Tanácsoltál már valaha is szabályszegést a gyerekednek?
Úgy értem, hogy az utána járó büntetést felvállalva kövesse el.
Néha ki tudnak találni olyanokat a tanítók, hogy lehet jobban megéri a gyereknek elfogadni egy kisebb büntetést mint betartani egy vállalhatatlan szabályt. Amúgy néha maguktól is rájönnek erre a gyerekek, de jó az ha kapnak egy kis bíztatást?
Hát nálunk még ilyen nem volt.
El sem tudom képzelni mit is tudna a tanár kitalálni, hogy abban csalni kellene, és büntetést kapni érte.
Nem, de el tudok képzelni ilyet.
Pl nálunk volt olyan feladat, hogy mindenki vigyen be irodalom órára otthonról egy Petőfi verseskötetet. A tanár szerint ez alap dolog, hogy mindenkinek van otthon egy Biblia és Petőfi.
Nekünk nem volt. Megkaptam érte az egyest, és ennyi.
Példa:
Egy gyerek kikéretőzik órán, de a tanárnak olyanja van èppen hogy nem engedi ki. Mikor a helyzet kritikussá válik, a gyerek kirohan, mert jobb egy nagy szidást utólag elviselni, mint az osztály előtt bevizelni.
nekem anya mondta párszor, valahol az idegösszeomlás után, de még az öngyilkossági kísérlet előtt, hogy puskázzam ki a dolgozatokat, olyan szinten felesleges baromságokkal húztak végig általánosban, hogy volt hogy ő sem bírt jobbat kitalálni...
mondjuk ezt a büntetés felvállalós részt nem értem? szegjen szabályt, majd adja fel magát? ennek kicsit ilyen lúzerszaga van
Igen. A gyerekre rájött a hasmenés, szólt hogy kimenne,nem engedte ki a tanár, kis idő mulva szolt hogy nagyon kell, akkor kiengedte, de már maszatos lett a bugyi. mondtam hogy legközelebb ha ilyen van es nem engedik akkor feláll és kimegy. Majd én lemeccselem a tanárral ha gondja van.
Nem tudom mondjuk nekem az is alap hogy ha pisilni kell akkor kimegyek ha éhes vagyok eszem. Nem vagyok senki rabszolgája.
Nyilván ne adja fel magát, ha nem muszáj, de van, amikor nem is kell, mert egyértelmű a helyzet.
Olyasmiket vártam, mint a Petőfi kötetes történet, jöhetnek még. A puskázós példa is jogos lehet némely esetben, bár ez kissé szubjektív. Azért tèny, hogy nagyon sok felesleges dolgot kérnek számon fejből. (Pl. költők születési dátuma meg a feleségeik neve...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!