Gyermekemet az orvos engedi iskolába, de a tanárok üzennek, ha taknyos még, vagy köhögcsél, hogyan igazoljam?
"hogy a bánatba ne ártana egy iskolásnak azzal, ha hetekre kiesik a suliból, lemarad, pótolni kell?"
Otthon is simán lehet követni a tananyagot napról napra. Azén fiam nagyon sokat hiányzott légúti betegségek miatt, mégis kitűnő tanuló volt.
10-re:
Itt vélhetőleg általános iskolásokról, max. felső tagozatosokról beszélünk.
És pont akkor, ha otthon marad, akkor nem két hétig köhög és náthás, hanem 3-4 nap alatt meggyógyul. Pont azért, mert a pihenés segít gyógyulni, de ha rendes terhelés alatt van, akkor valóban két hétig is elkínlódhat vele. Kérdésem: ez nem tesz hosszú távon rosszat a gyereknek?
Ha pedig mondjuk 3 napot hiányzik (+ hétvége, amikor szintén pihenhet), akkor a fene megette azt az általános iskolát, ahol ezt nehéz bepótolni.
Mellesleg másokat is megfertőzhet az osztályban. Te örülnél, ha a gyereked padszomszédja két hétig köhögne, tüsszögne mellette?
Kedves válaszolók!
Mindenkinek köszönöm a választ!
Én mindig kikezelem otthon a gyereket,nem kínozom a beteget még az iskolával is,és csak és kizárólag orvosi rábólintással,igazolással viszem ismét suliba,tekintettel lévén a többiekre is.
Velünk,és családi körömben még soha nem fordult elő,hogy egy nátha 3-4 nap alatt maradéktalanul elmúljon,orrfolyás,köhögés mindig volt minimum egy hétig utána.
Azért írtam ide,hogy az ORVOS által gyógyultnak minősített gyerekemet jogosan piszkálja-e a tanár minden alkalommal,és elvárja,hogy egy nátha miatt 1,5-2 hétig,egyéb betegség miatt 2-3 hétig maradjon otthon,amíg teljesen tünetmentes lesz.A legkisebb orrfolyás,köhintés elég,hogy ne engedjen gyereket az osztályba.Mondjuk az évzárón lázas volt,2 hétig úgy is tanított,teljesen elképedtem...
Azt látom a legtöbb válaszoló az én nézeteimmel ért egyet.Akkor elengedem a dolgot,annál is inkább,mert egy fekete pedagógusról van szó,és lelki terrorban tartja a gyerekeket.
Külföldön élünk, nalunk nem kell orvosi igazolas, ha bwteg a gyerek, csak be kell telefonalni, higy x a baja, nem megy. Sot, megfazassal nem is fogadja egy orvos se.
A gyerekem, pont úgy, mint én is, szeptembertől kb júniusig köhög. Hol gyengébben, hol erősebben. Az erősebb, hosszán tartó köhögés kva zavaró mindenkinek, pláne az épp figyelni próbáló gyereknek. Nálunk is jelezték a tanárok, higy a gyerek köhög. Kivizsgálta a háziorvos, gyerekorvos, iskolaorvos is. Semmi baja, de köhög. Így aztán ha épp a hosszas köhögés időszaka van, bízóan itthon marad, a tananyagot meg majd bepótolja. Még lehet ama erteni a tanárokat is
"Azt látom a legtöbb válaszoló az én nézeteimmel ért egyet.Akkor elengedem a dolgot,annál is inkább,mert egy fekete pedagógusról van szó,és lelki terrorban tartja a gyerekeket."
Ilyen pedagógus esetén még pszichés okai is lehetnek, hogy a gyerek gyakran beteg.
Én alsó tagozatban egy félévre még ki is vettem a gyereket magántanulónak, részben, mert nem volt állapot, hogy az antibiotikumos kezelések után mindig azonnal visszafertőződött újra az iskolában, és kezdhettük elölről az antibiotikumot, részben, mert a pedagógus terrorban tartotta a gyereket. A későbbi évek során is sokszor heteket hiányzott, de otthoni tanulással is végig kitűnő volt, ahogy azt már a 11-es válaszomban írtam. A gyerek fizikai és lelki egészsége fontosabb az iskolánál, pláne az általánosnál, pláne alsó tagozatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!