Iskolai zaklatás, bántalmazás esetén, miért nem tesz a tanár semmit, főleg, ha az óráján megy, tehát nincs olyan, hogy nem tud róla?
Most már szerencsére sehogyan se alkalmazkodom hozzájuk.
"Meg kell tanulnod alkalmazkodni, haverkodni akkor is, ha utálod őket, a csapatmunkára való képesség nélkül alig fogsz munkahelyet találni..
Benned is van hiba, amiért más vagy, bennük is, amiért rosszul állnak hozzád."
Mint írtam, nekem annyi volt a bűnöm, hogy jó jegyeim voltak... De ugyanúgy nem voltam stréber, beszéltem mindenkivel, próbáltam barátkozni, még ezek ellenére is. De aki bedrogoz, nár bocsánat, de köszönni se fogok neki. Sőt még lógtam is, meg sokszor adtam be én is üresen. De nem hatból buktam, meg mást csesztettem dolgozatírás helyett, meg nem jöttem 1,5 hónapig iskolába, hogy ne kelljen témazárót írni,mert vége a tanévnek.
Mindig ez van, ezt olvasom, hogy tuti te vagy a hibás. Nagyon is alkalmazkodtam, meg nem voltam egy mintagyerek sosem. Csupán jó eszem volt, otthon alig tanultam és jóérzékem egy-két tárgyhoz.
Vagy adjam be üresen, vagy direkt legyen egyes? Mert igen, volt ilyen is, de jelentkezni, meg hozzászólni már nem is mertem.
Ezt meg nem közetelezhet senki, hogy direkt rontsál le, mikor tudod a választ és ad be üresen. Mert akkor az egész iskolai oktatásnak semmi értelmi.
Nem, semmi mással en lógtam ki. Vagy aki mondjuk kövér, "csúnya", vagy "stréber", őt van joguk kicsinálni, vagy bedrogozni? Akkor sem a gyerek a hibás. Na jó ebben a cikkben talán, mert én sosem mentem volna egyikkel se boxolni meg ilyenek, de ki tudja, mivel, vagy milyen tárygáért kellett azt is. Ez azért durvább volt. De a bedrogozás és otthagyod eszméletlenül, kegyetlenebb mindennél.
Tudod, hol bukik a történet?
Egy hajcsár, teljesítménykényszeres szülő nem fogja ilyen iskolaba, ilyen gyenge helyre engedni a gyereket.
A város második legjobb gimnáziumába jártam. A legjobba akart, de oda még szóbeli elbeszélgetés, tehetséggondozó felvételi minden volt. Én nem ide akartam járni, másik városba, ahova a barátnőim, egy másik gimnáziumba. Bárhova felvettek volna, anyámék erőltették ezt a várost, mert ő is idejárt, mennyire bejött.
Ez az osztály volt gázos, de valahogy őket is felvették. Én meg azért mentem ebbe, mert ez volt a négyosztályos. Ide vettél fel a protkósokat, máshonnan átvetteket. Ide is volt sima központi felvételi.
Privátban elküldöm, melyik gimnázium.
De ha ennyire iskolai zaklatás, bullying, egyéb kiskutya füle hajbakajakenés stb. ment veled, akkor mi a pék füléért mentél velük partizni? Borítékolható volt, hogy valahogy ki akarnak veled cseszni. Ha nem bedrogoztak volna, akkor leöntenek disznóvérrel, mint Carrie-t a Stephen King könyvben, vagy mindenki előtt lerántják a szoknyád, vagy tudom is én.
Minek mentél velük? Házhoz mentél a lófaxért, és még csodálkozol.
Osztályfőnök erőltette, meg hogy mindenki ottlegyen... Meg beszedte a pénzt előre már.
Egyébként ebben most igazad van, nem tudom mit hittem... Vaciláltam is rajta, nem akartam. De számithattam rá, hogy nem ott fognak megváltozni...
Félre ne érts, nem hibáztatni akarlak, de egy osztályfőnök kedvéért nem sodrom magam direkt veszélybe, és nincs aza a pénz, hogy ezt megérje. Mondhattad volna, hogy nem érzed velük biztonságban magad.
Legalább nem lehetett volna mindent eltussolni.
Sajnálom, én ismeretkenül is távölelést küldök Neked!!! :) Ilyen gonoszságra nincsenek szavak. Tök mindegy ki mit csinált, bedrogozni, levideozni majd mutogatni valakit, aztan ott is hagyni több, mint embertelen. :((( Readasul egyiknek se jutott eszebe, hogy ezt nem kene... Bezzeg, ha balhé lett volna belőle, ment volna a mutogatás... A mai "gyerekek" kegyetlenek.... Sajnod vannak esetek amikor még a szülők is csendben maradnak nehogy kiderüljön valami, mert felnek a kovetkezmenyektol, megha kozvetetten is erinti oket... :S
Valaki irta, hogy megmondhatta volna az osztalyfonokenek... Utolag konnyu atlatni a helyzetet, de teljesen ertheto es nornalis dolog hogy a kerdezo elment az osztalyfonok keresere.... kezdjuk ott hogy szinte meg gyerek volt, nyomas alatt volt, szerette volna oldani, okrok voltak az oszralytarsai....
Sajnos nem mindenki alkalmas a tanari palyara, és így is kevesen vannak. :((
Kitartást, és sok örömöt Neked az életben!.:)
28N
én ismeretkenül is távölelést küldök Neked!!
Mert még nem olvastad mind az ezer kérdését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!