Tanácsoltál már valaha is szabályszegést a gyerekednek?
Úgy értem, hogy az utána járó büntetést felvállalva kövesse el.
Néha ki tudnak találni olyanokat a tanítók, hogy lehet jobban megéri a gyereknek elfogadni egy kisebb büntetést mint betartani egy vállalhatatlan szabályt. Amúgy néha maguktól is rájönnek erre a gyerekek, de jó az ha kapnak egy kis bíztatást?
Igen, amikor elmesélte, hogy a tanító nénik azt mondták nekik, hogy csak akkor lukasszanak jegyet a BKV-járműveken, ha jön az ellenőr. Megparancsoltam a gyereknek, hogy mindig kell lukasztania, ha ezért be is szólnak neki. :)
Vagy amikor azt mesélte, hogy feketepontot kapott, mert a matekleckében segített tanulóidőben egy társának. Miután a gyerek segítséget kért, és a tanítónő válasza az volt, hogy „ha figyeltél volna órán, akkor meg tudnád oldani”. Erre is azt mondtam a gyerekemnek, hogy nem érdekelnek a fekete pontok, segítsen máskor is, ha már a tanár nem hajlandó.
10es: 3 okj-t végeztem el mióta megszületett a gyerekem,most pedig egyetemre járok.
Ha hiszed ha nem, a tanárok 90%a mondta azt első oran hogy nyugodtan lehet enni inni, őket nem zavarja.
Csak valahogy mindig az általanos meg középiskolákban veszik véresen komolyan az ilyen kis semmiségeket.
14!
Nyilván más az, ha a tanár azt mondja, egyél nyugodtan, mintha te magad kapod elő szó nélkül a rántott húsos szendvicsedet. E szempontból pedig tok mindegy hogy általános iskola, vagy egyetem.
Én is ilyen wc-zős témában tanácsoltam neki, hogy ha menni kell, menjen. Persze mondtam, hogy igyekezzen időt szakítani szünetben a mosdóra, de ha mégsem úgy alakult, és tényleg kell, akkor inkább menjen ki, mint hogy becsússzon a bugyiba...
A másik a fehér zokni tornaórán. Miután a fél világot felkutattam és nem árultak sehol, mondtam neki, hogy nyugodtan mondja meg, hogy nem találtunk egyik boltban sem. Meg ha csesztetik, akkor kérdezze meg hol árulják, akkor ott megvesszük. De nem csináltak még ebből ügyet soha, így ezt nem kellett "bevetni".
Én amúgy a józan ész híve vagyok. Úgy általánosságban biztatom arra, hogy ha valami nagyon nem észszerű, akkor azt nem kell megcsinálni, csak mert egy felnőtt mondja.
Nem igaz, hogy kibírhat 45 percet. Ha szünetben el tud menni, akkor persze igen. Minket alsóban el sem engedték egyedül, csak minden második szünetben.
Felsőben is volt olyan, pl. a 20 perces szünetben, hogy ki kellett menni, azonnal küldtek ki, a végén még 5 perc volt felmenni, levetkőzni, és elmenni a terembe. Nem volt időnk mosdóba menni. A tanárnak még nem lesz semmi baja, akkor sem, ha 10 gyerek megy ki egymás után..
Ezek szerint en nagyon vaskalapos vagyok es johet a lepont is. Akkora suletlenseg egy egyetemet vagy okj alt.isihez hasonlitani. Igen, ott megteheted, h diszkreten bekapsz egy kekszet vagy iszol egy korty vizet, de altsuliban plane alsoban remelem vicceltek, hogy ez mukodne!Ha Pisti eloveszi, Jozsinak is megjon a kedve es igy tovabb, zorges, beszelgetes, mar nem is figyel 25 gyerek. A masik a wc, mi is belefutottunk mar szigoru tanarokba, de ha egy gyerek tobb honapig vagy evig nem akart kimenni ora kozben, de egyszer ki kell mennie, kb. 100bol 1 tanar aki nem engedi ki. Altalaban ez olyanokkal szokott elofordulni, akik rendre oran akarnak pisilni, kakilni, tok jogos, hogy az 1001.nel mar nem engedik ki. 45 perces orak, 15 perc szunet, eleg enni inni pisilni. Akinek nem, ott bajok vannak. Petofi kotet: vehettel volna nyugodtan, szepen elolvashattad volna te is es a gyerek is. Nem egy nagy osszeg, artani nem art.Feher zokni, nem tudom hol elsz, de kinaiban, auchanban, teszkoban mindig van, max. rendelsz netrol, a 21. sz.ban inkabb ciki, h nem talalsz feher zoknit.
Mindig olyan tanart valasztunk, akinek a nevelesi elve megegyezik a mienkkel, max. ritkan lehet elteres, azt esetileg atbeszeljuk. Elitelendonek tartom direkt arra nevelni a gyereket, hogyan szegje meg a szabalyokat. Ezekbol a gyerekekbol lesznek olyan felnottek, akik nem maradnak meg egy munkahelyen sem, mondvan, nekik senki se dirigaljon, ontorvenyu, mindig mindent jobban tud, jobban csinal.
Addig jó amíg 100-ból csak egy tanárnál kell ilyesmire bíztatni a gyereket. De a kérdés épp az ilyen kirívó esetekre vonatkozott. Tök jó, hogy általanosságokban léírod, hogy így kéne meg úgy kéne, de szerintem ezekkel minden szülő tisztában van.
Ami a Petőfi kötetet illeti, én nem vettem volna. Év elején egy vagyont költünk tankönyvre. Az irodalom könyv minden èvfolyamban tartalmaz Petőfi verseket. Ha a tanár akkora Petőfi rajongó, hogy ennyi neki nem elég, akkor oldja meg az órájára a pluszojat. Fénymásoljon, vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!