Sni-s gyereknek iskolaváltás?
A jelenlegi iskolával nem vagyunk elégedettek, mivel a kiírt könnyítéseket egyáltalán nem veszik figyelembe a tanárok.
Viszont azt hallottam, ez mindenhol így van. Tehát csak akkor vinném át másik iskolába, ha ott segítenek neki, ha minden ugyanilyen, mint itt, akkor felesleges. De hogyan tálaljam ezt? Tapasztalatom szerint ha meghallják, hogy sni-s, már eleve elgondolkodnak, pláne akkor, ha anyuka sajátos bánásmódot szeretne a gyereknek. Apa szerint egyszerűen csak említsük meg, hogy sni-s, de ne ragozzuk. Én viszont úgy gondolom, hogy nem akarok cseberből-vederbe kerülni. Ti mit tennétek?
Egyébként a magatartásával nincs gond, szeretik a tanárai.
Attól is függ, hogy van-e már sni-s az adott osztályban, mekkora a létszám, mivel az sni-s gyereknek kettőnek számít.
Egyetértek az előttem szólókkal, becsüljétek meg ezt a helyet, foglalkozzatok vele ti többet otthon.
Évek óta kínlódunk ebben az iskolában, nem tudom már megbecsülni.
Attól még, hogy sni-s, nem fogyatékos. Szavalóversenyt, rajzversenyt, szókincsversenyt nyert. Magatartás, szorgalom 5.
Annyi könnyítés van neki kiírva, hogy használhasson dolgozatoknál számológépet, illetve kapjon több felkészülési időt.
A matematika oktatás egy nagy kalap. 6 év alatt 7 különböző tanáruk volt, most egy 70 éves nénike van, aki motyog valamit a táblánál, le sem tudják írni, amit felír, nem ért senki semmit. Heti 4 órájuk van, abból 3 a 3. órában, egy van a 6.-ban, azon mindig dolgozat van, mert már nem akar tanítani 6. órában. Nem veszi figyelembe, hogy a gyerekek akkor már fáradtak? Én, amikor tanítottam, soha nem írattam dolgozatot 6. órában.
Többször beszéltem már vele, nem segít semmit. Jelenleg csak egyese van matekból, úgy hogy sem több időt, sem eszközhasználatot nem engedett neki. Nem akarom, hogy megbukjon.
Itt nincs speciális sni-s suli, csak fogyatékos iskola.
A másik gyerekem is sni-s, vele már váltottunk sulit, igaz, neki jók a jegyei. Szóval azért annyira nem nehéz, van a városban vagy 15 iskola, és 6.-ban már nincsenek sokan, mert a jók elmentek gimibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!