19 éves fiam abbahagyta a középiskolát, a harmadik évben, de az már nem sikerült neki! Gyakorlatilag nem járt be! Jelenleg ipari tanuló, amit előröl kezdett. Kérdezem, hogy kell e ezekután is tartásdijat fizetnem?
Figyelt kérdés
2009. aug. 21. 11:15
1/7 anonim válasza:
Ha ipari tanulóként nappalin tanul, akkor igen.
2/7 anonim válasza:
No lám, megint egy jó fej apuka...
3/7 anonim válasza:
Igen kell. Tök mindegy h középiskola, szakiskola vagy álltalános a lényeg az h tanul.
4/7 anonim válasza:
Ha nappalin tanul akkor igen.
Amúgy én úgy vagyok vele, ha nem tanulna, honorálnám havonta, nem kötném ahhoz, hogy tartás díj és fizetnem KELL. Bár ez mindenki saját lelkiismeretén múlik.....
5/7 A kérdező kommentje:
Azt hittem lényegi hozzászólásokat olvashatok!
Nem ártana elolvasni a törvény vonatkozó részeit. Nem a nemfizetésről szólt a kérdésem, hanem a fizetésről...
Ezzel nem lettem okosabb.
2009. aug. 22. 07:49
6/7 anonim válasza:
Ha nappalin tanul, akkor kell. Illetve 18 éves kor felett már van olyan fogalom, hogy érdemtelen rá, de ezt nem te döntöd el, hanem a bíróság. Csak arra érdemes azért gondolni, hogy ha ketten nevelnétek, akkor is el kéne tartanod, akármit csinál, mert a te gyereked is. Nyilván nem helyeselnéd amit csinál, de ezt így is megmondhatod neki. Ha megvonod a pénzt, csak az anyjával szúrsz ki, mert ő meg nyilván nem mondja azt neki, hogy fiam, nem úgy tanulsz, ahogy kéne, ezért apád nem fizet, szóval mostmár kevesebbet kapsz enni és nem fürödhetsz.
7/7 anonim válasza:
ha nappali tagozaton tanul akkor igen! 24éves koráig ha nappalos tanuló akkor kell!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!