Lassú gyerek, mit lehet tenni?
Azért ha az én gyerekem lenne így, hogy ennyire lassú és tényleg, mindig minden jóval tovább tart neki mint a többieknek akkor nem az iskolában keresném a hibát. Beszélnék a tanárnővel, hogy ő mit lát rajta, vajon miért lehet lassabb, talán bámészkodik közben? Vagy nem tudja a megoldásokat és sok idő mire kitalálja, hogy mit is írhatna oda? Esetleg kivizsgáltatnám, hogy nincs e valami problémája. Nem kell ám nagy dologra gondolni, lehet, hogy egy kis figyelem zavar stb... gyógypedagógussal jól orvosolható.
A másik meg amit már írtak, nem mindegy, hogy hányadikos... Egy elsősnél még bőven belefér, majd felzárkózik.
Harmadikos. Szerintem simán túlterhelt. Több időt szeretne játékkal tölteni, illetve soknak éli meg a szabályokat, amiket be kell tartani a suliban. Arra panaszkodik, hogy túl sok a házi, mikor nekiül, bámészkodik. Pedig ha csinálná pikk-pakk meglenne. Ez a bámészkodás főleg annál a tárgynál van, ami nem érdekli (matek). Mateknál tipikusan arra törekszik, hogy "lespórolja" a gondolkodást - pl. összeadásoknál-kivonásoknál inkább visszanézi egy másik feladatból, hogy ott mi volt a megoldás. De van úgy, hogy csak tippel, random beír valami számot. Egyébként érti és tudja, csak nem érdekli, nem akar foglalkozni vele.
Ami igazán érdekli, abban nem lassú, szokott pörögni is.
Akkor nem lassú a gyerek, hanem vsz fgyelemzavaros. Vidd a szakszolgálathoz/nevtanba vagy gyermekpszichiáterhez.
Ők meg tudják határozni a szükséges fejlesztés irányát.
Ha nem csinálnak rá spéci vizsgálatot, akkor nem biztos, hogy észreveszik. Face-to-face helyzetben ezek a gyerekek általában jól teljesítenek, mert nehezebben terelődik a figyelmük, ha a vele lévő felnőtt direktbe vele foglalkozik, hozzá beszél. Szóval pont ezért, ha nem kifejezetten ilyen problémát keresnek, és a gyerek okos, jól kompenzál, lehet nem észrevehető is.
De megoldás lehet, ha beszélsz a tanítóval, megkéred, hogy ültesse a gyereket közvetlen a tanári asztal elé. Nálunk nagyon bejött, sokkal kevesebb rossz jegy van, és hát a magatartáson is meglátszik (szintén harmadikos)
A lányom volt így. Nem csak a dolgozatokkal volt gond, hanem nem fejezte be a leckét. Úgy jött haza az iskolából, ráadásul be sem pakolta, amivel elmaradt, másnap meg kapta a feketepontot, amit én nem is tudtam, csak amikor már az egyes jött össze belőle. Persze én voltam a hibás, mert nem ellenőrzöm le a gyerek dolgait. Üres táskával jött haza! MInek van a napközis tanár?
Szép egy tanító néni volt. A füzete margójára minden oldalra odaírta "túl lassú vagy". A gyerekek lassú csigának csúfolták. Tanító nénivel nem tudtam szót érteni, szerinte a gyerek a hibás. Elvittem kivizsgáltatni, persze kihozták, hogy figyelemzavaros. Mondanom sem kell, a tanító néni hozzáállása semmit nem változott, csak közölte, hogy vigyem már el a fogyatékos iskolába.
Igazgatónál is többször voltunk, nem jutottunk előbbre, így végül iskolát váltottunk. Érdekes, hogy itt meg nem lassú. Amúgy 3,4-es tanuló, az igaz, de belesimul a nagy átlagba, a mostani tanárai szerint semmi baja.
Véleményem szerint a mostani gyerekek 90 %-ának kijön valami tanulási nehézsége, ha rossz a tanár. Egyre több az sni-s, és mindenért a szülőket hibáztatják, holott az iskola termeli ezt ki. Oké, a gyerekem nem kitűnő tanuló, nem lehet mindenkiből orvos meg mérnök, de azért nem kell lelkileg, idegileg tönkretenni emiatt.
Valóban, ha rossz a tanár, akkor hatványozódik a probléma.
z pl, hogy egy problémás gyereknél nem jön haza az elmaradt házi, számomra érthetetlen. Mert 1-2x előfordulhat, de utána már oda kell figyelni. Valóban, a szülőnek is (HA tud róla időben), de nálunk pl a tanító is figyel erre. Miközben mondja, hogy mindenki tegye el az x könyvet, konkrétan a fiam táskájában le is ellenőrzi, hogy megtörtént-e a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!