Közfoglalkoztatottként ilyen esetben járnak az ellátások?
10-es, ez nem csóróság, hanem sajnos a munkáltató hibája (vagy a rendszeré), amiért csak 1 éves határozott szerződést köt.
A kérdező meg nagyon jól teszi, hogy mindenre gondol, és érdeklődik, minden lehetőséggel számol.
1 éves határozott szerződéssel nehéz gyereket vállalni, ha terhesen nem hosszabbítanak...
már szinte mindenhol határozott szerződés van, mert munkavállaló nem tudja felmondani, és lejártakor automatikusan megszűnik, nem járhatja meg vele a munkáltató, hogy évekig fizetés nélküli szabin kelljen tartani munkavállalót. Ez nem a kérdező hibája.
Másrészt attól hogy megkérdezi valaki mennyi pénz jár neki, az még nem jelenti azt, hogy csóró. Vazze te úgy vállaltál munkát, hogy nem kérdezted meg mennyi lesz a munkabéred? Ha megtetted, akkor csóró vagy?
Mertha nem jár neki CSED, GYED, akkor jár GYES, ami ugyan 25 ezer, de nem feltétlen jelenti ezt, hogy ennyiből élnek. Például lehet apja a gyereknek, aki keres annyit, hogy ne okozzon gondot hogy feleség nem dolgozik 2-3 évet. Lehet megtakarítása is a kérdezőnek. És millió meg egy opció. Legrosszabb esetben-ami nem feltétlen az- bölcsibe 6 hónapos gyerek már mehet és anyuka mehet dolgozni. DE felvehet egy dadát is és mehet vissza dolgozni.
Azta mindenit. Csodálkoztam is ,hogy az első 4 válaszban minden kérdésemre választ kaptam kedvesen,de azert csak jön valaki aki vírtuálusan leköp.
Akkor csak neked,csak most : nem vagyok csóró. Nagyon is jo körülmenyek között élek,és egyetemre is jarok.Leépítés miatt lettem munkanélküli.Lett volna rendes állás de nem azt választottam végül. A közfogit azert vállaltam el,mert olyan munkakörben lesz amit a jelen vegzettségemmel nem tudtam volna "normál" munkakörben megcsípni,de így igen.Jol fog mutatni az önéletrajzban,és hasznomra lesz ha már meglesz a diploma.és a kutya nem fogja kérdezni,hogy az közfogi volt-e. Egyebkent soha nem voltam közfogis, de garantálom,hogy több pénz van a számlámon mint neked. Az meg hadd legyen az en dolgom,ha igenis igényt tartok arra a plusz 40 ezerre amit kapok a gyes helyett ha gyed lesz. Ítélkezni azt tudsz látatlanba,primitív egy dolog,de nem hat meg.Téged jellemez.Többieknek köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!