Szólnátok a matektanárnak, ha áthúzná a jó megoldást gyermeketek dolgozatán és emiatt egy jeggyel rosszabb lett?
Én biztos szólnék.
Előtte alaposan végiggondolnám, hogyan fogalmazzak, hogy a legkisebb esélyt adjam a sértődésnek, de nyilván, ha attól ingerült lesz, hogy hibát találtam a számolásában, akkor ezt fel kell vállalnom.
Ha a gyereken állna bosszút... hát, nem elképzelhetetlen, de ennyi kockázatot vállalni kell. Ha direkt szívatja később a gyerekemet, nyilván szólnék az osztályfőnöknek, igazgatónak, elmondanám az előzményt is. Azért azt gondolom, ha az igazgató (tehát a főnöke) leül vele megbeszélni, hogy panasz volt rá, akkor legalábbis visszavesz magából.
Hányadikas a gyereked?
Mit jelent pontosan, hogy "nagyon rossz híre van" ennek a tanárnak?
Megkérném, hogy magyarázza el nekem is, és a gyereknek is, hogy neki hogy jött ki az eredmény, mert nekünk más lett, és nem értjük, hol rontottuk el.
Valószínűleg észleli hibát, és javítja.
Én szólnék.
Viszont úgy, hogy előtte másnak is (lehetőleg matek tanárnak) is megmutatnám a dolgozatot.
Én úgy mennék oda hozzá, hogy megkérdezném, miért ez a helyes megoldás. Aztán ha elmondta, akkor mondanám, hogy én máshogy számoltam (nem mondanám el neki, hogy kiszámoltattam mással is), és mindenféleképpen eltenném a dolgozatot, ha nem engedi elvinni, lefényképezném.
Ezután, ha bosszút állna, továbbmennék osztályfőnökhöz, igazgatóhoz és kezemben lenne a bizonyíték.
Egyértelmű, hogy szólnék, hogy néznék a gyerem szemébe, ha ennyire nem mernék kiállni érte? És mért állna bosszút? Inkább örül szerintem, hogy a szülő ennyire motivált.
Persze nem letámadósan kell mondani, én elővenném azt a kártyát is, hogy a matek volt az egyik kedvenc tárgyam, hogy a gyereket nagyon érdekli, vagy ha nem, akkor azt, hogy mindig mondom neki, mennyire fontos, vagy hogy ez a legnehezenb tárgy a világon, tisztelet annak, aki tanítja.
Amúgy ezek a régi vágású szigorí tanárok sokszor nagyon igazságszeretők. Ha meg nem ilyen, hanem csak hanyag, hülye és még bosszúálló is, az se baj, ha kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!