"Baj" ha egy harmadik osztályos fiú hármas tanuló?
Nem tudom, hogy vették fel ez nem most volt, 1996-ban a gimnáziumnak pedig sosem volt magas elvárása (8 évvel később engem is felvettek oda minden kérdés nélkül, csak nem azt választottam végül).
Egyébként ez nem egyetem, gimibe simán mennek a rosszabb tanulók is. Az, hogy nem elit gimi, hanem egy sima egyházi, látod nem akadályozta meg abban, hogy előre jusson az életben.
Köszi, persze, egyetértek azzal, hogy vannak, akiknek később „nő be a fejük lágya”, vagy egyszerűen csak normálisabb közegbe kerülnek középiskolában, amitől jobban tudnak „teljesíteni”.
És igen, tudom, hogy régen sok suli simán felvett gyengébb általános iskolai eredményekkel is gyerekeket. De sajnos ma egy 2-es 3-as tanulónak nagyon korlátozottak a lehetőségei a gimibe jutásra.
Egy 2-3as tanulót gimibe nem fognak felvenni! Most nem Én 3-as 4-es voltam, 1994-ben simán mentem gimibe. Elvégeztem, de a fősulira nőtt be a fejem lágya, ott tanultam igazán. Na ott voltam kitűnő.
Viszont most a gimibe a felvételi iszonyú nehéz, 45 perc van rá. Aki nyögve csinálja az általánost az nem tudja megírni. Meg lehet nézni előző évek felvételijét. Rásadásul egy cosmó szakiskola is követeli a felvételit. És a jegyek is számítanak. Most máshogy van ez, mint régen. Régen én se jutottam volna túl egy varrónő sulin, de mivel akkor nem volt szigor a felfelé lépésben így több szakmás, diplomás lett belőlem. Későn érő típus voltam.
Nekem már kamasz az enyhén figyelemzavaros gyerekem, és azt kell mondjam, alsóban 4.-re ő is totál „kiégett”, gyűlölte már az iskolát, azért, mert kevés sikerélménye volt. Ami azért volt rém szomorú, mert átlag feletti intellektussal bíró, érdeklődő gyerekről van szó, aki ráadásul a folyamatos megalázásokra építő, félelemben tartó légkörben szorongott is (és tudjuk, ez nem segít a teljesítésben). Végül átvittük egy gyerekbarátabb suliba, ahol lassacskán visszatért a motivációja. A régi sulijából hallok máig sztorikat, még olyan gyerekeket is kicsinált ez a lélekgyilkos rendszer, akik alsóban még jól bírták, és nincs semmiféle gondjuk (mint pl. figyelemzavar).
Azt gondolom, önmagában a jegyek nem lennének igazán érdekesek, az viszont gond, ha kiirtják a gyerekből az érdeklődést, és ne adj' isten elkönyveli magát hülyének. Nekem legalábbis ez lenne az aggályom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!