Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a rosszabb a babának, a...

Mi a rosszabb a babának, a lámpafény vagy a félhomály?

Figyelt kérdés
Anyósom kiidelgel! Mikor ott vagyunk nála, nem hajlandó villany kapcsolni még délután/este se, mert az jaj de káros a gyereknek. Ezért félhomály,szinte sötét van a szobában. 10 hós a babám,szóval nem újszülött. Most hogy hamarabb sötétedik,meg nappal sincs olyan világos még rosszabb lesz. Szerintetek? Mert szerintem a ez a fénytelenség rosszabb. Persze ozthob simán kapcsolok villanyt,de ha nála vagyunk,úgy vagyok vele az ő villanya/háza,ő dönti el. Szerencsére keveset vagyunk ott.Ha lenne erről a neten valami azt is megköszönném.csak olyan találtam ami mestersegea vs napfény. (Ez nem kérdés,persze h a napfény)

2019. szept. 13. 08:41
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
A félhomály azért rossz, mert gondolom már mászik és ha nem lát, akkor ez azért problémás, nekimegy a dolgoknak. Semmi baja nem lesz a lámpafénytől, minden család felkapcsolja a lámpát. De úgyis egyre hamarabb sötétedik, nem hiszem, hogy tök sötétben fogtok ülni.
2019. szept. 13. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Újszülötteknél még zavarhatja a pici szemét az erős fény, hiszen 9 hónapig sötétségben volt. De egy 10 hónapos gyereknek semmi baja nem lesz a lámpafénytől. Sőt, az állandó félhomály még depressziót is okozhat.
2019. szept. 13. 09:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Utálom mikor valahol félhomály van.. Inkább felkapcsolom a lámpát.
2019. szept. 13. 10:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy a mamának van valami baja a szemével? Azt hiszem, szürke hályognál (idősebb cukrosoknál...) van, akik nem szeretik a lámpafényt.

Vigyetek magatokkal gyertyát :o)

2019. szept. 13. 10:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban nagymamámnál volt mindig félhomály, redőny leengedve, utáltam. Egyébként mindkét fia (apu és a tesója) elég rosszul látnak, szerintem terhelte a szemüket, hogy állandóan félhomályban kellett "vaklálniuk".

Lehet kapni kevésbé fényes izzókat már, nem a 100 W-os ŕégi izzót kell használni.

2019. szept. 13. 12:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Szemüveges de nem zavarja a fény hanem inkább olyan, hogy kb minden rosszat tesz a babának.ha van 1 kis szellő akkor az, ha úgy ül,h az egyik lábán rajta ül akkor az,mert jaj meg fog neki fájdulni,a zenélős játék is káros,a világító meg pláne,mert ha ránéz egy világító v.mire azonnal epilepsziás lesz. Stb. Csak nem tudom érdemes e vele összeveszni vagy inkább rá kell hagyni? Ha ott vagyunk hagyom is h játszon vele,kimegyek a szobából is ,úgy legalább nem hallom a hülyeségeit,és nem húz fel.
2019. szept. 13. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!