Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ez nem terhelné túl?

Ez nem terhelné túl?

Figyelt kérdés

A lányom most kezdi a 2. osztályt, és ritmikus gimnasztikázik.

Ezzel nem is lenne baj, de a heti 5×2,5 órája most hirtelen heti 5×4 órára ugrott.

Az 5×2,5 órát már nagyjából megszokta, mert 4 éves kora óta űzi ezt a sportot, igaz 5 éves koráig még csak 3×2,5 órája volt, majd utána 5×2,5, most pedig megugrott 5×4 órára.

Nagyon félek, hogy ez túlterhelné, és lerontaná a jegyeit.

Most még nem igazán látom, hogy mi lesz ebből, mert még nem igazán tanulnak.

Szerintetek túl lenne terhelve? És ha igen mit csináljak?

2019. szept. 4. 18:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Legalább neki van esze.
2019. szept. 12. 15:03
 22/23 anonim ***** válasza:
69%

Gyerektől függ. Amíg játéknak fogja fel és kikapcsolja hogy a társaival jatszik, sportol napi 4 órát akkor nem sok. Ennek nagy része úgyis nyújtás. Viszont ha nincs mellette ideje másra (szeretne pl zongorazni vagy bármi) vagy csak nagyon lefárasztja őt akkor nem kell erőltetni. Az rg egy olyan sport, amit fiatal-, kvázi gyerekkorban lehet komolyan űzni. Gimiben sportosztályos voltam, volt több rg-s osztalytársam is, közülük egy volt aki tenyleg nagyon tehetséges volt, rengeteg versenyt nyert. Viszont már érettségihez közelítve (17-18 évesen) mondta, hogy már kiöregedett és tönkrevágta a gerincét is.

Ez nem egy olyan sport mint pl a kézilabda, hogy ha tehetseges akkor 30 éves kora után is aktív, utana pedig elmehet edzőnek és vígan megél ebből. Gyerekkori hobbinak, mozgásnak tökéletes de ne ez legyen a jövőkép. Emiatt ne legyen magántanuló mert az általános iskolai alapok nagyon sokat számítanak és mint írtam, ebből a sportól nem igazán fog megélni, ergó tovább kell hogy tanuljon.

2019. szept. 14. 16:20
 23/23 anonim ***** válasza:
25%
Az én gyerekem is versenysportol középső csoportos kora óta. Azóta nincs nyári szünet, nincs délután itthon. Bár neki ez az élet, kikapcsolódás. Már kamasz. _egy edzést nem hagyna ki. Viszont amin a te helyedben aggódnék, hogy rengeteg az óraszám. Megéri-e tönkretenni az ízületeit csak azért, hogy kicsi korban külföldön érmeket nyerjen? Mert nyilván nyer, hisz jelentősen nagyobb az esély, mint kamasz, kisfelnőttkorban, ahol komoly ellenfelek vannak. Tudjuk, hogy a ti sportotok nem épp izületkímélő. Én ezért nem engednék ennyi órát! Induljon be a kemény edzés 12 éves kortól. Addig legyen szabadidős tevékenység inkább.
2019. okt. 18. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!