarja le, miben izzad a gyerek lába, ugye. A tanárnak meg az iskolának viszont azt jelenti, minden gyerek azonosan van felöltözve, "egyenruhában" vannak, megismerik a szabályokat és az alkalmazkodást. Semmi baj vele. Kisgyerekként fehér zokni a kérdés, felnőttként meg a munkaruha. Lépésenként jutnak igy el oda.

2020. febr. 1. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!